Digidexo.com

The Fish Scale Eating Disease

The Fish Scale Eating Disease


Sette opp og vedlikeholde et akvarium er ikke lett, selv for en ekspert. Det er flere hindringer, et vesen sykdom. Den vanligste fisken sykdom er fin og skala råte. Før du behandler fisken for denne sykdommen, være sikker på at du riktig har identifisert symptomene.

Know Your Fish

Før måtte hanskes med fiskesykdommer, er det mye lettere å unngå det. Gi et miljø tilpasset kravene i ditt spesifikke fisk. Alltid forskning behovene til en fiskeart før arrangere tanken.

Behandling

Når du behandler din fisk, er det viktig å ta hensyn til hvilken effekt medisinen vil ha på den totale tank miljøet. Hvis tanken har noe vegetasjon, kan behandlingen dreper plantene. Den beste måten å behandle en fisk er å flytte det til en egen tank, kjent som en "sykehus tank." Hvis en behandling ikke fungerer, ikke umiddelbart prøve en annen. Kombinere noen behandlinger kan skape en dødelig cocktail som vil være dødelig for fisken.

Fin Rot

Fin råte vil manifestere seg som en betennelse eller degenerasjon av finnene. Den vanligste årsaken er en vitamin-mangelfullt kosthold eller bakterier i vann av dårlig kvalitet. Ta fisken umiddelbart og plassere den på et sykehus tank. Fullstendig desinfisere den opprinnelige tank og forbedre vannkvaliteten. Mens fisken ligger på sykehuset tank, behandle det med Myxazin eller gentian fiolett. Begge disse medikamentene kan bli funnet på en dyrebutikk.

Hole i hodet

Hull i hodet, også kjent som Hexamitiasis, oppstår når sensoriske porene i hode og lateral linje bli irritert og fylt med puss. Dette vil manifestere seg som snart åpne sår og utseendet av erosjon ned på siden av fiskens kropp. Denne formen for skala-spising sykdom er sjeldnere enn fin råte. Hole-in-head bare ser ut til å manifestere i eldre fisk. Det er best å dosere tanken med metronidazol eller dimetronidazole. Påfør 50 mg for hver gallon gang 3 dager.

Forebygging

Ved å gi rent vann og et stressfritt miljø, er det usannsynlig at fisken vil kontrakten noen form for skala-spising sykdom. Alle former for råte blir først utløst av stress i fiskens miljø. I tillegg til reseptbelagte behandlinger, supplere fiskens mat med vitaminene A, C og E vil øke hastigheten sin utvinning. Disse kosttilskudd kan bli funnet på noen dyrebutikk.