Digidexo.com

Hvordan Rehab en ACL

ACL (anterior avgjørende ligament) er i midten av det menneskelige kne. En alvorlig kneskade ofte skader ligament. Etter å ha mottatt behandling og kirurgi for en ACL skade, du absolutt må rehabilitere såret tilstrekkelig til å gjenvinne full bruk av kneet. Mens det er viktig å opprettholde regelmessig og konsekvent trening, til perioden på sykehuset og dagene hjemme umiddelbart etter utskrivning etterspørselen ekstra omsorg foreta en full gjenoppretting.

Bruksanvisning

•  Sitt med bena sammen foran deg og sakte peke tærne tilbake slik at de er mot deg mens du strammer leggmusklene. Gjør dette i 10 sekunder av gangen.

Bøy høyre kne og sakte skyv foten tilbake mot låret uten å la hælen forlate sengen. Gjenta dette for det andre benet, gjør bare ett ben av gangen.

Plasser en fot støtte under hælen for å heve foten over høyden på låret og la kneet gradvis lavere i en avslappet stilling. Du bør arbeide opp til å gjøre dette i 10 minutter om gangen.

Sitt på kanten av sengen med en fot krysset over den andre og rette bena foran deg. Senk beina og slå føttene over og rette dem igjen.

Hold føttene ut i en 45-graders vinkel til sengs med høyre fot som støtter den venstre. La bena sakte faller inn i en avslappet, bøyd kne posisjonen i 10 minutter. Slå føttene og gjenta.

Stå med føttene litt fra hverandre og sakte heve deg opp på tærne og senk deg ned igjen på føttene, holde bena rett. Gjør dette 10 ganger på rad.

Hold føttene flatt på gulvet og sakte bøye i knærne i fem sekunder før du stiger inn i en stående posisjon. Arbeid opp til å gjøre dette 10 ganger på rad.

Ligg flatt på gulvet med bunn en fot bort fra veggen og bena vertikalt hviler på veggen. Sakte senke beina til knærne er bøyd så langt som du deretter kan holde stillingen i fem sekunder.

Tips og advarsler

  • Prøv å gjøre disse øvelsene hver time i løpet av rehabiliteringsperioden for maksimale resultater.
  • Ikke foreta noen rehabilitering diett eller kurs uten å rådføre deg med legen først.