Digidexo.com

Slik behandler Ritalin bivirkninger

Medisinen Ritalin er et sentralstimulerende brukes til å behandle oppmerksomhet-Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) hos både barn og voksne. Ritalin øker aktiviteten av dopamin, en nevrotransmitter viktig for forsterkning av atferd, og hjelper mennesker med ADHD å bedre fokus. Vanlige mindre bivirkninger av Ritalin er hodepine, søvnløshet, kvalme og magesmerter, mens mer alvorlige bivirkninger kan omfatte brystsmerter og hjertebank.

Bruksanvisning

Behandle bivirkninger av Ritalin

•  Ta Ritalin samme tid hver dag er den beste måten å unngå søvnløshet ofte forbundet med medisinering. Leger anbefaler å ta de åtte timers suspendert frisetting av Ritalin første tingen i morgen, ikke om kvelden før sengetid. Andre doser inkluderer å ta pillene to til tre ganger om dagen til måltidene.

spise måltider før du tar Ritalin vil bidra til å redusere risikoen for magesmerter og kvalme i forbindelse med stoffet. Aldri ta det på tom mage. Physicians vanligvis anbefalt å bli gitt doser på måltider eller ikke mer enn 30 minutter før måltider, slik at medikamentet og mat vil være til stede i magen på samme tid.

Administrere over-the-counter smerte medisiner vil bidra til å lindre hodepine forårsaket ved å ta Ritalin. Det er viktig å oppsøke lege først som det kan være narkotika kontraindikasjoner i forbindelse med medisinering. Tar Ritalin sammen med mat kan også bidra til å forhindre hodepine.

Tips og advarsler

  • Oppsøke lege umiddelbart hvis du opplever noen bivirkninger som brystsmerter eller hjertebank, og slutte å ta Ritalin. De sentralstimulerende midler i Ritalin øke dopamin som kan få hjertet til å slå hardere. Legen må kanskje justere dosen nivå for å redusere denne bivirkninger.