Digidexo.com

Hvordan få Tyfoidfeber

Diaré, hodepine, slapphet, og en 103-graders feber var ikke hva du hadde i tankene for mye etterlengtede søramerikanske ferie. I stedet for ivrig skalering ruinene av Machu Picchu, vansmekte deg på hotellrommet seng med tyfoidfeber. Som de virulente Salmonellabakterien bakterier etablerer en høyborg i kroppen din, din reisefølge worriedly ruller sidene av Centers for Disease Control nettside på den tredje verdens mest dodgy Internett-tilkobling for å fortelle deg hva annet du kan forvente som tyfus skrider: raske vekttap , en utvidet del av magen, og ubevegelig delirium - og fortsatt høy feber, selvfølgelig. Minst fire uker med akutt sykdom var ikke ment å være en del av din reiseplan, men minst når noen hjem spør deg: "Hvordan i all verden fikk du tyfus?" vil du være i stand til å fortelle dem.

Hvordan få Tyfoidfeber

Få tyfoidfeber i fem trinn

En ikke klarer å få en tyfus vaksinasjon før du reiser til land der tyfoidfeber er utbredt - din helse har alltid vært god. Men Mayo Clinic bemerker at tyfus er endemisk til utviklingsland som India, Afrika, Sør-Amerika og Sørøst-Asia. Tyfoidfeber kan bestå av en enkelt injeksjon eller fire doser av orale tabletter som må fullføres i minst en uke før de reiser, bemerker CDC.

•  Drikk vannet. S. typhi kan forurense kloakk, som i sin tur finner sin vei inn i vanntilførselen. CDC oppfordrer deg til å drikke vann på flaske (helst kullsyre) og andre drikker hvis du ønsker å hindre tyfus. Når du spise ute, be om at drinker serveres uten is.

kjøpe mat fra gateselgere. En del av glede av å reise langveisfra er de fargerike kiosker langs gatene som har lokale delikatesser. Det viser seg at du kunne ha gjort uten at paleta; CDC advarer om at vann som brukes i popsicles og andre isete godbiter kan være forurenset med tyfus bakterier. Mat håndteres av leverandører med tyfoidfeber som ikke vaske hendene etter å gå på do kan være forurenset, som S. typhi spres gjennom oral-avføring rute.

Spis rå frukt og grønnsaker, som salat, som ikke kan skrelles. Du er mindre sannsynlig å konsumere tyfus-forurenset mat hvis du kan skrelle dem, bemerker CDC. Men sørg for ikke å spise skrell og å vaske hendene før du håndterer mat. Når det gjelder mat valg, CDC bemerker at varme, kokt mat er langt tryggere.

Ikke vaske hendene. The Mayo Clinic sier at hånd-vask med varmt såpevann er den beste måten å hindre tyfus, spesielt etter at du bruker badet eller før du spiser eller tilberede mat. Alternativt kan alkohol-basert hånd sanitizers brukes når vann ikke er tilgjengelig for håndvask.

Hint

  • Tyfoidfeber er ikke vanlig i USA Ifølge National Institutes of Health, bare 400 tilfeller forekommer årlig, hvorav de fleste er hentet inn fra utlandet.
  • Det er mulig for noen å være en bærer av tyfus etter lider av sykdommen; den første til å bli identifisert som en operatør i USA var Mary Mallon, også kjent som "Typhoid Mary", i 1907.
  • Kjente mennesker som omkom fra tyfoidfeber inkluderer forfatter Rudyard Kipling og komponisten Franz Schubert.
  • Venstre ubehandlet, tyfoidfeber kan føre til dødsfall. CDC oppfordrer deg til å kontakte lege dersom du mistenker at du har tyfus. Hvis du reiser, kan du kontakte det amerikanske konsulatet for hjelp til å finne en helsepersonell.