Digidexo.com

Hva er testosteronbehandling?

Testosteron er et hormon som produseres i testiklene som spiller en betydelig rolle i utviklingen av mannlige egenskaper. Testosteron fremmer bein vekst, muskulære utvikling, gir en følelse av velvære og er katalysatoren bak en sunn sexlyst. Lavt testosteronnivå kan føre til tap av konsentrasjon, dårlig selvfølelse, depresjon og erektil dysfunksjon. Testosteronbehandling kan forbedre disse forholdene.

Årsaker til lavt testosteronnivå

Lavt testosteronnivå er ofte en naturlig del av aldring. Men det kan også være forårsaket av skade på testiklene, kronisk sykdom, stress, alkohol og noen medisiner.

Replacement Therapy Treatment

Behandling kan være ved intramuskulære injeksjoner hver 2 til 3 uker. Testosteron patcher kan også brukes på kroppen eller pungen. Eller, kan en testosteron gel kalt Androgel brukes daglig eller inntas som muntlig tabletter.

Bivirkninger

Bivirkninger kan være mild væskeretensjon, brystforstørrelse, fet hud og kviser, økt PSA, søvnapné og en reduksjon i størrelsen på testiklene.

Normal testosteron Grenser

En lege kan teste for mengden av testosteron i et individs blod. Testen er vanligvis planlagt for tidlig på morgenen når testosteronnivået er på sitt høyeste.

Advarsel

Testosteronbehandling er kontraindisert for menn med prostatakreft eller brystkreft. Før testosteronbehandling må fullføres en prostata kreft screening, en rektal undersøkelse og en PSA-test.