Digidexo.com

Chia frø helseinformasjon

Chia frø helseinformasjon


Chia frø, de samme frø som brukes til å dyrke en gang populære Chia kjæledyr, er blitt kjent for sine helsebringende egenskaper. Disse frøene ble opprinnelig brukt som kosttilskudd av Aztec-indianerne i Latin-Amerika, ifølge Chia for Health nettsted. The Health Central nettstedet sier at både hvite og svarte Chia frø tilbyr de samme helsemessige fordeler. Disse frøene er kjent for å være rik på proteiner, mineraler, enzymer, fiber og kalsium.

Historie

Chia-anlegget er en del av den samme familien av urter som mynte. Chia frø var en viktig stift i kosten for aztekerne og mayaene, ifølge Health Central nettsiden. Aztec krigere ofte brukt Chia frø som nødrasjoner. I 2005, to leger, Wayne Coates og Richardo Ayezra, skrev boken, "Chia: Rediscovering et glemt Crop av aztekerne", som hjalp føre til økt kommersiell produksjon av Chia frø, ifølge Health Central.

Typer og klargjøring

Chia kommer i to hovedtyper, hvit chia og svart chia. Vanligvis er svart chia mer vanlig produsert variasjon.

Chia frø er nesten smakløst, ifølge Health Central nettsiden. Som et resultat, kan de bli innført i mange matvarer som for eksempel salater, yoghurt og til og med frokostblandinger. Chia frø kan også blandes inn i juice eller vann.

Næringsinnhold

Chia frø bryte ned for å være 16 prosent protein, 31 prosent fett og 44 prosent karbohydrater, ifølge Health Central nettsiden. Den ernæring data området sier en 1-oz. servering av Chia frø inneholder 137 kalorier. Flertallet av fett som finnes i Chia frø kan tilskrives de gunstige omega 3 fettsyrer.

Fiber

Chia frø er rike på fiber, ifølge Chia for Health. Disse fiberrike frø er i stand til å absorbere opp til 30 ganger deres vekt når de blandes inn i vann. Drikkevann infused med Chia frø vil bidra til å rydde ut en persons tarmsystem. Chia frø bidra til å eliminere rusk fra intestinal vegger, ifølge Chia for Health.

Antioksidanter, vitaminer og Omega 3

I tillegg til å gi en naturlig tarm rens, Chia frø er rike på antioksidanter, B-vitaminer, kalsium, vtamin C og vitamin E. Den store fordelen med å ta Chia frø er at de inneholder et høyere energigivende eiendom enn ris, mais, hvete eller havre, ifølge Chia for helsen. For idrettsutøvere og distanseløpere, kan Chia frø være en viktig kilde til energi. Frøene også inneholder bor, som er nødvendig for benhelse og å fordøye mange mineraler.

Protein

Proteinet i en servering av Chia frø gir mer protein per oz. enn andre korn eller frø på markedet, i henhold til Chia for Health side. Denne mengden protein er gunstig for en persons helse, fordi det hjelper kroppen reparere celler og hjelpemidler i sunn celleproduksjon.