Digidexo.com

Fordelene av hormonbehandling

Med overgangsalderen å være et faktum i livet, er kvinner møtt med sannsynligheten for et regime av hormonbehandling, eller HRT. Etter en HRT programmet hjelper en kvinne komme tilbake til en normal livskvalitet. Under overgangsalderen opplever hun en rekke endringer som kan forstyrre hennes fysiske og følelsesmessige velvære. Å vite om disse endringene gi forståelse på hvordan de skal håndtere denne tiden av livet.

Hva er overgangsalder?

En kvinne nedgang i reproduktive hormoner, eggløsning og avslutning av menstruasjonssyklusen signaliserer hennes menopausal fase i livet når hun vil ikke lenger ha barn. Dette skjer ikke på samme tid for hver kvinne. Menopause kan begynne rundt en alder av 40 opptil 60 år. En kirurgisk hysterektomi vil også utløse utbruddet av overgangsalder.

Menopausale symptomer

En av de vanligste symptomene på overgangsalder er hetetokter. Akkurat som navnet sier, denne plutselige overveldende følelse av varme kommer og går uten advarsel når som helst. Andre symptomer er nattesvette, hukommelsestap, depresjon, søvnløshet, irritabilitet, humørsvingninger, vaginal tørrhet, hjertebank, inkontinens, endringer i vekt og redusert sexlyst.

Behandling

En foreskrevet diett av HRT vil sette tilbake de hormonene som har falt på grunn av overgangsalder. Med østrogen alene, eller i kombinasjon med progesteron, er foreskrevet avhengig av symptomene opplevd. HRT kan tas oralt, som en inhalator, vaginal ring, implantert under huden, og påføres huden i en gel eller lapp.

Fordelene av HRT

Kvinner på HRT finne at åpenbare symptomer er redusert eller forsvinne helt. Disse endringene har en positiv effekt på arbeid, familie og sosialt liv. HRT også bidrar i kampen mot osteoporose ved å styrke beinmasse. Kvinner med en familie historie av bentap som kanskje ikke viser mange av de ytre symptomer fordel med langsiktig HRT. Starter hormonbehandling ved utbruddet av overgangsalder hjelper i forebygging av iskemisk hjertesykdom. Selv om forskning fortsetter, viser bevis HRT forsinker også utbruddet av Alzheimers.

Konklusjon

Etter en HRT program åpenbart har fordeler som vil hjelpe leve et fullverdig liv. I løpet av behandlingen er det viktig å rapportere enhver endring i symptomene til legen, slik dosering kan justeres eller endres tilsvarende. Behandlingen er beregnet for kort tid før menopause er fullført. For noen kvinner, kan dette være et par år, og for andre, kan det være mye lenger. Med de mange fordeler som hormonbehandling har presentert, fortsetter forskning for fremskritt i kvinners helse.