Digidexo.com

nyretransplantert vanlig med virus

Hva øye problemer er vanlig med Crohns sykdom?

Fordøyelses symptomer og komplikasjoner av Crohns sykdom er godt kjent. Det finnes imidlertid andre deler av kroppen som kan bli påvirket ved Crohns sykdom, for eksempel på øyet. I Crohns sykdom, mange forskjellige deler av øyet kan vise effekter; er det viktig at disse forholdene bli diagnostisert, vurderes og styres av en øyelege for å forhindre en eventuell tap av syn.

Historie

Crohns sykdom er en type av inflammatorisk tarmsykdom (IBD) og består av en serie av bluss og remisjoner av inflammasjon av fordøyelseskanalen. Ifølge PennHealth.com, er ukjent den eksakte årsaken til Crohns sykdom; Imidlertid, er en genetisk komponent antas å spille en rolle i utviklingen. Et problem med pasientens immunsystem bidrar til tilstanden. Inflammatoriske lesjoner kan oppstå fra munn til anus, men tilstanden kan også føre til komplikasjoner i øynene. Mange av øyesykdommer involverer inflammasjon så vel.

Uveitt

Uveitt er et vanlig øye problem forbundet med Crohns sykdom. Uveitt er en betennelse i det midterste laget av øyet og kan bare bli diagnostisert av en øyelege med en synsundersøkelse. Symptomer omfatter smerter, tåkete syn, rødhet i øyet og lysfølsomhet. Dersom tilstanden ikke behandles, kan uveitt føre til økt trykk i øyet eller glaukom og et potensielt tap av syn.

Episcleritis

Et annet øye problem, episcleritis, oppstår hos pasienter med Crohns sykdom. Denne tilstanden påvirker en del av den hvite delen av øyet; denne del kalles episclera (forbindelsesvevet mellom sklera og konjunktiva). Det viktigste symptomet på denne tilstanden er rødhet fra hevelse av blodårene i episclera men også kan omfatte smerter og øye ømhet.

Hornhinnen sykdom

Keratopati er en sykdom av hornhinnen (den klare vev foran øyet). Denne tilstanden har ikke mange symptomer, og det gjør ikke alltid føre til tap av syn; Men keratopati fortsatt bør vurderes av en øyelege. En annen tilstand, tørre øyne eller keratoconjunctivitis sicca (KCS), er forårsaket av mangel på vitamin A, og kan forekomme hos pasienter med Crohns sykdom. Symptomene er svie og kløe øyne. Det kan føre til sår på hornhinnen hvis den ikke behandles. KCS er mer alvorlig og kan føre til tap av syn i tillegg.

Andre betingelser

Netthinnen og synsnerven kan også bli betent hos pasienter med Crohns sykdom selv om dette ikke er en vanlig komplikasjon. Medikamenter som anvendes til behandling av Crohns sykdom kan forårsake øyesykdom også. Steroid medisiner kan føre til både grå stær, som er en uklarhet i linsen i øyet, eller glaukom hos pasienter med Crohns sykdom.

Behandling

For behandling av uveitt og episcleritis, vil øyelege foreskrive steroid øyedråper for å administrere betennelse. Keratoconjunctivitis sicca kan kreve kunstige tårer og vitamin A-tilskudd og i alvorlige tilfeller, antibiotika dråper. Som regel øyet bedrer seg når Crohns sykdom forbedrer --- enten når sykdommen går i remisjon, eller når det er vellykket behandlet.

Er Flu Symptomer Vanlige Med Thyroid Problemer?

Thyroid sykdommen påvirker millioner av amerikanere, først og fremst kvinner. Med nye saker på vei oppover hvert år, er amerikanerne blitt mer bevisste på skjoldbrusk forhold. Mange symptomer er forbundet med skjoldbruskkjertelen, som alle varierer mellom individet og typen av tilstand. Noen av disse symptomene ligner på de som er forbundet med influensa-viruset, som kan gjøre påvisning av skjoldbrusk sykdom vanskelig med mindre sett av en lege.

Thyroid Funksjon

Den skjoldbruskkjertelen er en i nakken, som virker til å fordele hormoner i hele kroppen. Disse hormoner styre basiskroppsfunksjoner slik som metabolisme, blodtrykk og kroppsvekt. Skjoldbrusk problemer utvikle seg når mengden av hormoner som produseres blir forstyrret, forårsaker de grunnleggende funksjoner for å miste kontrollen. Selv om skjoldbrusk problemer er vanligvis ikke livstruende, de er en daglig plage når venstre ubehandlet.

Typer Thyroid Disease

Det finnes to hovedtyper av ikke-cancerous skjoldbrusk sykdom: hypertyreose og hypotyreose. Hypertyreose oppstår når skjoldbruskkjertelen skaper for mange hormoner og blir overaktiv. Disse hormonene er kalt trijodtyronin (T3) og tyroksin (T4). Hypertyreose kan også føre til en annen skjoldbrusk tilstand som kalles Graves sykdom. Hypotyreose oppstår når skjoldbruskkjertelen ikke skaper nok hormoner og kjertelen blir forstørret som resultat. Behandling av hypertyreose kan noen ganger føre til hypotyreose.

Symptomer

Influensalignende symptomer assosiert med hypertyreose inkluderer hyppig avføring, svette, økt puls, klam hud, diaré, skjelving, hud spyling, svakhet og oppkast. Andre symptomer inkluderer økt appetitt, utilsiktet vekttap, uregelmessige menstruasjonssykluser og rastløshet. Influensalignende symptomer assosiert med hypotyreose omfatter svakhet, tretthet, leddsmerter, heshet og muskelsmerter. Andre symptomer inkluderer uønsket vektøkning, hevelser, depresjon, følsomhet for kjøligere temperaturer og forstoppelse.

Behandling

Kirurgi er ikke nødvendig for noen typer av skjoldbruskkjertel problem, med unntak av alvorlige tilfeller. Hypertyreose behandles vanligvis med medisiner og noen ganger med Radiojodkinetikk behandlinger for å direkte stoppe hormonet overaktivitet. Hypotyreoidisme behandles med medisin, for eksempel levotyroksin og må bli tatt for resten av pasientens liv. Ved behandling av enten sykdom, vil symptomene lettes nesten umiddelbart.

Advarsel

Hvis noen av de ovennevnte symptomene er erfarne, er det viktig å se en lege så snart som mulig. Selv om stoffskiftesykdommer senere utelukket, er det bedre å få en bekreftelse på dette i stedet for å la en potensiell thyroid problem forverres. En blodprøve og kanskje en ultralyd vil bli brukt til å oppdage skjoldbrusk problemer.

Gode ​​Foods å spise med en mage virus

En magevirus er en virusinfeksjon påvirker magen og tynntarmen. Dette viruset forårsaker magekramper, kvalme, oppkast, diaré, frysninger, feber, tap av appetitt og smerter i kroppen. Den beste behandling for magevirus er 1-3 dager med sengeleie og vannholdig mat for å hindre dehydrering. Dere indre kan ikke justere for en uke eller to.

Klare væsker

Unngå fast føde den første dagen av magen virus. Ta små, hyppige slurker med væske hvis du er oppkast. The University of Michigan Health System nettsted sier drikker for mye intensiverer oppkast episoder. Tygge eller suge på isbiter å rehydrere kroppen din. Hyppig oppkast fører til tap av næringsstoffer som mineraler, natrium og kalium, så konsumere fluider for å erstatte elektrolytter. Sportsdrikker som Gatorade erstatte næringsstoffer. Gi dine barn pedialyte drinker eller elektrolytt popsicles hvis de får et magevirus. Svak te, koffeinfri drikker som flat 7-UP og eplejuice rehydrere kroppen også. Helsepersonell foreslår væsker som erstatter mineraler og næringsstoffer. Dehydrering er en alvorlig tilstand, spesielt for barn med virus.

Drinker å unngå

Ikke drikk koffeinholdige, brus. Unngå syrlig fruktjuice og koffeinholdige kaffe. Ikke drikk melk hvis du lider av diaré. Ikke drikke drikker romtemperatur. Kalde drikker bo i systemet bedre.

Bland Foods

Spise myk bland matvarer når du stopper oppkast og kan drikke klare væsker uten magesyke. Kjedelig mat å spise i løpet av en magevirus inkluderer toast, pretzels, kjeks, varm buljong, popsicles, gelatin, bananer, vanlig nudler, egg og applesauce. Gradvis gjeninnføre matvarer etter tre dager, når symptom på magevirus har sunket. Tilbake til kjedelig mat hvis magekramper eller fordøyelsen systemet har reparert.

Foods å unngå

Ikke spis melkeprodukter under et magevirus. Unngå syrlig, krydret supper og mat. Hold deg unna fibrøs mat som grove korn og grønnsaker, spesielt hvis du har diaré, kjøtt og meieriprodukter. Forbruket av ikke-fett eller lav-fett vanlig yoghurt når sykdommen avtar å erstatte gode bakterier i fordøyelseskanalen.

Andre anbefalinger

Å spise et tørt diett og drikke klare væsker hjelper som du gjenopprette fra en magevirus, men sengeleie er en nødvendighet. Denne sykdommen, selv kort, er smittsom så vaske hendene før du spiser og etter å gå på badet for å unngå spredning til andre mennesker. Hold deg unna vanlige områder av hjemmet og rengjør dem med et desinfeksjonsmiddel. Hold barn ut av skolen for å unngå en epidemi. Snakk med legene om over-the-counter eller reseptbelagte medisiner for kvalme, oppkast eller diaré.

Hva Virus forårsaker hjernehinnebetennelse?

Hjernehinnene er beskyttende vev som dekker hjernen og ryggmargen. Når dette vevet blir betent det er kjent som hjernehinnebetennelse. Tilstanden kan være forårsaket av bakterier, mikroorganismer og til og med virus. På grunn av plasseringen og betydningen av hjernehinnene, er meningitt ansett som en livstruende lidelse. Hvis du tror du har hjernehinnebetennelse, søke medisinsk hjelp umiddelbart.

Enterovirus

Enterovirus er den ledende årsaken til viral hjernehinnebetennelse på grunn av utbredelsen av enterovirus selv. Disse virusene er funnet i tarmen og forårsake influensalignende symptomer eller utslett sykdommer. De er spredt gjennom sekret fra luftveiene og dårlig hygiene, og så, finnes oftest hos barn. Virusene selv er vanligvis milde eller asymptomatisk.

Kusma og meslinger, varicella og Rabies

Kusma og meslinger er sykdommer forårsaket av virus i Paramyxovirdae familien. De fleste barn er vaksinert mot disse virusene, men de fortsatt utgjør en betydelig trussel i den tredje verden. Vannkopper og rabies kan også forebygges via vaksinasjon.

Arboviruses

Abroviruses spres via bitt av en infisert, blodsugende insekt, som mygg og flått. Viruset kommer inn i blodstrømmen gjennom bitt, men selv så sjelden føre til hjernehinnebetennelse. Denne type av virus kan også forårsake hjernebetennelse, noe som er en betennelse i hjernen. Det er mulig å ha den livstruende tilstanden både hjernehinnebetennelse og hjernebetennelse samtidig.

Herpes Simplex

Herpes Simplex 2 (HS2) fører til hyppigere enn meningitt Herpes Simplex 1, selv om det er sjeldent i begge tilfeller. Meningitt bare forekommer i ca 4 til 8 prosent av HS2 tilfeller og er mer vanlig med kvinner enn med menn. Herpes hjernehinnebetennelse er vanligvis forårsaket av en genital herpesinfeksjon.

Symptomer

Viral hjernehinnebetennelse starter ofte med influensalignende symptomer og er generelt mildere enn bakteriell meningitt. Vanlige symptomer på tilstanden er: hodepine, kvalme eller oppkast, feber, smerter og smerter, tretthet, sår hals og kan produsere et utslett. Meningitt forårsaket av disse virus har en tendens til å bli symptomatisk etter 3 til 10 dager etter utbruddet av sykdommen.

Risikofaktorer for avtale Meningitt

Det finnes mange helsemessige forhold som predisponerer deg til hjernehinnebetennelse. AIDS-ofre er mer sannsynlig at kontrakten hjernehinnebetennelse fra sopp eller agenten som forårsaker tuberkulose. Folk uten milt eller fungerende milt er mer mottakelig for infeksjoner, inkludert meningokokk og pneumokokk hjernehinnebetennelse. Den vanligste årsaken til hjernehinnebetennelse er blodbårne, når organismer forårsake infeksjon, er venstre ubehandlet, og deretter reise til blodet i tall stand til å passere blod-hjerne barrieren. Hjernehinnebetennelse oppstår når dette vevet er infisert nær nok til hjernehinnene.

Hvordan takle Epstein Barr virus

Epstein-Barr virus (EBV) er et vanlig humant virus som påvirker tusenvis av mennesker hvert år. EBV nivåer, derimot, varierer dramatisk basert på den enkelte. Hvis nivået ikke er altfor forhøyet, kan du ikke engang vet at du har dette viruset. Hvis nivåene er forhøyet, kan kronisk tretthet og sykdommer følge. Du kan ikke behandle EBV, men du kan styre den med en rekke endringer i livsstil.

Hvordan takle Epstein Barr virus

•  Begynn å ta et godt multivitamin. Symptomer på EBV kan blusse opp når ernæringsmessige behov ikke er oppfylt. Hvis du hopper over måltider, til alle de mer grunn legge et godt multivitamin til kosthold.

revolusjonere kostholdet, kutte ut fet mat som har liten næringsverdi. Opp inntaket av høy protein nøtter, soya og bønner, samt å spise fiberrik frokostblandinger og brød sammen med frisk frukt og grønnsaker.

Legg sink til kosthold. Sink er nødvendig for å støtte et sunt immunsystem og hjelpe til helbredelse. Symptomer på sinkmangel er tretthet, håravfall og fordøyelsessykdommer. Sink kan naturligvis finnes i mange av de matvarene ovenfor, inkludert bønner, nøtter, hele korn, forsterkede frokostblandinger og meieriprodukter.

Cut tilbake på kaffe. Koffein kan forverre en EBV blusse opp, forårsaker du å føle deg mentalt og fysisk svak og ukarakteristisk utsatt for influensa og forkjølelse. Drikke drikker som har mindre koffein, for eksempel chai te.

Prøv å få 6 til 8 timer uavbrutt søvn hver kveld. Søvnløshet og dens påfølgende tretthet vil svekke kroppens naturlige forsvar. Hvis søvnløshet vedvarer i mer enn to uker, bør du se en lege, som kan diagnostisere en alvorlig, underliggende sykdom eller lidelse.

6. Hold deg i aktivitet. Med EBV symptomer etterligne det av kronisk utmattelsessyndrom (CFS), kan det være vanskelig å komme ut av sengen. Det er viktig å være i bevegelse. Utvikle en daglig fitness diett, der du heve pulsen kontinuerlig i minst 30 minutter. Øke pulsen gir deg en mental og følelsesmessig løft og bidrar til å kontrollere stress, noe som utløser EBV symptomer.

Administrere stress. Stress er en fremst faktor i å utløse EBV fakkel-ups. Gjør hva som gjør deg glad og gir deg mulighet til å slappe av. Spill din favoritt sport eller bare komme bort fra alt for en ettermiddag eller en helg.

Hint

  • Mye er fortsatt ikke kjent om EBV. Siden symptomene er så ofte forbundet med andre sykdommer og sykdommer, inkludert CFS, gå til legen din og la ham stille diagnosen. Han kan avgjøre om tretthet, svakhet og hyppige sykdommer er et resultat av en annen alvorlig tilstand.

Magen Virus Treatment

Magen Virus Treatment


Den felles magen virus er også kjent som magen influensa. Det finnes imidlertid ingen typer faktiske influensa virus som forårsaker tilstanden. Mage influensa symptomer begynne med magesmerter, hodepine og noen ganger feber. Som magevirus spark i, oppkast og diaré forekomme. En hel viral gastroenteritt episode varer vanligvis fra noen få dager til 10 dager. Med riktig behandling kan du minske symptomene og øke hastigheten på utvinning fra et magevirus.

Diett for et magevirus

Dehydrering er veldig vanlig med et magevirus når diaré og oppkast start. Tap av viktige vitaminer og mineraler er også vanlig med mage influensa på grunn av oppkast og diaré. Fylle væske, vitaminer og mineraler ved å kjøpe drinker som inneholder elektrolytter. Kjøp fluider som inneholder ingredienser som for eksempel natrium, kalsium, kalium, klor, magnesium og fosfat, som er elektrolytter som kroppen trenger. Du kan finne drikke produkter som inneholder elektrolytter i barnets medisinering ganger. Følg instruksjonene på produktet for behandling. Gi deg selv en pause for et par timer etter oppkast og før du prøver å drikke vann eller elektrolytt drikker. Unngå sure drikker som appelsinjuice, melk og kullsyreholdige brus, noe som vil føre til at magevirus symptomer til å bli mye verre.

Spis mild mat når du lider av magen influensa. Konsumere Jell-o og klare supper, som kylling kjøttkraft. etter en dag eller to når symptomene har startet. Begynne å spise stk saltet kjeks og toast når oppkast begynner å bli sjeldnere. Gå videre til myke nudler og andre blid halvfaste retter når oppkast har sunket til hver fjerde time eller mer. Gjenoppta normale spisevaner når alvorlige virus gastroenteritt symptomer har sunket etter et par dager.

Viral gastroenteritt Treatment

Hvil kroppen din så mye du kan og unngå anstrengende aktiviteter. Magen og tarmene har vært under mye stress fra magevirus. Rådfør deg med fastlegen din hvis symptomene ikke begynne å avta etter noen dager, eller hvis oppkast og diaré blir uutholdelig. Legen din kan foreskrive eller anbefale en anti-oppkast eller diaré medisiner for å lette din ubehag. Han kan også kjøre tester for parasitter eller andre vilkår dersom din viral gastroenteritt ikke starter å gå bort.

Mage influensa Forebygging

Hindre overføring av magen virus ved å ikke dele mat eller drikke med noen. Ofte vaske hendene og at andre skal gjøre det før du spiser eller drikker. Kroppsvæsker spre magen influensa veldig lett, så unngå kyssing og annen personlig kontakt.

Epstein-Barr Virus Pasientinformasjon

Epstein-Barr Virus Pasientinformasjon


Epstein-Barr-virus (EBV) er en vanlig human virus. De fleste mennesker i verden blitt infisert med EBV. Symptomer avhenge av pasientens alder når infeksjonen skjer.

Prevalens

The National Center for Infectious Diseases anslår 95 prosent av voksne har blitt infisert med EBV.

Alder Faktorer

Hvis en pasient er smittet med EBV som barn, symptomene er vanligvis svært mild. EBV forårsaker mononukleose i 35 prosent til 50 prosent av unge voksne eller ungdom.

Forebygging

Det er nesten umulig å hindre overføring av EBV. Viruset er gjennomført i spyttet til friske mennesker som tidligere har blitt utsatt for EBV.

Spredning av virus

Hvis en person har tidligere blitt infisert med EBV, vil de ikke ta mononukleose. Viruset blir ført gjennom spytt og ikke gjennom luften eller blod. Tiden mellom pådra viruset og har symptomer kan være fire til seks uker.

Symptomer

Symptomer på mononukleose (som er forårsaket av EBV) inkluderer vanligvis hovne lymfeknuter, feber og sår hals. I sjeldne tilfeller oppstår mer alvorlige symptomer.

Behandling

Den eneste behandling for infeksiøs mononukleose er behandling av symptomene.

CPE av virus

CPE av virus


Mikroskopisk synlige endringer i en virusinfisert celle struktur kalles cytopathic effekter (CPEs). Noen av disse endringene inkluderer celle krymping eller utvidelse, forringelse, celle fusing og dannelsen av små partikler kalt inklusjonslegemer. Ikke alle virus forårsaker en CPE i vertscellen, men når de gjør det, kan det være et nyttig verktøy i å identifisere eller diagnostisering av et virus i et laboratorium. Et tynt, enkelt lag av celler, som kalles et monolag, ble inokulert med virus, og prøven observert for forandringer.

Lyse

Lysis, raske mobilnettet ødeleggelse som fører til celledød, er en cytopathic effekt vanlig i enterovirus. Echovirus og coxsackievirus, både infeksjoner som forårsaker influensalignende symptomer og utslett, er eksempler på enterovirus, som er polio, nå utryddet av vaksinen i USA og de fleste vestlige land.

Inkluderings Bodies

Inklusjonslegemer, tykke, komprimerte masser av viral materiale i vertsceller, er en cytopathic effekt karakteriserer mange typer virus, inkludert herpes simplex, varicella zoster (vannkopper), cytomegalovirus, reovirus og adenovirus.

Syncytia

Syncytia, den viralt forårsaket sammensmelting av flere celler i en enkelt stor-celle, er en cytopatisk effekt synlig i humant immunsviktvirus, respiratorisk syncytialvirus, meslinger og kusma.

Rubeola Virus Vekst

Rubeola Virus Vekst


Meslinger viruset & mdash; eller rubeola virus & mdash; er et patogen som forårsaker meslinger, en infeksjonssykdom vanlig hos barn. Vaksinering i industrialiserte land har dramatisk redusert forekomsten av meslinger, men det fortsatt dreper anslagsvis 4 millioner barn hvert år på verdensbasis, ifølge forfatterne av "Microbiology." Meslinger viruset "vokser" ved å kopiere eller lage kopier av seg selv. Som alle virus, er det ikke å gjøre det på egen hånd. Å gjenskape eller vokse må det først finne en vert og infisere en celle.

Transmission

Når barn er smittet med meslinger hoster eller nyser, kan de mikroskopiske dråper av slim de utvise inneholde meslinger viruset. Utsiden av en human vert, kan det være smittsomme virus i flere timer. Viruset kommer inn i kroppen gjennom luftveiene, der det infiserer celler i slimhinnen i luftveiene. Derfra reiser det til lymfeknutene og infiserer visse typer hvite blodlegemer, som frakter det i hele kroppen. Det finnes i dag ingen spesifikk behandling.

Infeksjon

Innebygd i virusets membran eller konvolutten er to proteiner som lure dine celler til å gi det oppføring. Den første er et protein som kalles HA, som er forkortelsen for hemagglutinin. HA form og struktur er slik at det kan binde seg til en reseptor kalt SLAM, som er innleiret i membranen av noen av de hvite blodlegemer. Vanligvis den SLAM reseptoren utfører andre funksjoner, men HA protein samsvarer med det som en nøkkel passer inn i en lås. Når HA dokker med SLAM det utløser en prosess som innrømmer viruset inn i cellen. Når du er inne, kaprer viruset cellenes maskineri for å gjenskape eller masseprodusere kopier av seg selv.

Time Frame

I fravær av noen begrensende faktorer, er veksten av meslingvirus eksponentiell. Hver celle infisert med et enkelt virion kan gyte et stort antall nye virus, slik befolkningen øker hurtig. Når immunforsvaret blir varslet om viruset nærvær, men monterer den en kontring. I praksis, da, vokser den virale befolkningen eksponentielt bare i de tidlige stadier av en infeksjon.

Funksjoner

Den meslingvirus er et enkelt-trådet RNA-virus, dvs. dens genetiske informasjon er kodet i en enkel streng av RNA (ribonukleinsyre) i stedet for DNA. Det er også negativ forstand, noe som betyr at dens RNA genomet faktisk ikke direkte kode for protein. Det virale RNA-genom faktisk tjener som en mal for å syntetisere en komplementær (matching) streng av RNA som deretter oversettes til å lage proteiner fra vertscellens maskineri. Disse proteinene forvrenge vertscellens innebygde mekanismer for å slå dem til oppgaven med å gjøre flere meslinger virus. Virusets RNA-genom er plassert inne i et lite protein skall kalt en kapsid. Kapsidet er igjen omsluttet av en membran som kalles en konvolutt, og alle viktige HA protein og fusjonsprotein som gjør at hvert virus å infisere andre celler stikker ut fra konvolutten.

Epidemiologi

Epidemiologi er i en forstand studiet av en annen aspekt av viral vekst og ndash; hvor et virus (eller annen sykdom middel) spres gjennom den menneskelige befolkning. Infeksjon med virus overfører levetid immunitet. Følgelig, når sykdommen har blitt endemisk i en gitt region etter den første epidemi, vil det store flertallet av den voksne befolkningen har immunitet, typisk fordi de overlevde en bout i barndommen. Viruset har derfor tendens til å infisere hver påfølgende generasjon i tidlig barndom. De som overlever har permanent immunitet. Viruset ikke (så langt det er kjent) ha en hvilken som helst animalsk reservoaret, slik at det i teorien skulle være mulig å eliminere den helt med vaksinering, selv om dette vil gjerne være utfordrende.

Evolution

I henhold til en rapport i 2010 Virology Journal, er meslingvirus antas å dele en felles stamfar med rinderpest virus, en patogen som infiserer storfe.

Mest vanlig skulder skader

Mest vanlig skulder skader


Skulderen er et kuleledd som er designet for å håndtere mye bevegelse og motstand. Den brukes i skyve, dra og strekker seg etter gjenstander. På grunn av dens involvering i de fleste store bevegelser, kan skulderen være utsatt for skader. Det finnes flere vanlige skulderskader.

.

Skulder Stammer

Skulder stammer er den vanligste typen av skulderskade. Mange skulder stammer oppstår i front eller fremre hodet av deltoid, der biceps går under deltoid. Skulderstammer kan skje når noen løfter for mye vekt, rykk en tung vekt eller objekt rundt, eller faller. Stammer kan variere fra mild til alvorlig, avhengig av hvor mye muskelfibrene har blitt strukket. Stammer vanligvis leges på egen hånd, men isen kan være en effektiv behandling.

Rotator cuff tendinitis

Tendinitt oppstår i skulderen når det er en betennelse i rotator cuff sener og bursa som omgir dem. Stammer i dette området er teknisk kjent som skulder impingements. Tendinitt oppstår vanligvis når toppen av humerus (overarmsbenet) og acromiom, den utstikkende delen av scapula, gni sammen og irritere labral brusk. Personer som har senebetennelse kan ha smerter når de sover på deres berørte skulderen om natten. Personer med rotator cuff senebetennelse noen ganger har problemer med å heve armen over hodet.

Torn Rotator Cuff

En rotator cuff tåre er en annen vanlig skulderskade. Rotator cuff består av fire sener og muskler som støtter bevegelse av skulderen ball-and-socket joint. Hvilken som helst av disse sener kan rives ved å løfte tunge vekter i mange år, eller på grunn av alder. Noen vanlige symptomer er smerter på toppen av skulderen eller langs utsiden av armen til albuen. Personer med rotator cuff tårer synes det er vanskelig å løfte deres berørte armen over skuldernivå eller nå ut for objekter. De fleste av disse skadene kan leges på egen hånd, men noen ganger kirurgi er nødvendig. Hvile og is er de beste behandlinger for en rotator cuff tåre.

Labral Tear

Den labrum er en mansjett av brusk som tillater humerus bein å bevege seg fritt. Labral tårer kan verke eller forårsake smerte med visse bevegelser og aktiviteter. En type labral tåre er SLAP tåre. Det er når biceps er frittliggende. Denne skaden er vanlig med baseball-spillere. En annen labral tåre er Bankart lesjon, som er når skulderen blir forstuet eller spretter ut av ledd. En tredje type labral rive kalles en bakre labral rift, som oppstår på baksiden av skulderen. Det skjer når labrum og rotator cuff blir klemt sammen. De fleste labral tårer ikke krever kirurgi som de vil leges på egen hånd når brusk regenereres.

Skulder Separasjon

En skulder separasjon oppstår øverst eller skulderen der scapula og krageben bein møtes. Dette området kalles acromioclavicular felles. Denne type skade er vanligvis forårsaket av et fall eller skarpt slag på toppen av skulderen. Mange ganger, ligament, vev og nerver er skadet. Noen ganger kan man selv lider brukne bein i området. Vanlige symptomer er sterke smerter, hevelse og noen ganger blåmerker. En klump kan være til stede i noen mer alvorlige skader. Den beste behandling for en skulder separasjon er resten og is. Slynger er ofte brukt for å forhindre bevegelse og fremme helbredelse. Mer alvorlige skader kan kreve kirurgi.

Liver problemer forbundet med alkohol

Liver problemer forbundet med alkohol


Leveren utfører en viktig funksjon i kroppen, noe som gir kjemikalier for å bidra til å bryte ned fett, sukker og proteiner i mat. Store mengder av alkohol kan skade leveren og bremse utviklingen og regulering av viktige kjemikalier. Dette kan føre til sykdommer slik som fettlever, hepatitt og cirrhose.

Fatty Liver

Fatty leveren er en opphoping av fett i leveren som den kjemiske prosess som bryter ned fett er forstyrret av alkohol. Fettlever forårsaker tretthet, vekttap, magesmerter og en følelse av desorientering.

Hepatitt

Hepatitt er en hvilken som helst betennelse i leveren. Noen hepatitt tilfeller er forårsaket av en virusinfeksjon, og mange er smittsom. Hepatitt forårsaket av alkoholbruk er ikke smittsom og er vanligvis ledsaget av symptomer som kvalme, gulsott og magesmerter.

Skrumplever

Cirrhose er oppbygging av arrvev i leveren. Denne arrvev påvirker de normale funksjoner av leveren og ofte fører til fullstendig leversvikt. Symptomer på cirrhose utvikle seg sakte over tid, og er lik hepatitt, men er mye mer alvorlig og varer lenger. Ekstrem kvalme, gulsott og kramper er vanlig med skrumplever.

Komplikasjoner

Hver tilstand knyttet til alkoholproblemer i leveren har sitt eget sett av symptomer. Det er noen alvorlige komplikasjoner som kan oppstå med alkohol forårsaket leverproblemer. Disse komplikasjoner inkluderer høyt blodtrykk, indre blødninger, innhenting av fluid i magen, høyt blodtrykk, kreft og koma.

Behandling

Behandlingen for fettlever er å bli kvitt årsaken og slutte å drikke alkohol. Alkoholisk hepatitt krever vanligvis sykehusinnleggelse og forvaltningen av flere medikamenter for å motvirke effektene av alkohol i leveren. I tilfeller av fettlever, hepatitt, leveren leges over tid etter at problemet eller infeksjon elimineres. Skrumplever, derimot, forårsaker permanent arrdannelse og kan ikke reverseres.

Fordeler med perifert innsatt katetre

Fordeler med perifert innsatt katetre


Det er to typer av perifere innsatte katetere. Perifer intravenøs linjer (PIV linjer) er små katetre som er satt inn i en liten blodåre, vanligvis i hånden, armen, eller foten for å gi væske eller medisiner. Perifert innsatte sentrale katetre (PICC linjer) er kateter settes inn i en liten perifer vene i armen og matet gjennom større årer til kateterspissen hviler nær hjertet, ifølge PICC linje Nursing. Perifer satt inn kateter er lettere å sette inn, har lavere risiko for komplikasjoner, og er lettere å fjerne enn sentrale linjer. Sentral-linjene er satt inn i en vene i brystet eller hals og kateterspissen hviler i nærheten av hjertet.

Innsetting

Perifert satt inn kateter ikke krever så intensive innstillinger eller utøvere når den plasseres som sentrale linjer. En PIV linjen er vanligvis satt inn av en sykepleier med ren teknikk ved sengen. En PICC linje er satt av en spesialutdannet sykepleier ved sengen eller ved en radiolog med ultralyd veiledning i henhold ren teknikk. En sentral linje settes inn av en lege eller legens assistent under sterile teknikk, ofte i operasjonsstuen.

Komplikasjoner

Perifert innlagte katetre har mindre risiko for komplikasjoner enn sentrale linjer. Vanlige risikofaktorer inkluderer infiltrasjon, der væskelekkasje i det omkringliggende vev, og et hematom, der blod lekker inn i omkringliggende vev, ifølge Columbia CNMTL. Mer alvorlige komplikasjoner slik som en luft embolus, hvor luftbobler går inn i venen, eller et pneumothorax, hvor lungen er punktert, er mer vanlig med sentrale linjer fordi kateteret er større, i henhold til Web MD.

Fjerning

Perifert innlagte katetre kan fjernes ved sengen av en sykepleier. Direkte trykket holdes på området for en kort periode. Sentrale linjene er vanligvis fjernet av spesialsykepleiere som en IV team, eller ved legens assistenter. Direkte trykk påføres i en lengre periode for å forhindre komplikasjoner.

Virus symptomer hos barn

Barn kan være infisert med virus mange ganger i et gitt år, og barn som går på barnehage eller skole kan bli utsatt for enda flere virus som forårsaker sykdom. Heldigvis er de fleste av de symptomer på virus-infeksjoner hos barn over i løpet av en-til-to uker. Ofte disse symptomene kan behandles hjemme og med hvile, men for symptomer som ikke går bort eller blir verre, kan behandling hos lege være nødvendig. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic og National Library of Medicine om virus symptomer hos barn.

Smerter

Barn kan ha ulike smerter når infisert med et virus. En hodepine er et tidlig symptom på en virusinfeksjon hos barn, og smerten kan spre seg inn i ansikt og hals. Virusinfeksjoner som influensa kan også føre til muskelsmerter, magesmerter og kramper hos barn.

Fordøyelsesproblemer

Barn med virusinfeksjoner kan ha en rekke av fordøyelsesproblemer i løpet av sykdommen. Ved begynnelsen av sykdommen, kan mangel på appetitt og kvalme utvikles hos barn. De kan også utvikle oppkast, magekramper og diaré når syk med virus som norovirus, rotavirus og influensa.

Fever

Barn med et virus ofte utvikler feber som kan vare i flere timer til flere dager. Barneleger kan be om at foreldre sjekke temperaturen på babyer rektalt eller under armhulen, og sjekk de av ungdommer under armhulen eller muntlig. Barn med feber kan føle seg bedre med hjemmesykepleien som en lunken bad og hydrering, selv de med høy feber kan trenge akutt medisinsk behandling for å forebygge komplikasjoner.

Malaise

Barn smittet med et virus kan oppleve generelle følelser av sykdom kalt ubehag. Til foreldre, kan barn med et virus ikke opptre som de vanligvis gjør, og kan være uinteressert i lek og andre favoritt aktiviteter. Barn som har virusinfeksjoner kan være stille, bevege seg sakte og handle sløv eller rastløs.

Luftveisproblemer

Virus som infiserer lungene av barn kan føre til luftveisproblemer inkludert pustevansker. Barn med luftveisvirus kan ha pustebesvær og smerter når du tar et dypt pust eller hoste. Barn kan også produsere mye slim som følge av luftveisvirus, som kan føre til nysing, nese, rennende eller tett nese og sår hals.

Tretthet

Barn med virusinfeksjoner kan føle seg trøtt og fysisk utmattet hele dagen. De kan være lurt å sove senere på morgenen eller ta naps, selv de som allerede hadde sluttet å ta regelmessige naps. Imidlertid kan noen barn har problemer med å sove mens syk med et virus på grunn av andre symptomer som lunger eller smerter i kroppen som gjør det vanskelig å bli komfortabel og slappe av.

Problemer knyttet med et hull mellom hjertekamrene

Problemer knyttet med et hull mellom hjertekamrene


Det finnes ulike typer hjertefeil, de fleste som er medfødt (dvs. tilstede ved fødselen). Disse betingelsene er relativt vanlig, med American Heart Association estimering at medfødte defekter kan være til stede i så mange som 1,3 millioner mennesker. En feil som oppstår ofte er et hull i septum av hjertet, vevet som skiller hver hjertekammeret. Disse defekter kan ha alvorlige potensielle bivirkninger.

Arytmier

I en arytmi, ikke hjertet ikke slå i en konstant rytme. I stedet kan det slå langsommere eller raskere eller enda kan hoppe beats. Når det er en septum defekt, kan den ekstra blod som blir pumpet mellom hjertekamrene strekke deler av hjertet. Dette strekker forstyrrer den rytmiske presisjon av hjertet.

Pulmonal arteriell hypertensjon

The Internet Encyclopedia of Science forklarer at septum defekter noen ganger føre til pulmonal arteriell hypertensjon (PAH), eller høyt trykk i blodårene i lungene blod. Ifølge Mayo Clinic, høyre nedre kammer i hjertet pumper blod til de pulmonære arterier. Blodet deretter reiser til lungene, der karbondioksid utveksles for oksygen. Den oksygenrikt blod seg så tilbake til venstre side av hjertet, hvor hjertet pumper det gjennom legemet. Når det er en septum defekt, har hjertet til å jobbe ekstra hardt fordi ekstra blod pumpes til feil kammer av hjertet og oksygenrikt og oksygenfattig blod bland sammen. Over tid fører dette til at cellene i lungene arteriene endre, og flere arterielle vev former, innsnevring arteriell åpning og heve lunge blodtrykk. Dette belaster i hjertet og kan føre til hjertesvikt over tid. Det er alvorlige.

Stroke

Normalt en blodpropp i den høyre side av hjertet ikke reiser i hele kroppen, fordi det ikke er i stand til å bli pumpet gjennom hele kroppen. I et hjerte med en septum defekt, kan imidlertid propper krysse de naturlige barrierer kammer og kan gå noe i det arterielle system, inkludert hjernen, hvor de kan blokkere blodstrømmen.

Vekstforstyrrelser

The Internet Encyclopedia of Science påpeker at septum defekter øke mengden energi som trengs av kroppen fordi hjertet må jobbe hardere enn normalt. Hvis en person ikke er i stand til å kompensere for denne ekstra energibehovet, vil de ikke ha energiressursene for å vokse og utvikle seg normalt.

Hjertesvikt

Septum defekter selv øke mengden av arbeid hjertet må gjøre, hvor skatter hjertet. I tillegg, tilstander relatert til septum defekter (f.eks PAH) kan forverre problemet ved å endre arterielle betingelser. Over tid kan disse stammene få hjertet til å mislykkes.

Coding Cyster med polycystisk ovariesyndrom

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er også kjent som Stein-Levanthal syndrom, og er en sykdom som gir hormonell ved en rekke symptomer, slik som fedme, akne og ingen menstruasjonsperioder. Det er en endokrin lidelse og om lag 5 prosent av alle kvinner har tilstanden på ett punkt i hele sitt liv. Mange kvinner som har polycystisk ovariesyndrom utvikle cyster på eggstokkene som følge av sykdommen.

Cyster på eggstokkene

Mange kvinner som har polycystisk ovariesyndrom erfaring cyster på eggstokkene som en av sine symptomer. Ovarian cyster er væskefylte hulrom som er fylt opp med væske. Cyster på eggstokkene danne enten på eller innsiden av eggstokkene, og oftest oppstått er funksjonelle cyster.

Funksjonelle cyster

Det er to forskjellige typer funksjonelle cyster at kvinner som har polycystisk eggstokkreft ofte har. Disse to cystetypene er korpus lyteum cyster (cyster som danner hvis sekker ikke riktig oppløse) og også hårsekken cyster (cyster som kommer om hvis sac ikke bryte fra hverandre og slippe et egg).

Typer

Det finnes ulike andre typer cyster på eggstokkene at kvinner som har polycystisk ovariesyndrom kan oppleve. Noen av disse Cyste typer inkluderer dermoidcyste, endometriomas, polycystiske eggstokker (denne type ovarial cyste er faktisk veldig vanlig med polycystisk pasienter ovariesyndrom i tillegg) og cystadenomas.

Symptomer

Hvis du har polycystisk ovariesyndrom og ønsker å vite om du faktisk opplever en cyste på eggstokken, til noen symptomer se opp for er smerte, hevelse eller trykk i magen, bekken smerter, vektøkning, smerter under samleie, smertefull vannlating, problemer med vannlating, oppkast, kvalme, ømme bryster, menstruasjon smerter og mange andre.

Forebygging / løsning

Hvis du ønsker å vite om du har en cyste på eggstokken som kan være et tegn på polycystisk ovariesyndrom, kan du teste det ut på ulike måter. Disse metodene inkluderer ultralydundersøkelser, blodprøver, hormonnivå tester og graviditetstester. Imidlertid er cyster på eggstokkene ofte først oppdaget under normale bekken eksamener.

Hva er fordelene med CO Enzyme Q10?

Hver celle i kroppen inneholder co-enzym Q10 (CoQ10), et fettløselig vitamin som gjør mat til cellulær energi. Q10 fungerer også som en antioksidant. (Se Referanse 2)

Betydning

Q10 er avgjørende for funksjonen av alle celletyper. Når CoQ10 nivåer avta (som er vanlig med alderen), så gjør også konvertering av mat til energi, noe som resulterer i energiknapphet i mitokondriene i cellene. Dette kan gi symptomer som trøtthet, feilfunksjon organsystem og økt mottakelighet for sykdom. (Se referanse 1)

Tilskudd

Et bredt utvalg av helsetilstander kan bli forbedret med dietter rike på Q10 eller ved tilskudd. Foods naturlig rik på Q10 inkluderer biff, soyabønner, innmat, peanøtter, sardiner og makrell. CoQ10 kosttilskudd finnes oftest i pilleform, ofte som en gel kapsel.

Kreft

I henhold til National Cancer Institute, kan CoQ10 være nyttig i behandling av kreft, fordi det øker immunforsvaret. (Se referanse 3)

High Blood Pressure

CoQ10 ser ut til å påvirke blodtrykket ved å redusere motstanden mot blodstrøm. Flere studier har rapportert at daglig CoQ10 tilskudd kan redusere høyt blodtrykk. (Se Referanse 2)

Advarsel

CoQ10 kan forstyrre blod-tynner som coumadin. Folk som tar blodfortynnende medisiner bør bruke Q10 kun under veiledning av sin lege. (Se referanse 1)

Det er få langtrekkende studier av Q10. Mens det er FDA-godkjent som et kosttilskudd, bør det ved å brukes til å behandle visse vilkår bare under tilsyn av lege.

Hvordan behandle Vertigo med øvelser

Hvordan behandle Vertigo med øvelser


Benign paroksysmal posisjons Vertigo (BPPV) er en midlertidig tilstand i det indre øret som kan ødelegge en persons følelse av balanse. I de fleste tilfeller vil det kurere seg selv, men det vil ta tid.
I personer under 50 er det oftest forårsaket av en hodeskade, eller muligens er knyttet til noen typer migrene. Dessverre blir det mer vanlig med aldring og ingen ennå vet nøyaktig hvorfor det skjer. Noen lettelse kan bli funnet med over-the-counter narkotika, men det er øvelser legen din kan hjelpe deg med, og at du kan fortsette hjemme for å hjelpe hastighet helbredelse.

Hvordan behandle Vertigo med øvelser

Godartet paroksysmal posisjons Svimmelhet (BPPV) antas å være forårsaket av små krystaller av kalsiumkarbonat (kalt "otoconia") som flyter løst inne i det indre øret. Dette skaper en svimmelhet som kan variere fra ørhet til en komplett sprellet og spinning av visuelle responser som gjør det umulig å si hva som er opp og hva er ned. Sistnevnte symptomer kan være helt invalidiserende.

Alltid gå til legen din først for å få en riktig diagnose.

Den Epley manøver kalles også partikkel reposisjonering, canalith reposisjonering prosedyre. Det er en relativt enkel oppgave som blir vanligvis utført i legekontoret, og innebærer å bevege forskjellige posisjoner av hodet for å frigjøre posisjonering av krystallene i det indre øret. Det fungerer bra i 80% av pasientene.

De Brandt-Daroff Øvelser er en metode for behandling av BPPV som også kan gjøres hjemme.

Denne øvelsen har den lidende sit på kanten av en seng ser frem i 30 sekunder.

Da den person ligger på den ene side med hodet liggende flatt på overflaten av sengen, men ansiktet vippet litt oppover i ytterligere 30 sekunder eller til svimmelhet legger seg.

•  Den neste stilling er å sitte igjen i 30 sekunder.

8. Den fjerde og den femte er å gjøre det samme på den motsatte side. Mønsteret gjentas 5 ganger tar totalt 10 minutter.

Disse øvelsene utføres 2 - 3 ganger / dag for 2 - 3 uker for totalt 52 sett. De fleste får fullstendig lindring etter ca 10 dager eller 30 sett.

I mange tilfeller vil symptomene gå bort på egenhånd, men det kan ta seks måneder eller mer for noen mennesker å oppleve fullstendig lindring. Ser legen og legge disse øvelsene vil fremskynde prosessen betraktelig.

Hvis du har opplevd Benign paroksysmal posisjons Vertigo, - spesielt hvis det har skjedd mer enn en gang - du kan behandle svimmelhet med disse øvelsene hjemme for å leges raskere eller, en gang helbredet, kan du gjøre et enkelt sett innimellom for å hindre fremtidige episoder av BPPV. For mer informasjon om hvordan du behandler vertigo med øvelser, vennligst sjekk Resource nedenfor.

Problemer med Makrobiotiske dietter

Makrobiotiske diett ble utviklet av en pedagog fra Japan
heter George Ohsawa. Det er en streng diett som er for det meste vegetarisk, med unntak av sjømat. Det fokuserer på personer som søker en sunn livsstil som er interessert i holistisk metoder for å oppnå både åndelig og fysisk velvære. Stiften av makrobiotiske diett er korn. Bønner og grønnsaker er også store deler av dietten.

Diet Retningslinjer

Den makrobiotiske diett består av en stor mengde av hele korn, så som brun ris, bokhvete, hirse, og bygg. Grønnsaker er også en viktig del av kostholdet, og de kan bakes, dampet, sautert, eller kokt, men de er gjerne spises rå. Bønner og bønne produkter som tempeh, natto, og tofu er også viktig å viktigste dietten. Bortsett fra disse stifter, andre store makrobiotiske typer mat inkluderer supper, lokale frisk frukt, nøtter og frø, og en liten mengde av sjømat som fisk.

Forsiktig

En av de viktigste problemene i makrobiotiske dietten er at mange ernæringseksperter mener det å være svært begrensende og restriktive med hensyn til ulike viktige næringsstoffer, som kalsium, magnesium, protein, jern og vitamin B12. Noen mennesker kan ikke få tilstrekkelige mengder protein under et strengt makrobiotiske diett, som kan føre til lav energi, trøtthet og følelser av apati og treghet. Mineral mangler, spesielt sink, er også svært vanlig med makrobiotiske diett.

Fordøyelse

Noen mennesker kan også oppleve fordøyelse problemer som et resultat av å følge makrobiotiske diett. Dette er grunn til å spise mye korn og grønnsaker pakket med fiber. Disse kan være vanskelig å fordøye, og kan føre til oppblåsthet og alvorlige magesmerter.

Lav Kolesterol

Lavt kolesterolnivå er et mulig problem med makrobiotiske dietter. Dette kan føre til emosjonelle problemer, som depresjon, panikkanfall, og nedsatt konsentrasjon og fokus evner.

Vanlige Sykdommer i menneskets fordøyelsessystem

Vanlige Sykdommer i menneskets fordøyelsessystem


Om lag 95 millioner mennesker er påvirket av fordøyelses problemer hvert år, og rundt 37 millioner legebesøk, ifølge Medical University of South Carolina (MUSC). De fleste vanlige fordøyelsessykdommer er ikke livstruende, og mens de kan forårsake store ubehag eller avbrudd, kan de fleste bli effektivt behandlet.

Crohns sykdom

Crohns sykdom er en del av en familie av inflammatoriske tarmsykdommer, ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer (NIDDK). Crohns sykdom kan føre til betennelse i noen del av fordøyelseskanalen, som spenner fra munnen til anus. Crohns sykdom kan være arvelig. Det er oftest diagnostisert mellom 20 og 30. Symptomer etterligne de av andre fordøyelsessykdommer. De kan innbefatte magesmerter, diaré, endetarms blødning, vekttap og feber. Hos barn kan Crohns sykdom forsinke vekst og utvikling. Behandlingstilbud varierer og inkluderer en blanding av stoffer som anti-inflammatoriske, antibiotika og steroider med kosttilskudd. Ca 66 til 75 prosent av Crohns lider vil ha kirurgi, ifølge NIDDK.

Ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt er en annen inflammatorisk tarmsykdom. Det fører til betennelse i tykktarmen indre fôr og i endetarmen, bemerker MUSC. Som Crohns sykdom, kan ulcerøs kolitt kjøre i familien. Det påvirker oftest relativt unge mellom 15 og 30 år med ulcerøs kolitt, celler på overflaten av kolon dø resulterer i sår og utslipp av puss og slim, som også kan omfatte blod. Symptomer inkluderer magesmerter, blodig diaré, tretthet, vekttap og, på grunn av blodtap, anemi. Av og sykdommen forårsaker hudskader, leddsmerter, leversykdom og nyrestein, ifølge MUSC. Behandling er vanligvis livslang, alt fra medisiner til kirurgi. Folk kan ha perioder med sykehusinnleggelse på grunn av de syke effektene av alvorlig diaré, som inkluderer underernæring.

Divertikulitt

Divertikulitt er hevelse av mage poser, oftest lokalisert i tykktarmen. De sekker, kjent som diverticula-, er tenkt å danne grunn av unormalt trykk i kolon. Blotte nærvær av sacs kalles diverticulosis og er vanlig, påvirker mer enn halvparten av amerikanerne over 60. University of Maryland Medical Center rapporterer at bare en liten prosentandel av mennesker utvikler full blåst divertikulitt, preget av rive av disse sekker. Dette resulterer i muligheten for avføring å tømme fra tykktarmen inn i bukhulen som forårsaker infeksjonen. Divertikulitt forårsaker alvorlig magesmerter, en endring i avføringsmønster og kvalme og oppkast, ifølge Mayo Clinic. Behandling varierer med alvorlighetsgraden av symptomene og spenner fra en lav-fiber diett (som ironisk nok kan bidra til sykdommen sin debut) til sykehusinnleggelse eller kirurgi i alvorlige tilfeller.

Irritabel tarm syndrom (IBS)

Mens Irritabel tarm syndrom er ikke så alvorlig som Crohns sykdom eller ulcerøs kolitt, er det vanlig. Leger diagnosen IBS etter utelukker mer alvorlige forhold. Ifølge Mayo Clinic, er IBS håndterlig når du lære hvordan du kan kontrollere dine symptomer. Det er ikke livstruende, og heller ikke fører det til alvorlige sykdommer, slik som kreft i tykktarmen. IBS pasienter som lider av et stort utvalg av symptomer, men de fleste oppleve diaré, forstoppelse eller vekslende anfall av begge. Magesmerter, oppblåsthet, kramper og gass er også vanlig med IBS. Mayo Clinic leger oppmerksom på at mens 20 prosent av amerikanerne har IBS, mindre enn halvparten søke legehjelp. "trigger" matvarer, for eksempel sjokolade, melk og litt frukt og grønnsaker sammen med stress og angst er tenkt å bidra til IBS. De fleste kan redusere IBS symptomer ved å unngå utløse mat, spise et fiberrikt kosthold og arbeider med å bidra psykologiske problemer.

Herpes Virus Vs. Herpangina

Virusinfeksjoner i huden forårsake alt fra en mild utslett med kløe til blemmer eller sår som forårsaker smerte. Herpes simplex virus forårsaker sår i huden rundt munnen og underlivet. Herpangina er en infeksjon med coxsackie virusgruppen A. Disse virusinfeksjoner er ikke kureres, og kan være dødelig for de med svekket immunforsvar.

Skin virus

Selv spenstig, er huden utsatt for smitte gjennom sine mange kjertler, porer og hårsekker. Virus manifest som utslett når de infiserer huden. Utslett kan være i form av enkle rødhet og kløe på huden eller pus-fylt vesikler som er smertefullt å berøre. Herpesvirus og Coxsackie virus er to typer virus som infiserer huden.

Herpes Simplex 1

Herpes simplex 1 (HSV1) er et virus som primært infiserer huden i ansiktet, særlig rundt leppene. Det er viruset som forårsaker "forkjølelsessår" eller "munnherpes." Hsv1 er veldig smittsomt, og det sprer seg gjennom pauser i huden eller gjennom slimhinnene. Etter sårene forsvinner, er viruset fortsatt i huden, forårsaker tilbakefall av vabler måneder eller år etter den første infeksjonen. I avanserte tilfeller migrerer viruset gjennom nervene til andre deler av kroppen. Viruset kan forårsake hjernebetennelse eller hjernehinnebetennelse hos personer med svekket immunforsvar.

Herpes Simplex 2

Herpes simplex 2 (HSV-2) er en annen virus enn HSV1, men sårene det forårsaker er like i størrelse, form og varighet. Den viktigste forskjellen er at hsv2 sår meste skjer i underlivet, noe som er grunnen til at viruset er ansett som en seksuelt overførbar infeksjon. Selv om sårene forsvinner, er det fortsatt mulig å smitte andre selv når den smittede personen viser ingen symptomer. Antivirale legemidler kan redusere alvorlighetsgraden av utbrudd og en gang hindre gjentakelse av sår.

Coxsackie Gruppe A virus

Herpangina (hånd-, fot- og munnsykdom) er forårsaket av gruppe A coxsackie-virus. Infeksjon med virus manifesterer seg som en flulike sykdom med feber og sår hals. Små, væskefylte sår i munn og hals er en viktigste symptomet på herpangina. Lignende sår er funnet på fotsålene og på hendene.

Forebygging / løsning

For å unngå infeksjon med HSV1, hsv2 og coxsackie virus, unngå hud-til-hud kontakt med de smittede --- i tilfelle av HSV1 og 2 selv om en smittet person ikke viser tegn til infeksjon. Smittede folk bør advare sine partnere om deres tilstand. I tilfellet med HSV-2, bruk av kondomer reduserer risikoen for infeksjon. De som er infisert med coxsackie-virus er infeksiøs i løpet av sykdommen, og i flere uker etterpå.

Mens det ikke er noen herder for disse virale infeksjoner, behandlinger er tilgjengelig for å forhindre tilbakefall av magesår fra herpes simplex virus. Behandling av infeksjon med coxsackie virus innebærer behandle symptomene før infeksjonen avtar.