Digidexo.com

Hvordan rusmisbruk påvirker hjernen

Narkotikaavhengighet er en kronisk hjernesykdom, en som en person som misbruker narkotika lett kan utvikle seg. Misbruker narkotika fører til at hjernens struktur og funksjon for å endre, noe som resulterer i skadelige effekter. Disse endringene er grunnen stoffmisbruker viser negative psykologiske og atferdsmessige symptomer.

Hvordan Narkotika Operer

Stoffet inn i hjernens kommunikasjonssystem og forstyrre hvordan nervecellene får vanligvis, sende og behandle data. For å oppnå dette, narkotika ligne hjernens autentiske kjemiske budbringere (nevrotransmittere) eller overstimulate hjernens glede sentrum (belønning krets).

Marihuana og Opiater

Marihuana og opiater som heroin er utformet med signalstoffer som ligner på de kjemiske budbringere som hjernen naturlig gyter. Disse stoffene har evnen til å lure hjernen og sende unormale meldinger ved å aktivere nervecellene.

Sentralstimulerende

Når en person bruker sentralstimulerende midler som metamfetamin eller kokain, kan dette føre til at nervecellene til å frigjøre mer naturlige signalstoffer enn vanlig. Det kan også stoppe nevrotransmittere fra resirkulering, forårsaker en forstyrrelse i hjernens vanlig kommunikasjonssystem.

Alminnelighet

Dopamin er en naturlig kjemisk i hjernen som styrer følelser, bevegelse, motivasjon og lystfølelser. Nesten alle stoffer som mål for hjernens belønningssystem ved å frigjøre dopamin inn i sin krets.

Fortsatt misbruk

Når en person fortsetter å bruke narkotika, tilpasser hjernen til flom av dopamin og begynner å produsere mindre av det, eller det kan senke mengden av dopamin-reseptorer (proteiner) som er i hjernens belønningssystem. Dette fører til at dopamin å ha mindre betydning når den slippes inn i hjernen; utvikler toleranse og den enkelte bruker mer narkotika, søker gleden det en gang ga henne.