Digidexo.com

Bivirkninger av energidrikker

Hensikten med energidrikker, er å gi deg en sterk serie av energi for et par timer. Disse drikker kan gi deg mer energi enn brus eller kaffe fordi de inneholder store mengder koffein og sukker. Imidlertid kan slik regelmessig inntak av slike store mengder av sukker og koffein være farlig for helsen, ifølge Mayo Clinic i Rochester, Minnesota.

Koffein

En av de viktigste komponentene i energidrikker er koffein, som er et sentralstimulerende. En energidrikk inneholder mer koffein enn en kopp kaffe, og kroppen har ikke tid til å behandle det riktig som det gjør med kaffe. Som et resultat, vil du sannsynligvis oppleve søvnløshet, nervøsitet, irritabilitet, og en økning i hjertefrekvens og blodtrykk. De som har hjerteproblemer bør ikke forbruke energidrikker på grunn av dette, ifølge Mayo Clinic. Dessuten er koffein en type vanndrivende, noe som fører til tap av vann som kan gjøre deg dehydrert.

Sukker

De fleste energidrikker inneholder store mengder sukker som øker din energi --- men til slutt vil føre til en energi krasj. Regelmessig inntak av store mengder sukker i enhver form, herunder energidrikker, vil trolig gjøre deg opp i vekt. Energidrikker som er sukkerfri er ikke sunt heller, så de har fortsatt mye koffein i dem.

Vitaminer

Noen typer energidrikker inneholder vitaminer og er markedsført som et bedre og mer helsebringende valg sammenlignet med andre energidrikker som ikke inneholder vitaminer. Et eksempel er "5-Hour Energy" drikke som inneholder vitamin B6, B12, B3 og B9, som er ment for å øke nivået av energi. Men det er skepsis til om å ta disse vitaminer i form av en energidrikk er virkelig så sunt for deg. Ifølge cnn.com, kan en overdose av vitamin B3 selv føre til at kroppen til å bli rød og å prikke. Nervekramper er en vanlig bivirkning av å ta for mye vitamin B6, ifølge cnn.com. I tillegg vil denne drinken ikke inneholde så mye som andre typer energidrikker. Faktisk er koffein innholdet tilsvarer det beløpet som finnes i en kopp kaffe. Også, "5-Hour Energy" ikke inneholder sukker, som gjør andre energidrikker.

Advarsel

Den Sandspur avisen forteller at du ikke blander energidrikker med alkohol. Alkohol er en depressant, og energidrikker anses å være sentralstimulerende midler. Dette er en meget usunn kombinasjon, og kanskje til og med farlig, i henhold til Sandspur. Et eksempel er en drikk bestående av Red Bull og vodka.

Forebygging / løsning

Det er ikke sannsynlig at det å drikke en energidrikk en gang i blant vil skade deg. Men ifølge Mayo Clinic, hvis du drikker energidrikker på regelmessig basis, bør du finne en mer sunn langsiktig løsning. Spis godt, mosjon, og får regelmessig søvn for å få mer varig energi.