Digidexo.com

Hva er behandlingen for insulinresistens?

Hva er behandlingen for insulinresistens?


Insulinresistens, en av komponentene i metabolsk syndrom, regnes som en forløper til diabetes. De med insulinresistens har ingen problemer med å produsere insulin, men deres muskler og annet vev er motstandsdyktig mot det, noe som ofte resulterer i en syklus av økende insulin produksjon, tretthet, karbohydrat cravings, vektøkning og, til slutt, stiger blodsukkernivå.

Diet

En lav glykemisk diett, som erstatter lav-fiber, raskt fordøyd karbohydrater med høy-fiber, sakte fordøyd seg, fremmer et langsommere, mer moderat økning i blodsukkeret etter måltider og ikke utløser bukspyttkjertelen til å produsere så mye insulin.

Vekttap

For overvektige pasienter, å miste så lite som 7 prosent av sin kroppsvekt, selv om det ikke er tilstrekkelig til å bringe dem til en ideell vekt, er assosiert med redusert insulin resistens.

Trening

Daglig kraftig mosjon øker hastigheten som kroppens celler tar opp blodsukkeret. Det øker antallet insulinreseptorer i musklene, noe som også øker insulin utnyttelse.

Medisiner

Den diabetes narkotika Glucophage øker også celle absorpsjon av blodsukker, og det hemmer nyrer fra frigi glukose; det er noen ganger foreskrevet for å behandle insulinresistens.

Eddik

En studie publisert av Johnston, et al., I januar 2004 utgaven av Diabetes Care fant at eple cider eddik, konsumert like før et karbohydratrikt måltid, bidro til å redusere blodsukker pigger som normalt følger et slikt måltid. Fagene drakk ca 4 ts. av eple cider eddik blandet med 40g vann og 1 ts. sakkarin.