Digidexo.com

Hvordan identifisere en Heart Attack

Hjerteinfarkt oppstår når hjertet ikke klarer å motta oksygen som den trenger for å fungere fullstendig. Noen hjerteinfarkt streik lydløst, som er uten mange symptomer. Kjenne tegn på et hjerteinfarkt vil sikre at du får legehjelp så raskt som mulig.

Hvordan identifisere en Heart Attack

•  Kjenn symptomene på et hjerteinfarkt, og ikke overse dem hvis du opplever dem. Silent hjerteinfarkt oppstår og personen kan føle seg bedre etter at symptomene avtar. Medisinsk behandling er fortsatt nødvendig likevel.

Se etter smerter i brystkassen. Finn ut om du føler deg som om brystet blir klemt eller presset tett. Hvis smertene avtar deretter kommer tilbake, ikke ignorere disse symptomene. Dette kan være et hjerteinfarkt, og du bør søke lege omgående.

Finn ut om det er kortpustethet. Dette kan forekomme enten før eller under brystsmerter. Kortpustethet ved hvile er et tegn på et hjerteinfarkt.

Se etter smerter i andre deler av kroppen i tillegg brystet. Noen ganger plutselige hjerteinfarkt vise smerter i armer, skuldre, rygg og kjeve. Hvis denne typen smerte kommer plutselig, kan det være et hjerteinfarkt. Det er ingen tid å spille gjetteleker, så ring 911.

Finn ut om det er tretthet, svakhet, kvalme og klam hud. Disse symptomene oppstår ofte med de andre tegn på et hjerteinfarkt, og bør ikke ignoreres.

Hint

  • Mens du venter på en ambulanse, tygge en tablett av aspirin.
  • Hvis du har fått foreskrevet medisiner for hjertesykdom, ta den.
  • Det er ikke tid til å vente før de oppsøker lege. Selv en kort tidsramme på én time kan være avgjørende for din helse. Ring 911 umiddelbart og ikke nøl.