Digidexo.com

Hva er Bifokale og hvorfor brukes de?

Hva er Bifokale og hvorfor brukes de?


Progressive briller er briller eller kontaktlinser som hjelper folk se objekter både fjern og nær.

Historie

Folk har brukt forstørrelse for å hjelpe se i ca 2000 år, når polert klare bergartene ble kalt lesing steiner. Ifølge "Book of Optics," optiske linser ble først brukt om lag 1000 år siden, og Benjamin Franklin oppfant bifokale på 1700-tallet.

Typer

Bifokale briller kan bæres som objektiver med åpenbare linjer, eller de kan være "usynlige" progressive briller, også kalt no-linjer eller multifocals. Det er vanligvis en resept på toppen av linsen for avstand og en lesning resept på bunnen for nær.

Bifokale kontakter jobbe ligner brilleglass.

Størrelse

Bifokale kan være mange størrelser. De varierer fra veldig små, 22 cm, til segmenter som går hele veien over bunnen av en brilleglass. Størrelse vanligvis avhenger av bruken av bifokale, resepten og størrelsen av rammen.

Funksjon

Bifokale linser fungerer ved å se gjennom avstanden delen av linsen når du fokuserer på objekter lenger unna, og ser ned gjennom bifokale segmentet for nære elementer. Bifokale med linjer har to kontaktpunkter, ett for distanse og en for nær. Ingen linjer bifokale er mindre opplagt. De har også mange kontaktpunkter. Dette gjør at du kan lese på mange strekninger.

Betraktninger

De fleste starter progressive briller rundt 40 år til 45, men noen ganger de er foreskrevet for barn, også. Noen barn har problemer med fokus, og progressive briller hjelper øynene lære å fungere bedre. De fleste barn vokser behovet til bifokale.