Digidexo.com

Legemidler som forårsaker Tynning HairAlle mister ca 100 hår hver dag. Men overdreven håravfall er merkbar, og om. Det kan forekomme for et antall grunner. En av disse er den spesifikke inntak av medisiner.

Hvis du tar en medisin som forårsaker hårtap, spør legen din om medisinen kan endres, avbrytes eller dosen kan justeres. Aldri stoppe en foreskrevet medisin uten å snakke med legen din.

Antidepressiva

Antidepressiva er en av de mest foreskrevne medisiner, og noen av dem kan føre til hårtap. Selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI), inkludert Celexa (citalopram), Prozac (fluoksetin), Paxil (paroxetin), og Zoloft (sertralin), forårsake hårtap hos både menn og kvinner. Hvis du har hårtap og ta noen av disse antidepressiva, bør du kontakte legen din og be om en annen type antidepressiva kan være best for deg. Bipolare medisiner som litium kan også føre til hårtap.

Accutane

Roaccutane (isotretinoin), som brukes til alvorlig akne, øker hårtap hos både menn og kvinner. Noen ganger, håret vokser tilbake etter at stoffet er stoppet, men for noen er det hårtap permanent.

Høye doser av vitamin A

Vitamin A er et viktig vitamin for god helse. Men å ta for mye vitamin A kan føre til hårtap. Når det overskytende Vitamin A er stoppet, håret vokser vanligvis tilbake. Anbefalinger for voksne menn og kvinner er 3333 internasjonale enheter (IE) per dag.

Prevensjon piller

Noen kvinner som har tatt p-piller, spesielt de med høyt progestin, finner ut at de midlertidig miste håret. Men, dette skjer vanligvis til kvinner som er disponert for hårtap. Hårtap begynner 2-3 måneder etter avsluttet medisin, og kan fortsette i opptil seks måneder. Kvinner som mister håret bør snakke med sine leger om å bytte til andre medisiner.

Leddgikt medisin

Noen leddgikt medisiner kan føre til hårtap. Håravfall stopper vanligvis når medisinering ikke lenger tatt. Leddgikt medisiner som kan føre til hårtap inkluderer Arava (ldflunomide), metotreksat (Rheumatrex, Folex, Folex PFS, Methotrexate LPF), Plaquenil (hydroksyklorokin) og ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som salisylater (acetylerte, slik som aspirin, og ikke -acetylated), den tradisjonelle NSAIDs og COX-2-hemmere.

Kjemoterapi

Kjemoterapi medisinen er tatt gjennom munnen eller injiseres med en nål i en blodåre. Kjemoterapi medisin kommer inn i blodet, reiser gjennom kroppen til å ødelegge kreftceller. I mange tilfeller fører det til hårtap. Håret vokser vanligvis tilbake etter at behandlingen er avsluttet.

Andre legemiddel

Noen andre legemidler som kan forårsake hårtap inkluderer blod tynner som heparin eller warfarin (Coumadin); migrene hodepine medisiner, som metysergid; beslag medisiner, som valproinsyre, karbamazepin og trimethadione; gikt medisiner, som for eksempel allopurinol og colchicines; amfetamin, som dextroamphetamine (Dexedrine) eller metamfetamin; og hjerte medisiner, som for eksempel propranolol (Inderal) eller metoprolol (Lopressor og Toprol XL).