Digidexo.com

Sinn øvelser for pensjonister

Pensjonister som utfører tankene øvelser i hele sitt sølv år får en rekke fordeler. Forskning viser at aldersrelaterte hukommelsestap resultater fra en mangel på mental trening, men med riktig stimulering, selv i høy alder hjernen vår kan fortsette å lære og vokse nye nerveceller. Og det er aldri for sent å begynne.

Fysiske øvelser for the Mind

Grunnleggende og fordelaktige tankene øvelser ofte faktisk begynne med kroppen. De fleste er veldig enkel og ikke ta mye tid. Prøv en enkel øvelse i morgen før du står opp av sengen eller etter å ha sittet i lang tid: sakte vrikke, flytte og strekke tærne. Når vi vrikker våre tær, stimulerer vi vår hjerne og våre indre organer. Øvelsen vil gjøre deg mer våken raskere, og er energigivende.

Mange øvelser er rett og slett et spørsmål om å gjøre en vanlig aktivitet på en uvanlig måte. På datamaskinen, kan du bruke musen med den andre hånden. Pusser tennene med den andre hånden, spise med den andre hånden, eller tilbringe en dag med alt med ikke-dominant side. Og prøv å få kledd med øynene lukket.

Brain Games

En annen type sinn trening er mer direkte mentale, men fortsatt veldig lett å integrere i ditt daglige liv: prøve å se etter mønstre i dagligdagse oppgaver, og aktivt organisere dem. Lage en liste over 15 elementer fra butikken, og deretter sette dem i kategorier i henhold til de delene hvor de er plassert i butikken. Organiser dine medisiner ved frekvens og lage et diagram av når du skal ta dem. Lag en bursdag liste over dine venner og familie. Reshelve bøkene dine etter emne og forfatter. Finne nyttige måter å se mønstre i verden som vil hjelpe din hukommelse.

Holde hjernen skarp ved å fortsette å lære nye ting også, gjennom lesing eller klasser. Ord og tall spill som Scrabble, Sudoku, kryssord, og selv bingo vil også holde hjernen aktiv. Prøv å utfordre intellektet daglig ved å gjøre oppgavene i avisen, praktisere et instrument eller håndverket, lære et nytt språk og lese nyheter blader eller historiebøkene.

Livsstil og holdning

Unngå alkohol, sigaretter og narkotika for å beskytte både kropp og sinn. Også, spise sunt og ha en aktiv og koblet livsstil: gå for daglige turer, frivillig, ta eller undervise klassene, se venner og være sosial. Øv positiv tenkning og stress reduksjon teknikker som meditasjon og bevisst pusting å lindre angst, holde blodtrykket nede, hjelpe deg å sove bedre og holde liv fullt av kjærlighet og latter - alle ting som fører til en skarpere sinn.