Digidexo.com

Fakta om å senke blodtrykket

Fakta om å senke blodtrykket


Blodtrykk som er høyt kan øke risikoen for koronar hjertesykdom. Det er funnet i voksne, så vel som barn. Imidlertid er høyt blodtrykk meste funnet i afrikanske amerikanere, vanlige drikker alkohol, folk som er overvektige og de som har en familiehistorie med blodtrykk som kjører høy. Det er viktig å senke blodtrykket til å forhindre et hjerteinfarkt eller hjerneslag. En normal blodtrykkområde er 120/80 eller lavere. En blodtrykks som er høy er 140/90 eller mer.

Trene

Trene på regelmessig basis kan bidra til å kaste uønskede pounds, samt lavere blodtrykk. Walking daglig for bare 15 minutter kan øke hjertefrekvensen og øke hastigheten på stoffskiftet. Svømming, sykling og lav effekt aerobic kan også hjelpe de som trenger å miste et par pounds for å senke blodtrykket. Fysisk aktivitet på regelmessig basis, selv tre eller fire dager i uken, kan gi positive resultater og bidra til å opprettholde en sunn livsstil.

Tobakk

Slutte å røyke sigaretter. Nikotin i sigaretter kan føre til en persons blodkarene trekker seg sammen, noe som gjør et hjerte slå fortere. Et hjerte som slår raskere kan øke blodtrykket. Røykeslutt eller bruker andre tobakksprodukter kan senke blodtrykket og kan også redusere risikoen for hjertesykdom eller hjerteinfarkt. Spør en lege om tilgjengelige produkter eller teknikker som vil hjelpe en du slutter å røyke. Noen ganger er det tar en gradvis tilnærming til å stoppe bruken av nikotin.

Natrium

Natrium er ikke bra for en person som har høyt blodtrykk. Selv om noen mennesker ikke er berørt av natrium, noen mennesker er berørt, spesielt hvis høyt blodtrykk er utbredt. Kutte ned på inntak av natrium i kosten. Les etiketter når du kjøper mat og være sikker på at du ikke overskrider 2400 mg i en dag. I stedet for å legge til salt til mat, strø ekstra pepper eller bruke urter eller sitron for en pikant smak.

Sunt kosthold

Spise et sunt kosthold og unngå fet mat er viktig for å senke blodtrykket. Spis mye frukt og matvarer som er rike på næringsstoffer som nøtter, belgfrukter, rå grønnsaker og magert kjøtt. I stedet for å gripe en pose med potetgull for en matbit, knaske på en plate av gulrøtter og stangselleri med en lav fett dressing på siden. Velg å spise hvete eller hele korn brød i stedet for hvit. Lav fett meieri er sunnere fordi det inneholder mindre fett enn vanlige melkeprodukter.

Medisinering

Kosthold og mosjon alene kan ikke bidra til å senke blodtrykket. Noen mennesker må stole på medisiner for å holde blodtrykket på et normalt utvalg av 120/80 eller lavere. Medisiner kan ha ulike grader av bivirkninger som hodepine, tretthet, ubehag i magen, munntørrhet, svimmelhet, forstoppelse og depresjon. Det er viktig å ta den foreskrevne mengde og å bare stoppe eller redusere dosen etter samråd med legen din.