Digidexo.com

Den Fordeler og ulemper ved Hjelpemiddelsentralen

Den Fordeler og ulemper ved Hjelpemiddelsentralen


Tekniske hjelpemidler kan drastisk forbedre livene til mennesker med nedsatt funksjonsevne. Undersøke fordeler og ulemper med denne teknologien kan hjelpe deg å velge den beste teknologien for deg eller din kjære.

Funksjon

Tekniske hjelpemidler må hjelpe en person med nedsatt funksjonsevne fungere mer selvstendig. Hvis teknologien bidrar ikke til funksjonalitet, kan det bli en hindring i stedet for en hjelp.

Tilgjengelighet

Forsikringsselskaper og skoler noen ganger gi tilskudd til tekniske hjelpemidler; ellers må den enkelte dekke kostnadene for hjelpemidler selv. Rimelige tiltak, for eksempel en blyant grep, kan ikke utgjøre et problem, men annen teknologi, slik som et cochleaimplantat, kan koste titusenvis av dollar.

Størrelse

Tekniske hjelpemidler kan være små som et høreapparat eller klumpete for eksempel en rullestol. Liten teknologi gir vanligvis mer bekvemmelighet, men kan ikke ha alle de nødvendige funksjonene. Større teknologi kan ha flere funksjoner, men kanskje ikke så bærbar.

Misforståelse

Noen kan bekymre deg for at tekniske hjelpemidler gjør enkeltpersoner til å bli altfor avhengig av en enhet. Til syvende og sist, en person med en funksjonshemming fungerer mer uavhengig som følge av tekniske hjelpemidler.