Digidexo.com

Hvor lenge kan Skabb Live på klær?

Skabb er en hud angrep av den menneskelige kløe midd. De kvinnelige skabb graver og legger egg i hudens epidermis. Symptomer inkluderer alvorlig kløe og utslett som kanskje ikke før seks uker etter smitten. På grunn av denne forsinkelsen i symptomer, kan en person være å spre skabb uvitende. Skabb er spredt gjennom nær personlig kontakt. En lege vil bekrefte diagnosen etter at midd, egg eller avføring er identifisert i en hud skraping. Behandlingen inkluderer en scabicide å drepe skabb og antihistaminer og hydrokortison for kløe.

Time Frame

Skabb kan leve på klær eller andre materialer i opptil 72 timer. Midd vanligvis bare leve i to til tre dager uten menneskelig hudkontakt.

Symptomer på skabb kan ta opptil 2-6 uker for å se etter en persons første tilfellet. I løpet av denne tiden, kan skabb overføres og funnet på klær. Men hvis dette er en persons sekund eller mer tid på å ha skabb, kan symptomene dukke opp i løpet av 1-4 dager.

De tidligere skabb blir diagnostisert og behandlet, jo bedre for den smittede og de som omgir ham eller henne. Vanlige steder av skabb utbrudd omfatter sykehjem, barnehageplasser og fengsler.

Skabb behandles med foreskrevet scabacides, som er salver som brukes på hele kroppen. Etter behandling skabb kan være smittsom i opptil 24 til 48 timer. Dersom nye utslett vises, kan en annen behandling være nødvendig.

Forebygging / løsning

For å hindre spredning av skabb, bør alle klær, sengetøy og håndklær vaskes i varmt vann eller forseglet i en plastpose i 72 timer. Hele huset skal støvsuges og vakuumposen skal kastes. Den infiserte individ bør holde isolert i 48 timer etter behandling for å hindre angrep av andre.

Betraktninger

Behandlingen er også anbefales for husstandsmedlemmer og seksualpartnere. Alle bør få behandling samtidig for å hindre reinfestation. Skabb kan hjemsøke alle alders raser fra babyer til eldre.

Husk å rengjøre eller forsegle alt inkludert leker, utstoppede dyr, datamaskiner, biler, telefoner, sitteplasser og hatter. Skabb kan krype på til noe og leve i opptil 72 timer.

Advarsel

Hvis venstre ubehandlet, vil symptomene forverres og sårene kan bli en bakteriell hudinfeksjon. Ring legen din dersom nye utslett eller sår som etter 24 til 48 timer etter scabicide behandling.

Hvis utslettet eller sår dekke store områder av kroppen, kan de henge seg fører til norske skabb eller ellers kjent som crusted skabb.

Norsk skabb er et større infisering med mulighet for en person som har millioner av midd i huden. Denne typen skabb er utsatt for de eldre, de med senket immunforsvar eller nevrologiske sykdommer.

Misforståelse

Hos hunder og katter, er skabb referert til som skabb. Skabb kan bare leve på mennesker.

Selv om skabb er ofte smitter ved seksuell omgang, er enhver kroppen mottakelig for en skabb infestation. Skabb trives i fuktige, varme steder gjør lysken og rumpe ideelle steder.