Digidexo.com

Hva er forskjellen mellom Baby & Kid solkrem?

Hva er forskjellen mellom Baby & Kid solkrem?


Hvis du kjøper solkrem for din baby, småbarn eller eldre barn, kan du bli forvirret når du søker etter det riktige produktet. Sannheten er, de fleste solkremer er ganske lik, men det er noen små forskjeller du må være klar over før du treffer bassenget med den lille.

Solkrem og Tanning Lotion

Selv om det ofte kalles 'solbrun' lotion eller bare "tanning lotion", er det ingen slike ting for barn. Avhengig av hudtype, vil huden enten mørkere eller brun når de utsettes for solens ultrafiolette stråler, eller det vil bli rød. Denne effekten er faktisk skadelig for huden, og tanning vann eller olje kan føre til enda større skade. Solkrem forebygger denne skaden ved å skape en barriere mellom solens ultrafiolette stråler og huden, når den skal brukes. Det er den eneste typen lotion som skal brukes til et barns hud når de utsettes for solen.

SPF: Skin Protectant Factor

SPF er nummer påføres solkremer å utpeke hvor effektivt de beskytter huden mot solens stråling. Generelt, jo høyere tall, jo bedre, og muligens lengre, beskyttelse. Men mange faktorer eksisterer når å måle effektiviteten av solkrem: hvor mye som er brukt, hvor ofte, brukerens hudtype, og hvor mye som faktisk er absorbert inn i huden. Noen preparater kan være vanntett, og noen kan trenge å bli brukt igjen ofte hvis brukeren blir våt.

Helserisiko soleksponering

Selv barn må ha en viss mengde soleksponering for å sikre tilstrekkelig vitamin D i kroppen sin, er bare noen få minutter per dag er nødvendig for å oppnå dette. Sun eksponering i store mengder kan føre til omfattende skade på huden. Denne skade kan føre til for tidlig aldring av huden og setter voksne med risiko for hudkreft senere i livet. En type hudkreft, melanom, kan være dødelig.

Forskjellen mellom Baby, barn og voksen Solkrem

For det meste, vil alt som er formulert for en baby har ingredienser som er mindre irriterende. Babyer har en tendens til å ha mer sensitiv hud enn eldre barn og voksne, og så tradisjonelle kjemikalier satt i solkrem kan resultere i noen form for uønskede hudreaksjoner. Hvis barnet er yngre enn seks måneder, er solkrem generelt ikke anbefales. Det er bedre å holde babyer seks måneder og yngre ut av solen for perioder lengre enn noen få minutter per dag. For eldre babyer og små barn, kan du bruke en solkrem som inneholder sink oksid eller titan oksid. Disse regnes som "naturlige" produkter og generelt ikke har noen giftige effekter på barn, og de begynner å jobbe så snart de er brukt. Andre solkremer inneholder kjemikalier som må installeres på forhånd for å gå ut i solen skal fungere skikkelig. Også risikoen for en hudreaksjon er høyere med kjemiske preparater. Gjør et testområde på huden dagen før du går ut i solen for å avgjøre om barnet ditt kan ha en reaksjon på solkrem.