Digidexo.com

Nyresvikt Diet for lavt kalium og Low Sodium

En nyresvikt kosthold er en tilnærming utformet for å redusere belastningen av nyrene, de organer som er ansvarlige for behandling av en rekke viktige mineraler og næringsstoffer i kroppen, inkludert natrium og kalium. Utover bare å begrense inntaket av disse elementene, redusere det samlede forbruket av protein kan bidra til å lindre arbeidsmengden fra nyrene, bidrar til å potensielt redusere progresjon av nyresykdom.

Lav natrium diett

Bruker ikke mer enn 2000 til 2200 milligram natrium om dagen mens du følger en diett for å dempe utbruddet av nyresvikt. Oppnå dette blir ikke lett - det er antydet at du får for vane å holde en daglig natrium logg i en liten notisbok og bære den rundt med deg hele dagen. Sjekk de ernæringsmessige etikettene på matvarer eller sjekk på nettet for å bestemme natriuminnholdet i maten du spiser, stadig på jakt etter lav-natrium alternativer for din favoritt mat og hovedretter å unngå å gå over grensen. Den enkleste måten å møte dette målet er å bare spise fersk mat som du forberede deg, så vil du vite nøyaktig hvor mye natrium som finnes der. Kopling som tilnærming med en begrensning på bruken av bordsalt bør gjøre deg i stand til å holde deg under natrium taket, men ikke bo for langt under som kroppen krever litt av natrium for å opprettholde væskebalansen.

Lavkaliumdiett

Making mat erstatninger for å begrense kalium inntak, unngå matvarer som er spesielt høy i den. Mens du kanskje allerede vet at bananer inneholder store mengder kalium, andre matvarer som er kalium-rik inkluderer kaffe, sjokolade, brokkoli, aprikoser, sopp, appelsiner, bananer, svisker, appelsiner og alle typer greener (f.eks grønne grønnsaker). I stedet for disse matvarene, søke ut lav-kalium elementer som epler, kirsebær, bær, pærer, løk, agurk, nudler, bønner og druer.

Protein Restriction

Begrense det totale forbruket av protein til fra 40 til 60 gram per dag, et beløp som vil gi kroppen din med tilstrekkelig protein for vev reparasjon uten å overbelaste og working nyrene. Som med en begrensning av natrium, vil du ønsker å komme nær protein taket hver dag, som kroppen krever et nominelt beløp for normal funksjonalitet. Oppnå protein begrensning ved å begrense forbruket av kjøtt og meieriprodukter, inkludert biff, sjømat, fjærkre, egg, ost, melk og andre høyere protein elementer. Igjen, som med natrium, kan det bidra til å holde en løpende oversikt over antall gram protein du har konsumert hver dag, slik at du kan gjøre raske måltid justeringer på fly for å forbli i samsvar med din diett for nyresvikt.