Digidexo.com

Medisinsk Definisjon av tymektomi

Medisinsk Definisjon av tymektomi


En tymektomi er kirurgisk fjerning av thymus kjertel, som ligger bak brystbeinet og spille er en viktig rolle i kroppens immunsystem. Mer spesifikt, forvandler thymus kjertel hvite blodlegemer (lymfocytter) i T-celler som hjelper kroppen bekjempe virus og infeksjoner. Ifølge American Cancer Society, er en tymektomi den favoriserte behandling for thymus kreft og er mulig i de fleste pasienter med stadium I og II thymomas.

Historie

Den første dokumenterte tymektomi ble utført i 1911 av en lege ved navn Ernst Ferdinand Sauerbruch i Zürich, Sveits. Den tymektomi ble utført på en pasient med myasthenia gravis, en muskulær forstyrrelse, for å påvirke forløpet av sykdommen. Operasjonen ble møtt med positive resultater, og mellom 1940 og 1950, flere kirurger brukt denne prosedyren på myasthenia gravis pasienter.

Thymomas

Thymomas er de mest vanlige tumor av thymus, og de kommer ut fra thymus epitelceller som hjelpemiddel i utviklingen og utvelgelse av T-celler. Flere av autoimmune sykdommer, slik som erytroaplasi (unormalt lave nivåer av røde blodceller), myasthenia gravis, og hypogammaglobulinemi (unormalt lave nivåer av antistoffer), er knyttet til thymom - selv om dens nøyaktige årsak er ukjent. Belinda Rowland, en lege og medisinsk skribent for Gale Group Inc., rapporterer at thymom effekter både menn og kvinner i alderen 40 og 60 år.

Symptomer på thymom

Så mange som halvparten av pasienter med thymom er asymptomatiske. Symptomer i gjenværende pasientene er forårsaket av blodkar eller en forstørret thymus på luftrøret. Symptomer kan omfatte:

--shortness av pusten
--chest smerte
--dizziness
--coughing
--muscle tretthet
--weakness
--swelling av ansiktet

Myasthenia Gravis

For pasienter med nevromuskulære lidelser myasthenia gravis, hindrer immunsystemet muskel reseptorer fra riktig å reagere på nervesignaler. Muskeltretthet og svakhet er ofte resultatet. Thymus kjertel faktisk fører til at enkelte tilfeller av myasthenia gravis av skadelige thymus-produsert antistoffer som er rettet mot muskel-reseptorer. Thymus kjertel fjerning anbefales for de fleste pasienter med myasthenia gravis og kan drastisk forbedre symptomer hos noen pasienter, ifølge DoctorsofUSC.com.

Methods of Surgery

Det finnes i dag flere måter å utføre en tymektomi. En full sternotomi, den mest invasiv teknikk, gjør det mulig for et innsnitt ned på midten av brystet for å eksponere thymuskjertelen for fjerning.

En delvis sternotomi er når et mindre innsnitt er gjort ned på midten av brystet og bare halvparten av sternum fraskilles. Det er mindre dødtid forbundet med denne operasjonen, i motsetning til et fullstendig sternotomi.

Under thoracoscopic tymektomi, gjør kirurgen 02:58 små snitt på siden av brystet. Thymus kjertel er visualisert og fjernes med et lite teleskop og dissekere instrumenter.

En transcervical tymektomi er den minst invasiv metode for fjerning av thymus kjertelen. Et lite snitt på tvers av den nedre delen av halsen og små instrumenter benyttes til å fjerne thymus.

Post Kirurgi

Utvinningen perioden avhenger av hvilken type operasjon utføres og kan være hvor som helst fra to uker til tre måneder.