Digidexo.com

Hvordan vite hva spørsmål å spørre legen din Når først diagnostisert med prostatakreft

Hvordan vite hva spørsmål å spørre legen din Når først diagnostisert med prostatakreft


Prostatakjertelen ligger i menneskets magen, like under blæren, og kreft i dette organet oppstår når en ondartet svulst har angripe cellene i prostata. Pasienter vil ha mange spørsmål til legen sin når den først diagnostisert med prostatakreft, hvorav mange vil ta alvorlighetsgraden av tilstanden og behandlingstilbud tilgjengelig. Men det er andre, mindre åpenbare spørsmål du bør stille hvis du har mottatt en prostata kreft diagnose.

Bruksanvisning

•  Vit hva 'Gleason gradering "er, og spør legen din om det. Gleason karakterskalaen har vært å få bredere og bredere aksept som en måte å beskrive prognose kreftpasienter '. Det innebærer en evaluering av kreftceller funnet under en biopsi for å finne ut hvor raskt svulsten er sannsynlig å spre seg.

Spør legen din hva stadium kreften har nådd. Det er to hovedsystemer for å beskrive kreft staging: Den ABCD (eller 1-2-3-4) system, med Stage A (eller 1) er den minst alvorlige og Stage D (eller 4) er den mest alvorlige. The 'TNM' (Tumor-Node-metastase) skala beskriver om kreften svulst er begrenset til ett område, enten det har spredd seg til lymfeknuter, eller om den har nådd metastasering.

•  Finn ut hvilke ytterligere tester må du ha utført etter at du er først diagnostisert til å fastslå alvorlighetsgraden av din tilstand og hvilken behandling alternativer for å forfølge. Spør om du kommer til å trenge en MR (magnetisk resonans) test, en CT (beregnet topografi) test eller bein scan for å avgjøre hvorvidt den ondartede svulsten har spredd seg.

Bli informert om hvor lenge du må avgjøre hvilken behandlingsstrategi. Hvis du var heldig nok til å ha din kreft oppdages på et tidlig stadium, er aggressive, umiddelbar behandling vanligvis anbefales.

Still spørsmål om de ulike behandlingstilbud tilgjengelig for deg. Vær oppmerksom på at kliniske studier og eksperimentelle behandlinger kan være et alternativ hvis prostata kreft ikke svare på konvensjonell behandling.

Få en henvisning til en kirurg eller strålebehandling spesialist fra din primære omsorg lege. Han eller hun bør vite hvor du skal sende deg for forsvarlig behandling.

Kontroller at du ber legen din om eventuelle livsstil justeringer som kan være nødvendig for å forberede deg for behandling. Prostatakreftpasienter er vanligvis anbefales å spise sunt, få nok hvile og avstå fra å røyke og drikke alkohol, på minimum.

Tips og advarsler

  • Spør legen din til å henvise deg til en lege som er spesialist i behandling av prostatakreft, for eksempel en stråling onkolog.
  • Husk dine rettigheter som prostata kreft pasient. Du er ved lov garantert rett til å delta i behandling beslutninger og har din ansettelses beskyttet mens du søker behandling. Når først diagnostisert med prostatakreft, ta deg tid til å slå opp Pasienter Bill of Rights.
  • Den emosjonelle og psykiske belastninger av en kreftdiagnose kan være taxing. Sterkt vurdere terapi eller rådgivning hvis du igjen følelsen isolert eller deprimert av utsiktene til å bekjempe prostatakreft.