Digidexo.com

Om Wear & Korrosjon på tannimplantater

Om Wear & Korrosjon på tannimplantater


Et tannimplantat er en kunstig tann rot som en periodontist eller oral kirurg kan installere. Ifølge Consumer Guide to Dentistry, vil riktig munnhygiene og regelmessige kontroller bidra til å forhindre korrosjon og slitasje som kan forkorte levetiden til en protese tann.

Identifikasjon

Ifølge University of Iowa College of Dentistry, blir en liten diameter boret hull i benet i løpet av den manglende tannen, og en titanskrue er plassert i hullet. Innen tre til seks uker, vil titanskrue anker til kjevebeinet, og den kunstige tann er installert. The American Association of Oral og Maxillofacial Surgeons rapporterer den totale suksessrate på tannimplantater er 95 prosent.

Betydning

Korrosjon er oppløsnings og slitasje av metall fremstilt ved elektromagnetisk fenomen og kan føre til komplikasjoner slik som toksiske reaksjoner eller svikt av implantatet. Ifølge indiske Journal of Dental Research, kan korrosjon også vesentlig redusere levetiden av implantatet, selv om det ikke i utgangspunktet mislykkes.

Spesielle hensyn

Brudd eller brekkasje av titanskrue er sjeldne, men kan også være forårsaket av slitasje i forbindelse med galvanisk - særlig akselerert - korrosjon. Ifølge International Journal of Elektrokjemisk Science, kan overdreven bruk av fluor fremme slitasje og korrosjon. Mens det er ingen idiotsikker måte en person kan eliminere korrosjon av et tannimplantat, med riktig munnhygiene og regelmessige kontroller, kan hun bidra til å forhindre det.