Digidexo.com

Fire kvalitets Karbohydrat Foods

Fire kvalitets Karbohydrat Foods


Karbohydrater er en viktig komponent i human ernæring, drivstoff kroppen. De gjør det mulig nervesystemet og hjernen til å fungere riktig. Ikke alle karbohydrater, derimot, er like næringsrik. Karbohydrater er klassifisert som enten enkle eller komplekse, avhengig av hvor raskt de blir fordøyd samt deres kjemiske sammensetning. Helseeksperter oppfordrer folk til å konsumere naturlige og komplekse karbohydrater i stedet for raffinert sukker. Heldigvis er det mange matvarer som inneholder kvalitet karbohydrater.

Helkorn

Korn, pasta, bakt varer og ris laget av hele korn inneholder kvalitet karbohydrater. Disse matvarer inneholder store mengder fiber, vitaminer og mineraler. Bearbeidede matvarer som ikke er laget fra hele korn, på den annen side, inneholder meget lite næring og kvalitets karbohydrater. En halv kopp av fullkorn brun ris, for eksempel rundt 2 gram fiber, mens hvit ris har nesten ingen. Bytt raffinerte brød, pannekaker, pasta og andre matvarer med sine fullkorn kolleger å konsumere mer kvalitet karbohydrater.

Belgfrukter

Belgfrukter, som bønner, linser og erter, er kvalitet karbohydrater fordi de inneholder også store mengder fiber og protein. En enkelt kopp bønner kan ha 4 til 8 gram fiber og 16 gram protein. Belgfrukter er allsidige matvarer som lett kan legges til en rekke retter. Å spise ett femtinitti porsjoner belgfrukter gir daglig en god kilde til kvalitet karbohydrater.

Grønnsaker

Grønnsaker er næringsrik mat som gir mange vitaminer og mineraler. Enten spist kokt, rå eller Juiced, grønnsaker er kvalitet karbohydrater. En porsjon grønnsaker generelt består av 1/2 kopp kokt, 1 kopp rå, eller 3/4 kopp Juiced. Minimum to porsjoner med mørkegrønne grønnsaker, som spinat, kålen og brokkoli, bør spises daglig. Andre fargerike grønnsaker bør spises så ofte som mulig.

Frukt

Selv om karbohydrater i frukt er enkel, de er også kvalitets karbohydrater fordi de inneholder vitaminer og mineraler. Frukt inneholder fruktose, en type sukker som er sterkt vannoppløselige. I motsetning til enkle karbohydrater og sukker som finnes i bearbeidet og raffinert mat, de i frukt er naturlig og sunt. Karbohydrater som finnes i frukt er sunnere enn de som finnes i tabellen sukker.