Digidexo.com

Hovne Thyroid Pain

En smertefull, hoven skjoldbruskkjertelen kan være symptom på mange problemer, fra en hyperaktiv skjoldbruskkjertelen til skjoldbruskkjertelkreft. Hvis du opplever thyroid smerte, er det viktig å gå til legen din for å finne ut hva som forårsaker ubehag. Venstre ubehandlet, kan noen skjoldbrusk problem ha alvorlige helsemessige konsekvenser.

Fakta

En hoven skjoldbruskkjertelen, også kalt en struma, er et vanlig symptom. Hypertyreose, hypotyreose, skjoldbruskkjertel kreft og skjoldbrusk nodules kan alle føre til at skjoldbruskkjertelen til å hovne opp. Thyroid smerter ikke alltid følge skjoldbrusk hevelse og smerte ikke nødvendigvis vise hvor alvorlig den underliggende thyroid tilstand. Leger er usikker på hvorfor noen pasienter opplever smerte og noen ikke.

Typer av smerte

Thyroid smerte kan føles som en verke, og hoven skjoldbruskkjertelen kan være øm å ta på. For andre pasienter kan smerten føles som en sår hals eller heshet. Svelging kan også være smertefullt.

Diagnose

Snarere enn å diagnostisere deg, basert på en smertefull, hoven skjoldbruskkjertelen, vil legen forsøke å finne årsaken til smertene. En blodprøve brukes til å diagnostisere hypotyreose og hypertyreose (der kjertelen under- eller overproduces thyreoideahormoner, henholdsvis). Knuter kan diagnostiseres gjennom en fysisk eksamen der legen "føles" skjoldbruskkjertelen ved å undersøke halsen din, eller ved å ta et røntgenbilde eller biopsi. Skjoldbruskkjertelkreft er diagnostisert ved bruk av blodprøver, imaging tester (X-ray, ultralyd) og / eller biopsi.

Behandling

Behandling av en smertefulle og svellede thyroid avhenger av den underliggende årsaken til tilstanden. I tilfelle av hypotyreose, er skjoldbruskkjertelhormon medisiner som brukes. For hypertyreose, radioaktivt jod terapi eller thyroid undertrykke medisiner er behandlingstilbud. Disse samme behandlinger kan anvendes for å krympe skjoldbrusk knuter. Hvis knuter ikke svare på disse behandlingene, så de kan fjernes kirurgisk. Tyreoideacancer kan behandles ved hjelp av kjemoterapi, strålebehandling eller fjerning av skjoldbruskkjertelen, avhengig av hvor langt sykdommen er på diagnosetidspunktet. Behandling av disse forholdene vanligvis lindrer smerten i det lange løp, men på kort sikt, over-the-counter smertestillende kan brukes til å gjøre vondt utholdelig.

Advarsler

Thyroid smerte kan være en av de første advarsel tegn på skjoldbruskkjertelkreft. Ifølge Mayo Clinic, skjoldbrusk knuter som er smertefulle er ofte ondartet. Det er viktig ikke å ignorere smerte eller hevelse i skjoldbruskkjertelen. Selv om du allerede har blitt diagnostisert med hyperaktiv eller hemmet skjoldbruskkjertelen, ikke avskrive nye thyroid smerte eller hevelse som bare et symptom av din pågående tilstand. Rapporterer alltid thyroid smerter til legen din. Du kan trenge en justering hvis du allerede er på skjoldbrusk medisiner, eller du kan ha et mer alvorlig problem. Catching skjoldbruskkjertelkreft tidlig forbedrer suksessrate på behandling.