Digidexo.com

Hva er de seks faktorer som påvirker GI av karbohydrater?

Hva er de seks faktorer som påvirker GI av karbohydrater?


Glykemisk indeks eller GI verdien av matvarer er et nyttig verktøy for å planlegge en diett rundt karbohydrat metabolismen i kroppen. GI verdien bestemmes ved hjelp av fordøyelses karakteristikker av visse matvarer som bidrar til utgivelsen rate av glukose i blodet. Karbohydrater som resulterer i en hurtig frigjøring av glukose har en høy GI verdi, mens de med en inhibert glukoseavgivelseshastighet har lavere GI-verdier.

Fysisk struktur

Fysisk strukturen er en av de seks hovedfaktorer som bidrar til glykemisk indeks på karbohydrater. Mindre partikkelstørrelser slik som finmalt mel har en høyere GI verdi som gir de ideelle flateareal for angrepet, eller metabolisering av brød av fordøyelsesenzymer. I kontrast, større matpartikler gjøre for en tregere angrep fra fordøyelsesenzymer, tjene en lavere GI verdi. Karbohydrater som er hovne, som de i myk, hvit brød, konvertere til glukose mye raskere enn de som er mer fortettet, som i rug brød. Karbohydrater som er i bønner, nøtter, frø og grønnsaker har en fibrøs rundt som bidrar til å beskytte mot angrep fra fordøyelsesenzymer, tjene en lavere GI verdi.

Matlaging GI verdi

Mat tilberedt for lengre perioder av gangen generelt oppnå høyere GI verdier som fordøyelsesenzymer møte tøffere karbohydrat strukturer fra mindre kokt mat. Heat endrer den fysiske strukturen karbohydrater og skaper mindre motstand mot enzymer for å bryte dem ned. Stivelse er resistent mot fordøyelse i sin rå form. Da kokte, blir molekylet lett fordøyelig, men har potensial til å gjenvinne sin motstand etter avkjøling.

Molecular Structure

Monosakkarider er av de enkleste karbohydrat-strukturer. Enklere karbohydrater har høyere GI verdier som de metaboliseres på en mye raskere hastighet enn komplekse polysakkarider. Stivelse kan påvirke GI verdi av karbohydrater ved kompliserer deres kjemiske struktur. Det finnes to typer stivelse. Ett være mer kompakt i molekylstrukturen, og den andre mer strukket ut og enklere å bryte ned for fordøyelsesenzymer. Karbohydrater i bønner eller linser, med en høyere andel av tettpakkede stivelse til utvidet strukturerte stivelse, vil ha lavere GI-verdier.

Fiber

Fiber fungerer som en beskyttende enhet fra angrepet av fordøyelsesenzymer. Vi presenterer en høy fiber rett til måltidet vil senke GI verdi og hemme rask nedbryting av karbohydrater til glukose i tarmen og tynntarmen.

Fett og sukker

Fett bidra til lavere GI-verdien av mat ved langsom tømming av magesekken og inn i tarmen. Dette forlenger metabolismen av karbohydrater til glukose. På grunn av deres fettinnhold, godteri barer er en merkelig unntak fra regelen om at enkle fysiske strukturer tillate raskere konvertering til glukose. Sukker hemme aktiviteten av fordøyelsesenzymer i tarmen og magen ved å stjele bort vannressurser som er nødvendige for å glukosemetabolismen.