Digidexo.com

Kan Prenatal vitaminer forårsake kvalme?Prenatal vitaminer er typer multivitaminer er spesielt formulert for bruk av gravide og ammende mødre. Det finnes forskjellige formuleringer inneholdende forskjellige nivåer av nødvendige vitaminer og mineraler. Variasjonen av formler tillater gravide å unngå vitaminer som forårsaker dem plagsomme bivirkninger, som kvalme.

Formål

Prenatal vitaminer er tatt av ammende mødre å holde opp sine ernæringsmessige nivåer, mens du ammer. Gravide kvinner også ta prenatal vitaminer, for å sikre at de forblir sunn mens barnet får alle de næringsstoffene den trenger mens de utvikler. Prenatal vitaminer er også en kilde til folsyre for kvinner som prøver å bli gravid. Tar folsyre før og under svangerskapet reduserer babyens sjansene for fødselsskader.

Kilder

Kvinner som er gravide, forsøker å bli gravid, eller som ammer, kan spørre sin lege for en resept for prenatal vitaminer. Prenatal vitaminer er også tilgjengelig over-the-counter i drugstores. Prenatal vitamin formuleringer er ikke gjenstand for FDA-godkjenning, men så en lege-foreskrevet formelen er mindre sannsynlighet for å inneholde feil nivåer av vitamin eller mineral.

Side Effects

Til tross for sine fordeler for moren og barnet, er det noen uheldige bivirkninger til prenatal vitaminer. Kvalme, i særdeleshet, er en vanlig bivirkning av prenatal vitaminer, sammen med dårlig fordøyelse og magekramper. Forstoppelse er en vanlig bivirkning, også, som kan legge til kvalme allerede oppleves av mange gravide.

Årsaker

Mange prenatal vitaminer inneholder jern, noe som kan føre til fordøyelsesproblemer. Det er prenatal formuleringer uten jern, eller med lavere doser av jern, men selv disse kan føre til kvalme på grunn av den ekstremt store størrelsen på prenatal vitamin piller og tendensen for gravide kvinner å ha delikate gag reflekser.

Alternatives

Kvinner som er laget kvalm av størrelsen på prenatal vitaminer, eller som har problemer med å takle mengden av jern i formuleringen, kan diskutere alternativer med legen sin. Noen vanlige alternativer er å ta barns chewable vitaminer, eller ta en mindre daglig multivitamin og supplere det med ekstra folsyre.