Digidexo.com

forstørret nyre

Hva gjør du for en Forstørret Nyre

Nyrene er organer som fungerer som et filter for å fjerne avfall i blodet og slå den inn i urin. Bortsett fra urinveisinfeksjoner, det er mer komplekse lidelser som kan føre til at nyrene for å forstørre. Slike lidelser omfatter nyre dysplasi, polycystisk nyresykdom, og ervervet cystisk nyresykdom. Disse lidelser kan være alvorlige og kreve medisinsk behandling.

Nyre dysplasi

Nyre dysplasi oppstår når en nyre - eller i sjeldne tilfeller, begge deler - utvikle unormalt, på grunn av cyster som vokser på dem i stedet for vanlig nyrevevet. Dette fører til det berørte området for å bli forstørret. Nyre dysplasi er eksklusivt for babyer og utvikler seg mens barnet er i mors liv. Det kan påvises gjennom en ultralyd. Lidelsen vanligvis ikke utgjøre et problem; faktisk, kan en baby vanligvis fungere med bare én arbeider nyre. I mer alvorlige tilfeller kan sykdommen påvirke begge nyrer. Det er sjelden at en baby vil overleve i livmoren hvis dette skjer. Men babyer som overlever hele svangerskapet med denne tilstanden er underlagt motta en transplantasjon nesten umiddelbart etter fødselen.

De fleste barn med nyre dysplasi av én nyre trenger ikke å gjennomgå noen behandling, spesielt hvis de ikke viser noen symptomer, som magesmerter og høyt blodtrykk. Imidlertid, hvis symptomer utvikler og vedvarer, så nyrene kan trenge å bli fjernet.

Polycystisk nyresykdom

Polycystisk nyresykdom forårsaker utvidelsen av nyrene som følge av flere cyster utviklings på dem. Lidelsen er genetisk; et barn har en i to sjanse for å utvikle sykdommen hvis genet er tilstede i en av foreldrene.

Polycystisk nyresykdom er forskjellig fra nyre dysplasi i at det ikke utelukkende skje i løpet av en barnets utvikling. Faktisk, selv om polycystisk nyresykdom kan utvikle seg i barn, er de fleste av tilfellene funnet hos middelaldrende voksne. Ett av 1000 personer i USA er berørt av denne nyresykdom.
Symptomer kan ikke utvikle i flere år, og kan omfatte høyt blodtrykk, tretthet, overdreven vannlating, leddsmerter og magesmerter. I milde tilfeller, kan blodtrykket medisiner bli brukt til å behandle symptomer på polycystisk nyresykdom. I mer alvorlige tilfeller der cyster bli smertefullt og kanskje infisert, er cystene drenert, eller nyrene fjernes helt.

Ervervet Cystisk Nyresyke

Hos personer som har ervervet cystisk nyresykdom, masser av cyster føre til at nyrene til å vises forstørret. Imidlertid avviker det fra polycystisk nyresykdom ved at det er resultatet av en allerede eksisterende nyresykdom. Ervervet cystisk nyresykdom rammer både voksne og barn, og vanligvis utvikler seg når nyrene svikter.

Ingen symptomer er erfarne med ervervet cystisk nyresykdom. Faktisk, cyster er tilnærmet ufarlig og er plukket opp gjennom MRI, ultralyder og katt skanninger. Hvis cystene blir infisert, blir de behandlet med antibiotika. Spesielt store cyster er drenert gjennom en nåler settes i magen. Kirurgi er sjelden brukes til å fjerne cyster. Lidelsen forsvinner når den enkelte har en nyretransplantasjon.

Hvordan behandle forstørrede nyrer

En forstørret nyre kan skje for en rekke grunner: som strekker seg fra polycystisk nyresykdom til hydronephrosis eller fravær av en nyre som fører til at gjenværende ene til å øke i størrelse. Behandlingen for forstørret nyrer er diktert av underlyng medisinsk tilstand som forårsaket nyre for å få større i første omgang.

Hvordan behandle forstørrede nyrer

Betrakt en operasjon for enten fjerning av cyster hvis nyrene er stort på grunn av PKD (polycystisk nyresykdom). Det finnes ingen kur for PKD, men cyste fjerning gjør hjelpe pasienten til å føle mindre ubehag. En nyretransplantasjon er også et siste alternativ for PKD lider.

Få en resept for lav dose antibiotika som om pasienten har blitt diagnostisert med hydronefrose kan tas daglig for å behandle urinveisinfeksjoner. Hydronefrose er en tilstand der nyrene blir forstørret fordi urinveiene er blokkert, noe som fører til at strømmen av urin for å bremse ned og legge et press på nyrene. Kirurgi for å avlaste blokkeringen er også vurderes når andre tiltak ikke forbedrer urin flyt.

•  Ta antibiotika for å behandle pyelonefritt, en infeksjon som spres fra blæren til urinrøret til nyrene og kan føre til en eller begge for å forstørre. Må innhentes En kultur for å finne ut nøyaktig hvilke antibiotika for å ta. Pyelonefritt vanligvis løser seg selv med antibiotika og nyrene vil gå tilbake til normal størrelse.

Overvåking er egentlig den viktigste komponenten for å behandle en forstørret nyre fordi den har til å utføre arbeidet av to nyrer. Når en person mangler en nyre enten på grunn av fjerning eller blir født med bare én ved fødselen, er det naturlig for den gjenværende nyre for å bli større fra ytterligere bruk.

Hint

  • PKD lider må være oppmerksomme på hvilke fysiske aktiviteter de deltar i. Kontaktidretter som fotball, hockey og basketball sted PKD pasienter med risiko for sprekker eller rive en cyste. For de med ekstremt store nyrer, sport som skumper borti hverandre kroppen (som løping, for eksempel) kan være ganske smertefullt. Idrett bør vurderes fra sak til sak, og aksepterte bildene av pasientens lege.
  • Alltid gå til en lege hvis du viser noen symptomer på nyre utvidelse. En lege vil nesten alltid bestille en sonogram å utelukke tilstedeværelsen av en tumor som kan etterligne symptomene på nyre-utvidelse.

Forstørrede Nyre Symptomer

En forstørret nyre kan være en smertefull og tilbakevendende tilstand som krever spesialisert behandling. I de fleste tilfeller en forstørret nyre påvirker mennesker over 30 år, og behandling kan være en livslang prosess.

Identifikasjon

En forstørret nyre er symptomatisk for polycystisk nyresykdom, en overveiende arvelig sykdom hvor et stort antall cyster vokse i nyrene. Disse cyster forårsake blokkeringer som resulterer i en opphoping av væske, og dette buildup fører til at nyrene til å forstørre og bli infisert.

De vanligste symptomene

De to mest vanlige symptomer på polycystisk nyresykdom er hypertensjon, også kjent som høyt blodtrykk og blod i urinen. Blokkering i nyrene hindrer blodet fra å strømme til nyrene som det skal, og når sirkulasjonssystemet registrerer at nyrene ikke får nok blod vil det øke hjertefrekvensen, tvinge pumping av mer blod. Dette skaper høy blod pressure.The nyrer er en del av systemet som skaper urin, og hvis nyrene er støttet opp med blod, så noe av det blodet vil dukke opp i urinen.

Ryggsmerter

Som nyrene forstørre, begynner de å legge press på bukhulen og ryggen. Av denne grunn, noen av de mer alvorlige symptomer på polycystisk nyresykdom er magekramper og smerter, sammen med skarp ryggsmerter. Det er normalt den ryggsmerter ledsaget av magekramper som indikerer forstørrede nyrer.

Nyrestein

Polycystisk nyresykdom kan være preget av nyrestein og / eller nyresvikt. En diagnose før disse symptomene viser seg er mulig, men nyrestein og nyresvikt er sent stadium symptomer på sykdommen. Nyre infeksjoner som forårsaker magesmerter og smerter ved vannlating også kunne oppstå.

Behandling

I de fleste tilfeller leger velger å behandle symptomene av polycystisk nyresykdom stedet for å fjerne cyster. Fordi nyrefunksjonen kan reguleres med riktig kosthold og medisiner, og på grunn av de mange cyster som normalt danner gjennom årene, fjerne cyster er sjelden et alternativ. En lege vanligvis vil velge å behandle symptomene, og deretter holde et tett øye på nyrefunksjonen og pasientens fremgang. Det er også viktig å kontrollere infeksjoner, slik at den forstørrede nyre ikke forårsaker andre organer til å bli infisert. I ekstreme tilfeller kan det være nødvendig å fjerne avfall fra blodet ved dialyse, eller hvis dialyse ikke er effektiv, vil deretter fjerne nyre eller en nyretransplantasjon være nødvendig. En transplantasjon ville være nødvendig bare hvis begge nyrer blir påvirket, eller hvis pasienten har kun en nyre og det er utvidet.

Grunner for en forstørret lever og milt

Flere lidelser kan føre til en forstørret lever og milt, en tilstand som kalles hepatosplenomegaly. De underliggende sykdommer som resulterer i hepatosplenomegali arves metabolske sykdommer kjennetegnet ved enten ikke produserer nok av en av enzymer som er nødvendig for å behandle lipider, eller de enzymer man har ikke fungerer skikkelig. Åtte lidelser er kategorisert som lipid lagring sykdommer, selv om ikke alle resultat i hepatosplenomegaly. Denne artikkelen vil ta bare med de som gjør det.

Funksjon

Lipider er fett-lignende stoffer som er en del av membraner som finnes i og mellom cellene og i myelin skjede som strøk og beskytter nervene. Lipider omfatter oljer, fettsyrer, voks, steroider som kolesterol, og østrogen, og andre beslektede forbindelser. Normalt kroppens enzymer konvertere disse lipider i mindre komponenter som gir energi for kroppen. Når disse enzymer ikke fungerer på riktig måte, i stedet for å bli omdannet de lagres som fett. Overdreven lagring kan forårsake permanent cellulære og vevsskade, spesielt i hjernen, det perifere nervesystemet, lever, milt og benmarg.

Identifikasjon

Fire metabolske forstyrrelser resultere i både en forstørret lever og milt: Gaucher sykdom, Niemann-Picks sykdom, Farber sykdom og Sandhoff sykdom (Variant AB). Disse sykdommer har ikke herder. Alt som kan tilbys, generelt, er støttende terapi.

Gaucher

Gaucher sykdom er en mangel på enzymet glucocerebrosidase, noe som fører til fatty materiale å "samle i milt, lever, nyrer, lunger, hjerne og benmarg," ifølge nettsiden til National Institute of nevrologiske lidelser og Strokes (ninds) . Andre enn hepatosplenomegaly symptomer er "leverfunksjonsfeil, skjelettlidelser og bein lesjoner som kan forårsake smerter, alvorlige nevrologiske komplikasjoner, hevelse i lymfeknuter og (noen ganger) tilstøtende ledd, oppblåst mage, en brunaktig farge til huden, anemi, lavt antall blodplater, og gule flekker i øynene, "i henhold til instituttet. Selv om det rammer begge kjønn like, er det mest vanlig i de av Ashkenazi jødisk avstamning. Det er tre subtyper. Type 1 og type 3 reagerer på behandlinger som kan forbedre livskvaliteten, men det er ingen kur. Type 2 lider vanligvis dø før fylte to.

Niemann-Picks

Ifølge ninds, er Niemann-Picks en gruppe lidelser "forårsaket av en opphopning av fett og kolesterol i cellene i leveren, milten, beinmarg, lungene, og hos noen pasienter, hjernen. ... Et karakteristisk kirsebær-rød halogen utvikler rundt sentrum av retina i 50 prosent av pasientene. " Det er fire underkategorier, typer AD. Type A, den mest vanlige, forekommer hos spedbarn som sjelden lever lenger enn 18 måneder når de kontrakt sykdommen. Denne type "forekommer oftest i jødiske familier." Type B er en juvenile utbruddet skjema. Sammen med hepatosplenomegaly, symptomer også inkludere "ataksi, perifer neuropati, og lungeproblemer at fremgangen med alderen, men hjernen er vanligvis ikke berørt." Disse barna kan leve inn i voksenlivet, men ofte trenger oksygen på grunn av lungeproblemer. Typer C og D kan utvikle når som helst og vanligvis forårsake omfattende hjerne engasjement. Det er ingen herding og behandling er kun støttende.

Farbers

Ifølge ninds, denne sykdommen forårsaker "en akkumulering av fettholdig materiale i leddene, vev og i sentralnervesystemet." Denne sykdommen vanligvis begynner i tidlig barndom, men kan oppstå senere i livet. Spedbarn som erverver sykdommen vanligvis dø før fylte 2. Symptomer kan inkludere "oppkast, leddgikt, hovne lymfeknuter, hovne ledd, leddkontrakturer (kronisk forkorting av muskler eller sener rundt leddene), heshet, og xanthemas, som tykkere rundt leddene som sykdommen utvikler seg. " Barn som utvikler hepatosplenomegaly, vanligvis dø innen seks måneder. Kortikosteroider brukes til å kontrollere smerte og benmargstransplantasjon eller kirurgi er gjort for å redusere granulomer (betent vev).

Sandhoff

Sadhoff er en alvorlig form for Tay-Sachs sykdom. Ifølge ninds, overflater sykdommen i en alder av ca seks måneder. Andre enn hepatosplenomegaly symptomer er "progressiv forverring av sentralnervesystemet, motorisk svekkelse, tidlig blindhet, merket skremmeeffekt for lyd, spastisitet, muskelrykninger (sjokklignende sammentrekninger av en muskel), kramper, macrocephaly (en unormalt forstørret hode) og kirsebær -Rød flekker i øyet. Andre symptomer kan være hyppige luftveisinfeksjoner, bilyd i hjertet, dukke-lignende ansiktstrekk. " Det er ingen behandling. Anfall kan kontrolleres med anti-krampe medisiner, men barn vanligvis dør av luftveisinfeksjoner etter alder tre.

Årsaker til en forstørret lever og milt

Samtidig utvidelse av både lever og milt er referert til som hepatosplenomegali. Denne lidelsen er vanligvis oppdaget av en helsearbeider i løpet av urelaterte diagnostisk testing. Symptomer kan ikke være spesifikke og pasienten er vanligvis uvitende om sin eksistens. Leveren og milten er viktig for mange kroppsfunksjoner og dermed påvirket av tusenvis av vilkår, lidelser og sykdommer. Det er imidlertid noen årsaker som er mer vanlig å uorden enn andre.

Skrumplever

Cirrhose i leveren er en vanlig årsak til en forstørret lever og milt. Skrumplever stammer fra en rekke årsaker, inkludert overskytende alkoholforbruk, viral hepatitt og spesifikke genetiske lidelser. Skrumplever innebærer utskifting av sunt leveren vev av arrvev. Når arrvev har overtatt sunt levervev, leveren er ute av stand til å fungere på riktig måte på grunn av mangelen på blodstrøm. Vanlige symptomer på skrumplever inkluderer tap av appetitt, væskeretensjon, gulsott (gule øyne og hud), gastrointestinale-veisproblemer, abdominal hevelse og mørk urin.

Kronisk hepatitt C

Kronisk hepatitt C kan også føre til lever og milt utvidelse. Hepatitt C, en viral infeksjon leveren, blir overført gjennom infisert blod. Dens symptomer er i hovedsak relatert til milten og leverproblemer det forårsaker, inkludert gulsott, oppkast og kvalme, magekramper, feber og mørk urin.

Non-Hodgkins lymfom

Non-Hodgkins lymfom er en type kreft som påvirker lymfeknuter og lymfesystemet. En av de bivirkninger av sykdommen progresjon er svellingen av begge disse organene. Sterke smerter, så vel som lever og nyre-infeksjoner, er andre symptomer på senere stadier av denne type kreft.

Leukemi

Leukemi, en type kreft som involverer hvite blodceller, er en årsak til en forstørret lever og milt, så vel som ømhet av begge organer. Leukemi kan føre til beslektede nyre-og leversykdommer i tillegg til hepatsplenomegaly.

Sigdcelleanemi

Sigdcelleanemi stammer fra en genetisk forstyrrelse som forårsaker feilaktig dannelse av røde blodceller. I tillegg til å forårsake en forstørret lever og milt, kan det også føre til gulsott, hovne hender og føtter, tretthet, svakhet, alvorlige synsproblemer og magesmerter.

Symptomer på en forstørret nedbrutt

Symptomer på en forstørret nedbrutt


Som de blir eldre, vil alle mennesker oppleve noen forstørrelse av prostata, hvis forstørrelse av prostata begynner å påvirke hverdagen så den trenger å bli behandlet. Som med alle helsemessige forhold, jo tidligere det blir oppdaget og behandlet, jo bedre. En forstørret prostata og prostatakreft kan presentere noen av de samme ubehagelige symptomer, og de bør ikke ignoreres.

Misforståelse

Den gode nyheten er at en forstørret prostata ikke øker risikoen for prostatakreft, men de deler de samme symptomene, så du bør aldri selv diagnostisere en forstørret prostata. Screening for forstørret prostata og prostatakreft bør gjøres fra fylte 50 år på. Hvis du har en familiehistorie med enten tilstand screening bør starte i en alder av 40. Etter alder, vil 60 halvparten av alle menn har symptomer på en forstørret prostata.

Symptomer

Som kunnskap om prostata helse sprer du kan bli kjent med de vanligste symptomene på utvidelse som å ha en hard tid urinering spesielt i å starte flyten av urin, hyppig trang til å urinere og å måtte gå mer om natten. Andre, mindre vanlige, symptomer inkluderer en reduksjon i styrken av urin flyt, føler plutselig sterke oppfordrer til å urinere. Hvis behandlingen blir forsinket, vil symptomene forverres og kan omfatte en blære infeksjon, blære eller nyrestein, skader på nyre, blod i urinen, og plutselig blokkert der vannlating blir umulig.

Effekter

Når symptomene først starte hvis de blir stående ubehandlet de kan føre til andre problemer. Når urin flyt begynner å minske og bli svak, dette fører til en opphopning av urin som blir værende i blæren og urinrøret og kan forårsake infeksjoner. Oppbygging av urin forårsaker andre symptomer som hyppig og plutselige trang til å urinere. Som disse symptomene forverres, kan en fullstendig blokkering av urinrøret oppstår og urinering vil opphøre. Dette er svært farlig fordi blæren kan sprekke som vanligvis er dødelig. Screenings for forstørret prostata er ganske enkel og gjort under en årlig eksamen. Se legen din for årlige physicals er avgjørende for å sikre tidlig deteksjon av en forstørret prostata og unngå lidelse disse symptomene.

Behandling

Det er mange medisiner på markedet for å behandle symptomene på en forstørret prostata. Disse medikamentene virker ved å stoppe ytterligere prostata vekst eller ved å slappe av prostata muskler. Kirurgi er også et alternativ, og vil resultere i fjerning av prostatavevet forårsaker symptomene. Sist, er det flere teknikker som bruker mikrobølger, lasere og andre former for varme for å brenne bort det forstørret prostatavevet samtidig som områdene rundt kjølig og behagelig. Med så mange behandlingsalternativer for en forstørret prostata er det ingen grunn til å lide med disse symptomene.

Forebygging

Noen studier tyder på at inntak av Saw Palmetto, en urte supplement, kan forebygge, eller til og med behandle, noen symptomer på forstørret prostata. Men selv om tillegget lindrer symptomene, må du gå til legen din for en prostata eksamen. Prostatakreft rangerer blant de mest helbredelig kreftsykdom, og reagerer raskt på symptomene øker behandlingstilbud og sjansene for overlevelse uten kirurgi.

Forstørret prostata Informasjon

En forstørret prostata, også kalt benign prostatahyperplasi eller BPH, skjer med de fleste menn med alderen. Prostatakjertelen produserer væsken ansvarlig for gjennomføring sperm under utløsning. Fordi kjertelen omgir urinrøret, kan det legge press på urinrøret og forårsake urinveisproblemer når det blir forstørret. Mange menn med BPH har ingen symptomer. Når symptomer utvikle eller vannlating er berørt, er behandling nødvendig.

Årsaker

Mens den eksakte årsaken til prostataforstørrelse ikke er forstått, er tilstanden assosiert med alder og intakte testikler. Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, kan BPH utvikle seg når testosteronnivået synke og østrogennivået øke på grunn av aldring. Høyere østrogennivået i prostatakjertelen kan fremme cellevekst. En annen mulig årsak til BPH er høye nivåer av et stoff som kalles dihydrotestosteron i prostatakjertelen. Selv når blodtestosteronnivå falle med alderen, fortsetter DHT å bli produsert og akkumuleres inne i kjertelen. Denne overdrevne DHT kan bidra til prostataforstørrelse ved å oppmuntre cellevekst.

Symptomer

Menn over en alder av 60 år er mest sannsynlig å oppleve symptomer på en forstørret prostata, ifølge National Institutes of Health (NIH). Men mer enn halvparten av menn aldri utvikle symptomer, og tilstanden kan bli oppdaget bare under en rutinemessig legeundersøkelse. Når symptomene er til stede, kan det for eksempel manglende evne til å urinere, dribling etter vannlating, ufullstendig blæretømming, inkontinens, våkner om natten for å late vannet, forsinket start når du forsøker å urinere eller en svak urinstrålen og smerter ved vannlating.

Diagnose

Det er viktig å bekrefte diagnose av BPH, som prostatacancer er en alvorlig tilstand som forårsaker lignende symptomer. Når en forstørret prostata er mistenkt eller observert under en rutinemessig legeundersøkelse, er nødvendig for ytterligere testing en henvisning til en urolog. Den første test utført kalles en digital rektal undersøkelse. Denne test innebærer å sette inn en behansket finger inn i rektum for å bestemme størrelsen av kjertelen. En blodprøve, kalt prostata-spesifikt antigen test, kan pålegges å sjekke for forhøyede nivåer av et bestemt protein i blodet. Disse nivåene er vanligvis forhøyet hos menn med prostatakreft, men er normalt i BPH. En rektal ultralyd, prostatabiopsi, cystoskopi og urin flyt studien kan også være nødvendig for å bekrefte diagnosen og utelukke kreft.

Behandling

Behandling av en forstørret prostata, avhenger av alvorligheten av symptomene. De fleste menn kan behandles med egenomsorg tiltak, som for eksempel å unngå koffein og alkohol, urinering ofte, redusere stress, noe som begrenser natta væskeinntak og får regelmessig mosjon. Når symptomene er plagsomme eller vannlating er vanskelig, kan medisiner være foreskrevet. Alpha-1-blokkere, som vanligvis foreskrevet for å behandle høyt blodtrykk eller medisiner som dutasterid eller finasteride, er nyttig i mange tilfeller. Antibiotika brukes til å behandle prostatabetennelse. I sjeldne tilfeller, er kirurgi for å fjerne prostata eller utvide åpningen av uretra utført. Saw Palmetto er en urt som kan lette symptomer på BPH, ifølge NIH.

Betraktninger

En forstørret prostatakjertel fører sjelden komplikasjoner. Men hos noen mennesker, alvorlig inkontinens, smertefulle urinretensjon, nyresvikt, blærestein og tilbakevendende urinveisinfeksjoner kan utvikle. I disse tilfeller er kirurgi vanligvis behandling av valget. Fordi BPH kan gjenta seg hvis noen del av prostatakjertelen er igjen intakt under operasjonen, er det viktig for alle mennesker å bli undersøkt hvert år. Ifølge Mayo Clinic, betyr godartet prostataforstørrelse ikke øke risikoen for prostatakreft.

Hvordan redusere en forstørret prostata

Prostata er en mannlig kjertel er ansvarlig for produksjon av sæd. Ifølge Mayo Clinic en manns prostata vil utvikle seg fra ert-størrelsen til det av en valnøtt i løpet av individets første 40 til 45 år. En annen sprute av vekst i årene etter dette kan forstørre prostata ytterligere, noe som gjør det komprimere mannens urinrør, som er omgitt av prostata. Dette komprimering kan til slutt føre til mannen å ha en svært vanskelig tid urinering og lede ham til å søke måter å redusere størrelsen på prostatakjertelen.

Hvordan redusere en forstørret prostata

Hvordan redusere en forstørret prostata

•  Slapp av i et badekar eller varmt vann eller et varmt bad to til tre ganger om dagen i opptil 20 minutter om gangen. The Male Health Center anbefaler denne behandlingen for å få ned hevelsen i prostata. Det er også klokt å unngå å sitte i lange strekninger av gangen hvis du lider av en forstørret prostata, da dette kan forverre tilstanden på grunn av hvor prostata er plassert.

Unn en forstørret prostata med medisiner som Avodart og Proscar. Disse stoffene virker ved å påvirke et enzym som fører til at vev i prostata å vokse. Spør legen din om teser medisiner, som kan ta alt fra én til seks måneder å begynne å redusere størrelsen på prostatakjertelen.

Gjennomgå mikrobølge behandlinger for å krympe prostata. Urologer vil ansette denne behandlingen for de tilfeller av prostataforstørrelse som ikke er så alvorlig, med mikrobølger bombardere kjertelen via et kateter som får tilgang til kjertelen gjennom mannens penis. Effekten av disse mikrobølger kan redusere utvidelse.

Opt for prostata kirurgi. Det finnes prosedyrer tilgjengelig i dag som kan barbere ned forstørret prostata til et punkt der urinstrøm er brakt tilbake til normale nivåer. Kjent som en trans-uretrale reseksjon, denne operasjonen krever et sykehusopphold og for pasienten å være under anestesi, med et kateter satt på plass så lenge som tre dager.

Kutt ned på mengden fett du inntar i kostholdet ditt. Hold klar av antihistaminer og unngå eksponering for kaldt vær. Delta i sunn trening og fokus på avslappende. Dette er noen av de tingene som kan bidra til å redusere forstørret prostata over tid.

Hvordan behandle en forstørret lever

En forstørret lever, vanligvis kjent som hepatomegali, ikke er en sykdom, men mer en indikasjon på en annen fysiologisk problem. Sykdommer som vanligvis er forbundet med en forstørret lever er metabolske mangler, hjerteproblemer, hepatitt eller kreft. Noen symptomer på denne tilstanden omfatter alvorlige magesmerter, ømhet i leveren regionen, en lys-farget avføring eller gulsott (gulfarging av huden). Behandlinger anvendt på pasienter med en forstørret lever avhenge av årsaken eller kilden av tilstanden.

Hvordan behandle en forstørret lever

•  Hold din fastlege når du først gjenkjenne noen ømhet, magesmerter eller unormalt lys farging av avføring.

alkoholrelaterte leverskader utvidelse er i hovedsak irreversible og kan føre til skrumplever. Anbefalt behandling er å begynne tiltak for å redusere og slutte alkohol inntak. Denne handlingen reduserer ytterligere svelling av leveren og utvikling av cirrhose (herding av leveren) fra alkoholmisbruk.

Pasienter med forstørret lever, som følge av leverkreft, blir ofte behandlet med kjemoterapi, annet strålebehandling eller kirurgi. Handlingene er fastsatt basert på nivået og stadium av leverkreft hos pasienten.

forstørret lever, på grunn av fettleversykdom eller metabolske forstyrrelser, blir vanligvis behandlet med inkorporering av en lav-fett, sunn diett. Vekttap, og et lavt strømforbruk daglig treningsøkt rutine er også oppmuntret for pasienter med denne formen for leveren utvidelse tilstand.

Hepatitt A-relaterte leversykdom er for tiden uten effektiv behandling. Hepatitt B og C blir typisk behandlet med legemiddelterapi. Avhengig av stadium av tilstanden, kan kirurgi også være et alternativ.

Hint

  • Behandling for en forstørret lever varierer basert på årsaken til tilstanden. Det er viktig å kontakte en primær lege for å være riktig diagnostisert.

Grunner for en forstørret lever

En forstørret lever, referert til som hepatomegali, ikke er en sykdom, men i seg selv er et tegn på en underliggende medisinske tilstand som hepatitt, kreft eller kongestiv hjertesvikt. Derfor behandling for å forstørre den leveren vil avhenge av årsaken.

Årsaker

Av de mange årsaker til leveren til å bli utvidet, noen inkluderer alkoholmisbruk; hepatitt A, B eller C; leverkreft; hjertesvikt; og infeksjoner som mononukleose og leukemi. Dessuten er det en alkoholisk fettleversykdom, hvor fettet akkumuleres i leveren danne bindevev og fører til betennelse. En annen mulig årsak er en tilstand som kalles hemokromatose der kroppen absorberer for mye jern fra maten du spiser. Jernet bygger seg opp i store organer slik som leveren og forårsaker skade.

Symptomer

Selv om det kan være noen åpenbare tegn du har en forstørret lever, symptomer, hvis de oppstår, vil være ømhet ved berøring der leveren ligger, magesmerter eller fylde og gulsott. Gulsott er en gulfarging av hud og øyne og vil oppstå hvis leverfunksjonen har blitt skadet.

Diagnose

Legen din kan fortelle med en fysisk eksamen hvis leveren er forstørret. Leveren kan føles myk, uregelmessig og fast, og klumper kan også merkes. Diagnostiske tester som kan indikere årsaken til forstørret lever. Røntgen, CT og ultralyd alle bruke bildebehandling for å se på indre organer. Leverfunksjonstester bruke en blodprøve for å se om en sykdom er til stede. Fjerne og undersøker en liten lever vevsprøve, kalles en biopsi, kan hjelpe legen avgjøre hvor sunt leveren din er.

Behandlinger

Behandlingen avhenger av årsaken til det forstørrede leveren. Hvis alkoholmisbruk er årsaken så er det viktig å slutte å drikke. Mosjon og vekttap kan hjelpe med en fettvevet leversykdom og vil holde kolesterolnivået lavere også. Medisiner vanligvis behandle hepatitt B og C, og hepatitt A kan løse seg selv. Medisiner for hjertesvikt kan bidra til å ta ekstra væske utenfor leveren. Leverkreft kan behandles med kirurgi, cellegift og stråling. Blodsykdommer slik som hemokromatose kan avhjelpes ved å trekke blod regelmessig for å redusere mengden av jern i blodet.

Forebygging / løsning

Redusere risikoen for å få hepatitt, noe som begrenser din bruk av alkohol og fører en sunn livsstil kan gå en lang vei i å senke risikoen for forstørret lever. Bruk medisiner bare når du trenger dem, og være forsiktig når du bruker kosttilskudd, som høye doser av vitamin A, D, E og K kan skade leveren.

Problemer med forstørret lever

En forstørret lever kan være et tegn på at det er noe veldig alvorlig skjer med kroppen din. Det finnes en rekke medisinske tilstander som kan forårsake en forstørret lever, og de fleste av dem kan være farlig. Leveren er et svært viktig organ som spiller en stor rolle i hvordan kroppen og andre organer operere. Hvis leveren blir syk og kan ikke fungere skikkelig, kan dette ha en snøballeffekt på andre systemer i kroppen.

Symptomer på en forstørret lever

Når leveren blir utvidet på grunn av sykdom eller annen medisinsk tilstand; det er symptomer. De mest vanlige symptomene føler seg trett, tap av matlyst, svakhet, ømhet i magen over området av leveren, mulig smerte, og til og med gulsott. Gulsott er gulfarging av hud og øyne. Når det hvite området i øynene kjent som sclera slår en gul fargetone, er dette en god indikasjon på at det er leveren problemer.

Problemer knyttet til en forstørret lever

Hepatomegali er forstørrelse av leveren. Det er flere grunner til at en lever skulle bli forstørret, med hepatitt å være en av de vanligste årsakene. Det er også en fettlever, en byll på leveren og polycystisk leversykdom, det vil si flere cyster. Alle disse kan føre til problemer for leveren og føre til at det blir forstørret. Leveren er ansvarlig for å lage galle, en gul eller grønnlig alkalisk-basert væske. Det lagres i galleblæren, og deretter utskilles i tynntarmen til å bryte ned fett. Når leveren er forstørret, gallegangene blir hindret og galle bygger seg opp i systemet. Denne oppbyggingen er det som forårsaker gulfarging av hud og øyne.

Flere problemer forbundet med forstørret lever

En forstørret lever kan indusere hepatitt. Dette er en form for hepatitt som er ikke-viral, men snarere er fra giftigheten av den ikke-fungerende, forstørret lever. Hvis leveren ikke virker på riktig måte på grunn av utvidelse, er kroppen i stand til å fordøye matvarer riktig; det er i stand til å absorbere næringsstoffer riktig, og kroppen din er i stand til å kvitte seg med giftstoffer som er nødvendig for å leve. Med en forstørret lever, er kroppen i stand til å forbrenne mat riktig. Det betyr å være på en spesiell diett for å hindre leveren fra å måtte jobbe for hardt.

Advarsler assosiert med en forstørret lever

Hindre ytterligere skade på leveren er viktig, spesielt hvis leveren har en sjanse til å helbrede. Alkohol er svært skadelig på leveren og det er svært viktig å stoppe enhver alkoholinntak inntil videre fra legen din. Sørg for at legen vet om alle medisiner du tar. Du kan være på et medikament som kan øke skaden, og legen din kan være nødvendig å enten endre medisinering eller ta deg ut av det helt. Leve som sunt som mulig er en måte å hjelpe leveren din, herunder å følge alle legens ordre.

Hensyn Hvis du mistenker Liver Trouble

Tegn og symptomer på lever problemer bør tas opp av en lege umiddelbart. Du bør aldri prøve å diagnostisere deg selv, eller unn deg selv. Jo før symptomene på en forstørret lever kan tas opp, kan jo tidligere behandlingen starte. Starte en behandlingsplan så snart som mulig med en forstørret lever er avgjørende. Det kan bety forskjellen mellom å utvikle en syk lever og muligens trenger en levertransplantasjon, eller å ha en full gjenoppretting.

Forstørret prostata behandling

En forstørret prostata kan ofte føre til problemer med vannlating. Leger har ennå ikke bestemt hva som gjør prostata bli forstørret, men det antas at hormonnivået i kroppen, er en medvirkende faktor. Noen symptomer på en forstørret prostata er et presserende behov for å urinere, smerter ved vannlating og blod i urinen. Hvis du opplever noen av disse symptomene, er det noen vanlige behandlinger for å være klar over.

Medisiner

Medisiner er den vanligste måten å behandle og forstørret prostata. De vanligste typene er alfablokkere og hemmere. Noen ganger begge er foreskrevet i det som kalles kombinasjonsbehandling. Alfablokkere blir ofte brukt til å slappe av musklene rundt blærehalsen, slik at urinen til å flyte mer fritt; enzyminhibitorer krympe størrelsen av prostata. Noen ganger er begge medikamenter blir brukt samtidig med flere positive resultater enn bruken av hver alene.

Mikrobølgeovn Therapy

Mikrobølgeovn terapi bruker mikrohetebølger trygt og effektivt ødelegge den indre fôr av prostata. Fremgangsmåten utføres under lokalbedøvelse, og kan ofte føre til en følelse av å måtte urinere og varme i blære og prostata.

Transurethral reseksjon av prostata

En transuretral reseksjon av prostata, eller TURP er den mest vanlige kirurgiske prosedyren for en forstørret prostata. Det innebærer å motta en narkose og skrape bort den ekstra prostatavev med bruk av små skjæreverktøy som er satt inn gjennom urinrøret. Lengden av sykehusoppholdet kan variere fra en til tre dager. Pasienter må kanskje bruke et kateter for å urinere for de første dagene, men noen pasienter er i stand til å fjerne deres etter den første dagen. Den TURP Prosedyren er den vanligste og effektiv kirurgisk prosedyre fordi det gir lindring ekstremt raskt.

Interstitiell Laser koagulasjon

Interstitiell laser koagulering utføres under lokalbedøvelse, og involverer bruk av en fiberoptisk probe for å koagulere den del av prostata som blokkeres urinstrømmen. Varmen som avgis fra en laser i ca tre minutter. Hele prosedyren normalt vare mellom 30 til 60 minutter.

Komplikasjoner av forstørret prostata

En forstørret prostata er en medisinsk tilstand som rammer menn. Ifølge Cure Research, om lag ni prosent av menn over en alder av tretti utvikle en forstørret prostata, og dette tallet stiger som menn alder, med omtrent femti prosent av menn over seksti år opplever en forstørret prostata. Den eksakte årsaken til denne tilstanden har ennå ikke bestemt, men leger ved Mayo Clinic mener at aldersrelaterte hormonelle endringer spille en rolle. Prostataforstørrelse kan føre til komplikasjoner. Disse komplikasjoner forekommer oftere hos menn som ikke har blitt diagnostisert og i de som ikke blir behandlet for denne tilstanden.

Hyppig vannlating

Hyppig vannlating er en forstørret prostata komplikasjon oppleves av ca 63 prosent av pasientene, ifølge forstørret prostata Cure. Denne komplikasjonen fører til at pasienten urinere mye oftere enn normalt. Denne hyppig behov for å urinere ofte forstyrrer søvnen fordi dette problemet er ofte mer plagsomt om natten.

Urin haster

Ifølge forstørret prostata Cure, til om lag 18 prosent av menn med en forstørret prostata erfaring urin haster, eller behovet urinere umiddelbart. Hvis de ikke er i stand til umiddelbart å late vannet, kan de gjøre det uvilkårlig før de er i stand til å gjøre det til et toalett.

Svak Stream

Ifølge forstørret prostata Cure, vil om lag 18 prosent av menn med en forstørret prostata oppleve en svak urinstrålen. Denne komplikasjon resulterer ofte i blæren ikke tømmes helt. Det kan også føre til at pasienten trenger å urinere flere tid før blæren hans er helt tom. Ifølge forstørret prostata Cure, vil om lag 23 prosent av menn med en forstørret prostata må forsøke å urinere flere ganger før de føler at deres blæren er helt tom.

Urinretensjon

Urinretensjon er en komplikasjon av en forstørret prostata som rammer om lag 13 prosent av pasientene i henhold til forstørret prostata Cure. Denne komplikasjonen fører til menn å ha problemer med vannlating. Fordi forstørret prostata blokkerer urinstrøm, vil de ofte føler at blæren er full, men de kan ikke urinere.

Akutt urinretensjon

Ifølge Consumer Health Reports vil omtrent 1 til 2 prosent av menn opplever akutt urinretensjon som en komplikasjon av en forstørret prostata. Denne tilstanden er definert som en plutselig manglende evne til å urinere på grunn av en blokkering. Dette forstørret prostata komplikasjon er smertefullt og ubehagelig for pasientene, og ifølge Consumer Health Reports, regnes det som et medisinsk nødstilfelle. De som opplever dette problemet vil ha et kateter settes inn i blæren slik at deres urin kan dreneres, og de blir nødt til å overnatte på sykehuset i noen dager før denne komplikasjonen er behandlet. De fleste pasienter som opplever akutt urinretensjon må gjennomgå kirurgi for å ha sin blokkering fjernet. Risikoen for å utvikle denne komplikasjonen stiger som menn alder.

Informasjon om forstørret hjerte

Informasjon om forstørret hjerte


Uttrykket "forstørret hjerte" beskriver ikke en sykdom, men i stedet en helsetilstand som er forårsaket av en underliggende sykdom. Høyt blodtrykk er en ledende faktor i utviklingen av en forstørret hjerte, og New York-Presbyterian rapporterer at omtrent 20 prosent av pasienter som har blitt diagnostisert med høyt blodtrykk utvikle en forstørret hjerte. Mens høyt blodtrykk er sikkert ikke den eneste årsaken, administrerende det kan hjelpe minst 12 millioner amerikanere unngå livstruende risiko for en forstørret hjerte.

Hva er en forstørret hjerte?

En forstørret hjerte er også kjent som kardiomegali og er ofte diagnostisert etter å ha blitt plukket opp på en X-ray av hjertet. CNN Health rapporterer at en forstørret hjerte kan bare være midlertidig hos noen pasienter, men i andre, kan tilstanden være en permanent tilstand. En forstørret hjerte er ikke vanligvis noe som kan forutses; Derfor er det vanskelig å forebygge tilstanden oppstår. Men behandlinger alternativer er tilgjengelige for å redusere symptomene og begrense komplikasjoner.

Årsaker

Det er flere forhold som kan føre til diagnostisering av et forstørret hjerte. Ett av disse forholdene er kjent som hypertrofi, noe som fører til en fortykning av hjertemuskelen, og er vanligvis et resultat av høyt blodtrykk eller syke hjerteklaffer. Ifølge American Heart Association, en tilstand som kalles VVH, eller venstre ventrikkel hypertrofi, kan også være en faktor. VVH er den vanligste årsaken til hjerteforstørrelse og vanligvis forårsaker en betennelse i venstre hjertekammer, som er katastrofalt til hjertets evne til å pumpe blod effektivt. Kardiomyopati, som er en betennelse i hjertemuskelen, også kan føre til utvidelse av hjertet. Skadene fra et hjerteinfarkt kan også svekke hjertemuskelen og føre til utvidelse.

Symptomer

Noen ganger nærvær av et forstørret hjerte forårsaker ingen symptomer. Andre ganger, kan pasienten oppleve symptomer som varierer i intensitet. Hjerte arytmi, som er en unormal hjerterytme, også kan manifestere seg, i tillegg til ødem, eller unormal svelling av kroppsvev. Den Georgia Department of Community Health forklarer at symptomene på hjerte utvidelse kan utvikle og bli en helse nødssituasjon. Det er viktig å oppsøke lege hvis brystsmerter, oppstår kortpustethet eller svimmelhet.

Komplikasjoner

En forstørret hjerte kan føre til andre helsemessige problemer som kan være livstruende. Hjertesvikt, som er betegnet med svekket hjertemuskelen og forstørrede ventriklene, legger ekstra press på hjertet seg selv, noe som gjør det vanskelig for den å pumpe blod effektivt. The Mayo Clinic rapporterer at blodpropp og bilyder også er komplikasjoner som kan oppstå fra en forstørret hjerte. Hjertestans kan også utvikle seg når en forstørret hjerte forstyrrer normal hjerterytme, får hjertet til å slå for sakte eller for fort. Noen av disse scenariene utgjøre risiko for plutselig død.

Behandling

Administrasjon av medikamenter er den vanligste form for behandling for et forstørret hjerte. Hvis livsstil er en faktor i hjerteforstørrelse, kan endringer i kostholdet og daglig mosjon bestilles av behandlende lege. Better Health Channel forklarer at kardiovaskulær trening, er en lav-fett diett og stabilisering av kolesterolnivået også en viktig del av behandlingsprosessen for en forstørret hjerte. Regelmessige besøk til behandlende lege eller kardiolog også er avgjørende i overvåking som de valgte behandlingsalternativer er faktisk arbeider.

Forstørret nedbrutt kjertel hormonbehandling

Benign prostatahyperplasi er forstørrelse av prostata, vanligvis med alderen. Symptomer på BPH er hyppig vannlating og manglende evne til å sove gjennom uten urinering, svak urinstrøm, manglende evne til å holde urin i, og en følelse av å være ute av stand til å tømme blæren.

Hormonbehandling

Kontakt legen din hvis du merker symptomer på en forstørret prostata. Hormone behandling bestemmes av alvorlighetsgraden av symptomene og hvordan de påvirker dag-til-dag liv. Behandlingen er vanligvis betraktet når symptomene er så alvorlige at de forstyrrer søvnmønster. Det er nesten alltid gitt dersom pasienten ikke kan holde i eller kontrollere sin urin i løpet av dagen.

Moderate symptomer

Spør hva hormon behandling ville være best for deg. Moderate symptomer - "moderat" blir bestemt av legen - blir behandlet med en av to forskjellige hormonbehandlinger: 5-alfa-reduktasehemmere eller alfa-adrenerge blokkere. Den vanligste 5-alfa-reduktase er et syntetisk hormon kalles finasterid. Det hjelper krympe prostata og øke urin flyt. Alfablokkere også øke urinstrømmen, og de reduserer behovet for å urinere om natten.

Bivirkninger

Vær klar over bivirkningene av hormonbehandling. Finasteride kan ha flere alvorlige de inkludert tap av sexlyst, erektil dysfunksjon og en redusert mengde ejakulere. Brystforstørrelse er en annen mulig bivirkning, selv om dette vises i bare to prosent av menn som tar denne medisinen.

Alvorlige forhold

Alvorlig prostataforstørrelse er vanligvis løses ved kirurgi, men nylige fremskritt i hormonbehandling har gjort det mulig å leve med en forstørret prostata uten kirurgi. En blanding av hormonet medikament AVODART eller dutasterid, tamsulosin og har vist seg å forbedre alvorlig syke livskvalitet uten kirurgi. Dutasterid er en 5-alfa-reduktasehemmere, og tamsulosin bidrar til å avlaste behovet for å urinere.

Forstørret Heart & Parkinsons sykdom

En forstørret hjerte, eller kardiomegali, er en medisinsk tilstand som kan være forårsaket av andre helsemessige forhold. Parkinsons sykdom er en medisinsk tilstand som påvirker hjernen og nervesystemet, men er vanligvis ikke er relatert til et forstørret hjerte.

Forstørret hjerte Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan folk med en forstørret hjerte opplever pusteproblemer, svimmelhet eller unormal hjerterytme.

Forstørret hjerte Årsaker

En forstørret hjerte kan være forårsaket av høyt blodtrykk, hjerteventil sykdom eller en svekket hjertemuskelen. Medfødte hjertefeil, unormale hjerteslag eller skjoldbrusk problemer kan resultere i en forstørret hjerte.

Forstørret hjerte Treatment

Leger behandle en forstørret hjerte ved å behandle årsaken. Forstørret hjerte pasienter med høyt blodtrykk eller hjertesvikt kan behandles med diuretika, betablokkere eller andre typer medisiner.

Parkinsons sykdom Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan personer med Parkinsons sykdom merke bremset muskelbevegelser, skjelvinger eller demens.

Parkinsons sykdom Risikofaktorer

Menn, personer med en familie historie av Parkinsons sykdom og personer som har blitt utsatt for sprøytemidler eller plantevernmidler har økt risiko for å utvikle Parkinsons sykdom. Risikoen for å få denne sykdommen øker med alderen.

Parkinsons sykdom behandling

Leger kan behandle lav dopaminnivået hos pasienter med Parkinsons sykdom ved å foreskrive medikamenter som levodopa, dopaminagonister eller MAO-B-hemmere.

Forstørret Lymph Node etter smitte

En lymfeknute kan bli utvidet på grunn av en infeksjon, og den kan forbli forstørret eller hoven etter at infeksjonen har blitt behandlet. Pasienter bør se en lege hvis deres lymfeknuter fortsatt hoven etter en infeksjon har forsvunnet.

Infeksjon årsaker

Lymfeknuter kan forstørre under en vanlig infeksjon som strep hals, meslinger eller en ørebetennelse, ifølge Mayo Clinic. Mononukleose, tuberkulose og seksuelt overførbare sykdommer kan også føre til lymfeknuter å svelle.

Andre årsaker

Lymfeknutene kan bli hovne fra immunsystem lidelser som revmatoid artritt, lupus eller AIDS. Pasienter med lymfom, leukemi og andre kreftformer kan utvikle forstørrede lymfeknuter.

Symptomer

Personer med hovne lymfeknuter kan merke ømme og forstørrede områder i hodet og nakken, lysken og armhulene, ifølge Mayo Clinic. Huden rundt hovne lymfeknuter kan bli rød.

Når skal man oppsøke lege

Pasienter bør se en lege hvis deres lymfeknuter forbli forstørret for mer enn to uker, hvis nodene er varmt å ta på eller dersom en feber, sår hals eller pustevansker er til stede.

Behandling

Pasienter med en langvarig bakteriell infeksjon kan behandles med antibiotika, og de kan bruke en over-the-counter smertestillende, ifølge Mayo Clinic. Når forstørrede lymfeknuter er forårsaket av en immunsystemsykdom eller kreft, må den underliggende årsak bli behandlet av en lege.

Forstørrede Nyre Årsaker

Polycystiske nyrer

Nyrene kan bli utvidet på grunn av polycystisk nyresykdom (PKD), karakterisert ved nærværet av mange cyster som fyller nyrene med væske. Det kan resultere i feil og, mest sannsynlig, nyresvikt. Andre symptomer bortsett fra økt størrelse er smerter i ryggen nedre sider, hodepine, blod i urinen og urinveisinfeksjoner. Behandling for PKD inkluderer medisiner for å kontrollere blodtrykket, antibiotika for infeksjoner, dialyse, kirurgi eller nyretransplantasjon for alvorlig organsvikt.

Hydronefrose

Når urinlederne - rørene gjennom som urin renner - er blokkert, nyrer tendens til å hovne opp. Denne tilstanden kalles hydronefrose. Dersom urinen ikke er drenert fra nyrene inn i blæren, akkumuleres den og forårsaker nyre forstørrelser. Hydronefrose kan variere fra mild til alvorlige tilfeller. En mild form av sykdommen ikke manifestere i stor grad; Symptomene kan omfatte ryggsmerter, smertefull vannlating, skyet urin og feber. Dersom røntgen viser alvorlig misdannelse i urinlederne, kan kirurgi løse problemet. For de fleste tilfeller av hydronefrose, er behandling administreres gjennom antibiotika.

Pyonephrosis

Når hydronefrose blir obstruktiv, kan det resultere i pyonephrosis - eller tilstand der pus kan utvikle inne nyrene. En ultralyd effektivt kan påvise muligheten for denne sykdommen. Pasienter som lider av det, kan oppleve frysninger, feber og smerte i siden. Umiddelbar oppmerksomhet og behandling ved drenering med perkutan metode (tilgang til vev og organer i form av en nålestikk heller enn å skjære huden) kan bidra til å løse tilstand, for å hindre nyresvikt.

Amyloids

Kroppen produserer proteiner som viktige byggesteiner for muskler, hud og hår. Noen ganger kan det være unormale proteiner som danner innskudd i vev og forårsake sykdom. Dette unormal innskudd, kalt amyloid, og kan manifestere seg i hjerte, lunger og nyrer. Det er et relativt sjeldent blodsykdommer som kan behandles ved å regulere proteinproduksjon i kroppen. For å oppnå dette, leger dispensere medisiner og overvåke kosthold pasienten. I noen tilfeller er stamcelletransplantasjon gjort gjennom kjemoterapi metoder. Organtransplantasjon er også foreskrevet for alvorlige tilfeller.

Nedsatt Cell Cancer

Forstørrede nyrer kan også være forårsaket av ondartede celler i slimhinnen i nyretubuli, som fungerer som filtrene frakter avfall fra blodet. Tegn på denne sykdommen inkluderer magesmerter, generell hevelse i magen, unormal farge på urinen og ryggsmerter. Kirurgi er det første alternativet for behandling for å fjerne de berørte nyre eller omliggende vev. Andre alternativer er strålebehandling og kjemoterapi.

Mulige årsaker til en forstørret prostata

Prostata er en reproduktive kjertel hos menn, som ligger like under urinblæren. Den er formet som en valnøtt, og er omtrent samme størrelse. Det omslutter urinrøret, som er rør som fører urin fra blæren ut av kroppen. Funksjonen av prostata er å produsere sæd. En manns prostata fortsetter å vokse med alderen. Det kommer et punkt når prostata er ute av stand til å vokse på grunn av de ytterligere lag av vevet rundt den. Prostata begynner å slå ned på urinrøret, forårsaker vanskeligheter med vannlating. Den betingelse innebærer at blæren ikke er helt tømt, noe som kan føre til infeksjoner i prostata og blære, i tillegg til nyrestein.

Betraktninger

De eksakte årsakene til en forstørret prostata er ikke helt kjent. Det er en genetisk overførbar tilstand som oppstår i de fleste menn over en alder av 60. Det er kjent at menn som har hatt sine testikler fjernet eller annen grunn ikke opplever forstørrelse av prostata på noe tidspunkt. Derfor er årsakene til en forstørret prostata knyttet til aldring og testikkelproblemer.

Årsaker

Hormon ubalanse hos middelaldrende menn kan bidra til tilstanden. Menn som har en vane av å konsumere mat rik på mettet fett og transfett har en høyere sjanse for å oppleve hormon ubalanse. Forskning har vist at hyppig inntak av høy-kalori mat kan være direkte knyttet til prostataforstørrelse på grunn av hormon ubalanser den forårsaker. Prostata krever store mengder sink, så en sinkmangel kan føre til en forstørret prostata. En annen mulig årsak til prostataforstørrelse kan være ubalanser i testosteron og østrogen.

Forebygging

Prostataforstørrelse blir en visshet i de fleste menn som de gamle. Det er flere tiltak menn kan ta for å forhindre eller forsinke prostata utvidelse. Regelmessig mosjon og et sunt sexliv forbedre blodsirkulasjonen og bidra til å fjerne giftstoffer fra blodet. Et sunt kosthold kan også hindre hormon ubalanse som kan føre til prostata utvidelse. Menn bør spise mat som er høy i sink og sulphurophanes, og lav i mettet fett og kolesterol.

Behandling

Den innledende behandling er i form av medisiner som slapper urinpassasjen og krymper prostata. Hvis medisiner ikke hjelper, deretter neste alternativ er kirurgi. Den konvensjonelle kirurgiske prosedyren fjerner overflødig vev fra prostata og krever høyst en to-dagers opphold på sykehuset. Den andre typen prosedyren innebærer elektrisk eller varmebehandling, som krymper prostata vev.

Advarsel

Det er sjansene for at menn med en forstørret prostata har andre udiagnostiserte tilstander som kan supplere årsakene til prostata utvidelse. Vesanoid er et stoff som er kjent for å forårsake utvidelse av prostata og andre urinveier, som en bivirkning, i 3 prosent av pasientene.

Alkohol-forstørret lever Treatment

Langsiktig alkoholmisbruk kan ha mange alvorlige og ofte dødelige konsekvenser. En av disse er en forstørret lever. Denne tilstanden må diagnostiseres av lege. Det kan være ledsaget av relaterte alkohol-indusert symptomer som gulsott (gulfarging av huden), forstørret milt, edderkopp årer, nyresvikt, forhøyet antall hvite blodlegemer og noen ganger feber.

Behandling for alkohol-forstørret lever begynner med å gi opp alkohol. Leveren er i stand til å regenerere seg selv, men dette vil ikke skje hvis den enkelte fortsetter å drikke.

Funksjon

Leveren har mange funksjoner. Det hjelper prosessen fett og proteiner fra maten vi spiser. Den lagrer glykogen, som er kroppens drivstoff. Det gjør blod koagulasjonsfaktorer og galle, som hjelper fordøye fett. Viktigst, behandler den og fjerner giftstoffer fra kroppen, inkludert alkohol. I en time, kan leveren behandle en enkelt enhet av alkohol. Drikker mer enn det legger ekstra press på leveren. På kort sikt, kan leveren håndtere det. I det lange løp, kan overdreven alkoholforbruk forårsake alvorlig leverskade.

Time Frame

Alkohol-forstørret lever er ikke en tilstand som skjer over natten. Det tar år, selv flere tiår, med tung drikking å gjøre denne typen skade. Leveren er så overveldet ved å prøve å behandle store mengder alkohol at det ikke klarer å behandle fett og relaterte fet kjemikalier. Over tid akkumulerer fett på leveren, forårsaker den til å bli utvidet. En i fire amerikanske voksne har noen form for fettlever, for det meste forårsaket av diabetes, fedme eller alkohol overflødig.

Steatohepatitis

Steatohepatitis er en mindre vanlig form for fettlever. Det er vanligvis forårsaket av overdreven drikking. Leveren er betent samt forstørret. Ordet "hepatitt" betyr betennelse i leveren. Dette kan føre til en mer alvorlig tilstand som kalles skrumplever, eller arrdannelse i leveren. Selv om leveren har stor regenerative krefter, er skrumplever ikke reversibel. Det kan føre til leversvikt og død.

Alkoholfrie steatohepatitis er en lignende tilstand som vanligvis er forårsaket av diabetes eller fedme.

Behandling

På sin egen, er en forstørret lever normalt ikke livstruende. De fettavleiringer sjelden utvikle seg til noe mer alvorlig. Det første skrittet til å behandle en alkohol-forstørret lever, er å slutte å drikke. Hvis den enkelte er overvektig, kan legen forskrive en lav-kalori diett og mosjon. For det meste, vil leveren regenerere seg selv. Det beste for en pasient å gjøre er å kontrollere de faktorene som brakte på tilstanden i første omgang, enten det er å drikke, fedme eller diabetes.

Forebygging / løsning

Det er flere alternative behandlinger som er ofte anbefalt til pasienter med alkohol forstørret lever. Disse inkluderer melk tistel, løvetann og gurkemeie. Effektiviteten av disse rettsmidler har ikke blitt bevist. I visse doser, kan de ha skadelige bivirkninger som kvalme, hodepine og diaré. Den beste behandling for en alkohol-forstørret lever er ikke funnet i en urt butikk. Det er avholdenhet fra alkohol.