Digidexo.com

Diett for å forebygge type 2 diabetes

Diett for å forebygge type 2 diabetes


Den vanligste typen diabetes er type 2 diabetes, som oppstår når kroppen ikke produserer nok insulin eller kan ikke svare på insulin som er gjort (insulin omdanner glukose til energi for kroppen). Sunn mat, med trening, kan forebygge type 2 diabetes ved å bidra til å regulere vekt og holde sukkernivået jevnt.

Sunt fett

Ikke alt fett er dårlig. Umettet fett er en del av et sunt kosthold for å forebygge type 2 diabetes. Finn dem i avokado, rapsolje, nøtter, oliven, olivenolje og frø.

Frukt og grønnsaker

Forbruker mer frukt og grønnsaker er den beste måten å forbedre helse i noen form, samt forebygge type 2-diabetes. De inneholder fiber, noe som bidrar til å holde en full og regelmessig og de inneholder også nyttige næringsstoffer og vitaminer. Få mest mulig nytte ved å spise en rekke ulike frukter og grønnsaker. For eksempel, velger røde farger som epler og tomater, oransje farger som oransje paprika og appelsiner, og så videre. Frukt og grønnsaker er komplekse karbohydrater og er de gode karbohydrater, men du bør spise flere ikke-stivelsesholdige grønnsaker som gulrøtter og brokkoli, snarere enn erter eller mais. Ideelt sett bør halvparten av hvert måltid bestå frukt eller grønnsaker.

Magert kjøtt

For å holde vekten i sjakk, velg magert kjøtt (hvis du bruker det). For første hamburger, for eksempel, velger 90 prosent mager og for kylling, prøv å kjøpe beinfri, skinn slag eller i det minste fjerne huden før du spiser, siden huden er høy i fett og kalorier. Når kjøtt er en del av måltidet, tar sikte på å ha det dekker bare en fjerdedel av tallerkenen. Også prøve å ha minst to meatless (vegetarisk) måltider per uke.

Magre meieri

Full-fett meieri inneholder mye mettet fett og ekstra kalorier. I stedet spiser enten lav-fett eller fett-fri meieriprodukter, inkludert yoghurt, ost og melk. For eksempel, hvis lage en lasagne, bruker fettfritt oste Ricotta for å senke fettinnholdet av fatet vesentlig.

Andre proteinkilder

Fisk er et sunt alternativ proteinkilde. Spise fisk et par ganger per uke er et godt mål å sikte etter. Sørg for å velge fisk lav i kvikksølv, for eksempel hvit fisk, sardiner og villfanget laks.

Tørkede eller hermetiske bønner, for eksempel sort eller kidneybønner, inneholder fiber og sunt protein. For en lav-fett middag, gjøre noen bønne chili. En annen god kilde til protein er soya eller tofu.

Desserter

Unngå desserter og noen sukker-laden matvarer. For mye sukker kan ha en negativ innvirkning på insulin og øker også kaloriinntaket, som fører til vektøkning. Hvis dessert er et must, velg frukt og lage en hjemmelaget frukt cup, eller duskregn en liten mengde sjokolade på friske jordbær.