Digidexo.com

Enkle og komplekse partielle anfall

Enkle og komplekse partielle anfall


Hovedforskjellen mellom en enkel partielle anfall, og en kompleks delvise anfall er nivået av bevissthet hos en pasient. Begge er et resultat av elektrisk "feiltenning" i hjernen, men i løpet enkle partielle anfall, er fortsatt klar over hva som skjer på den enkelte. Under en kompleks partielle anfall, mister personen bevisstheten og kan virke "out of touch» og kan stirre ut i verdensrommet.

Enkle partielle anfall

Opplevelsen av en enkel partielle anfall varierer fra person til person. Noen mennesker hevder å ha glede av dem, siden de noen ganger få følelsen av déjà vu og skjerpe sansene. Andre finner enkle partielle anfall å være svært ubehagelig. Ofte er en enkel partielle anfall en forløper til andre beslag, slik som komplekse partielle anfall eller sekundært generaliserte anfall. Dette skjer når anfall sprer seg til andre deler av hjernen. Enkle partielle anfall varer vanligvis to minutter eller mindre, og er kategorisert som motoranfall, sensoriske anfall, autonome anfall og psykiske anfall.

Motor Beslag

Motor beslag forårsake en endring i muskelaktivitet. Den persons finger, kan nappe eller del av kroppen kan stivne. Personen kan også oppleve svakhet, noe som kan påvirke automatiske håndbevegelser og til og med latter.

Sensoriske Beslag

Sensoriske beslag få til endringer i noen av sansene. Personen kan lukte og smake ting som ikke eksisterer, eller høre ting som også ikke er der. Disse typer anfall kan være ubehagelig og med smertefull fordi de gir ofte personen følelsen av pins og nåler blir sittende fast i dem, og noen mennesker føler at de er flytende eller spinner i verdensrommet. Illusjoner, for eksempel en parkert bil beveger seg bort, er også vanlig.

Autonome Beslag

Autonome anfall påvirker kroppens funksjoner. Personen kan føle merkelige opplevelser i hode, bryst eller mage. De noen ganger oppleve en endring i puls eller pust. De kan svette eller har gåsehud.

Synsk Beslag

Synsk anfall påvirker måten en person tenker, føler og opplever ting rundt dem. Disse er preget av talevansker, hukommelsesproblemer, manglende evne til å finne de riktige ordene og vanskeligheter med å forstå skriftlig eller muntlig språk. De kan føle plutselige overveldende følelser og kan føle at de er utenfor sin egen kropp.

Komplekse partielle anfall

Komplekse partielle anfall, som vanligvis varer mellom 30 sekunder og to minutter, starter i et lite område av tinninglappen eller frontallappen i hjernen, og spredte seg raskt til å involvere andre deler av hjernen som påvirker årvåkenhet og bevissthet. Selv om noen har denne typen anfall kan ha øynene åpne, og kan være på vei i en målrettet måte, de er i virkeligheten, ikke "med den." Det kan også være så subtil som noen synes å være dagdrømmer.