Digidexo.com

slimhinneprolaps endetarm

Kløe i endetarms Symptomer

Kløe i endetarms - mer ofte referert til som anal kløe - er irritasjon i og rundt anus, rektum uttak, ifølge Mayo Clinic. Dette vanlig tilstand har potensial til å være både irriterende og pinlig; til tider trang til å klø kløe kan virke uimotståelig. Heldigvis, i de fleste tilfeller symptomene kan behandles med enkle hjem rettsmidler.

Årsaker

Det er mange årsaker til kløe ani, hvorav de fleste er ufarlige. Disse inkluderer tørr hud; altfor fuktig hud, slik som fra svette eller fekal inkontinens; for mye vasking, spesielt med harde toalettpapir eller hud-irriterende såper; overforbruk av avføringsmidler; hemorroider; hudsykdommer og kjemiske eller mat irritanter, ifølge Mayo Clinic. I sjeldne tilfeller kan kløe ani være forårsaket av godartet eller kreftsvulster i analregionen.

Primær Symptom

Kløe direkte i anus eller på huden umiddelbart rundt det er den primære symptom på pruritus ani. Dette kløe, som trolig er ledsaget av en sterk trang til å klø, kan bli forsterket ved eksponering for fukt, press fra sittende eller irritasjon fra klær, ifølge Mayo Clinic.

Relaterte symptomer

Kløe assosiert med kløe ani bringer ofte med seg andre symptomer på tilstanden, slik som svie, sårhet eller generell smerte i eller i nærheten av anus, ifølge Mayo Clinic.

Betraktninger

Kløe i endetarms vanligvis er et midlertidig problem som ikke krever medisinsk behandling utover hjem rettsmidler for å lindre symptomene. Men hvis kløen er ekstrem eller langvarig (som varer mer enn seks uker), dersom endetarmen er blødning, eller hvis det er ingen entydig forklaring på kløe, bør du rådføre deg med legen din, ifølge Mayo Clinic. Vedvarende Kløe i endetarms symptomer kan tyde på en underliggende hudsykdom eller andre helseproblem som krever behandling.

Behandling

Behandling av Kløe i endetarms symptomer avhenger av deres sak. Ofte, over-the-counter hydrokortison kremer gi noen lettelse. Salver med sinkoksid også kan hjelpe. Hvis symptomene forverres om natten, kan en resept antihistamin redusere kløe inntil aktuelle behandlinger begynner å jobbe. I de fleste tilfeller av kløe ani, er symptomene lettet innen en uke etter behandlingsstart.

Hvordan Sett Endetarms termometre

Hvordan Sett Endetarms termometre


Å få et barns temperaturen skulle understreke både deg og barnet ditt, spesielt når det gjøres rektalt. Du lurer kanskje på hvordan du får jobben gjort uten å forårsake ytterligere ubehag for barnet ditt. Unngå å bruke kvikksølvtermometre, siden de kan bryte, ifølge Mayo Clinic. Et digitalt termometer har varmesensorer, som gir en mer nøyaktig temperatur. Selv om du kanskje føler deg nervøs for å forsøke en rektal termometer lesing, kan enkle grep gjøre prosedyren enklere for deg og barnet ditt.

Hvordan Sett Endetarms termometre

Tørk slutten av termometeret med en alkohol pad. Lett strøk slutten av termometeret med en krone-størrelse mengde vaselin.

Plasser barnet på magen hennes. Plasser termometeret 1/2 tommer inn i hennes rektum. Hvis du føler motstand fra termometeret, slutte å skyve termometeret på. Fortell barnet ditt til å ligge stille under temperaturen lesing.

Hold termometeret forsiktig på plass til termometeret piper. Unngå å gi slipp på termometeret, siden sprell fra barnet kan flytte termometeret dypere inn i endetarmen hans. Dette kan forårsake skade.

Les termometeret når det piper. Sterilisere termometeret med en alkohol pad etter lesingen.

Hint

  • Gjennomsnittstemperaturer for rektal målinger varierer mellom 97 grader og 100 grader F, ifølge Drugs.com.
  • Ta barnet til lege hvis han har en temperatur over 100,4 grader for rektal avlesninger i babyer yngre enn 3 måneder, og ved 102 grader eller høyere hos barn over 3 måneder.
  • Tving aldri et termometer inn i barnets endetarm.
  • Hvis det nyfødte har en avlesning under 97 grader F, oppsøke lege umiddelbart.

Hvordan du rengjør en digital endetarms termometer

Hvordan du rengjør en digital endetarms termometer


Medisinske fagfolk allment anbefaler bruk av digitale endetarms termometre til å ta temperaturen på spedbarn og barn opp til 3 år gamle. Riktig rengjøring av en hvilken som helst enhet som er satt inn i endetarmen er avhengig av grunn sunn fornuft, men det er spesifikke produkter som er effektive for bruk i et digitalt termometer. Heldigvis har du sannsynligvis alt du trenger i medisinskapet for å sikre renslighet hver gang du bruker en digital rektal termometer.

Hvordan du rengjør en digital endetarms termometer

•  Tørk bort smøremiddel eller vaselin fra digital rektal termometer med et vev eller et papirhåndkle.

Bland noen dråper av flytende såpe i et glass med varmt vann.

•  Sett tuppen av det digitale rektalt termometer inn i såpevann og virvle rundt den for å skape og å rense såpeskum termometeret. Spissen av termometeret er den ende som er innsatt i endetarmen.

Fjern digital rektal termometer fra såpevann og skylle bort såpe under rennende vann.

Tørk av digital rektal termometer med en bomullsdott dynket i teknisk sprit eller spritoppløsning eller pad. Dette dreper eventuelle skadelige bakterier på termometeret.

Hint

  • Rengjør en digital rektal termometer før og etter hver bruk for å sikre at det er hygienisk.
  • Bruk aldri en digital rektal termometer muntlig etter at den har blitt brukt rektalt. Hvis du har mer enn ett digitalt termometer og ønsker å bruke en muntlig og en rektalt, merke hver en tydelig for å unngå forvirring.

Kolon og endetarm Problemer

Det er mange kolon og rektum problemer som kan oppstå som følge av sykdom eller sykdom, skade eller utviklingsproblemer. Noen av disse tilstander kan behandles med endringer i diett eller medisiner. Andre kan kreve kirurgisk reparasjon.

Divertikkelsykdom

Tilstanden diverticulosis er tilstedeværelsen av lommer (diverticula) som har dannet seg i slimhinnen i tykktarmen din. Når disse lommene blir betent, er tilstanden kalles divertikulitt. Den betennelsen er forårsaket av visse matvarer, slik som korn og frø. Symptomer kan være magesmerter, blødning, feber, frysninger og tarm uregelmessigheter. I et alvorlig tilfelle kan det føre til perforasjon i tykktarmen. Behandling omfatter antibiotika, avføring myknere og kosttilskudd endringer.

Irritabel tarm / Crohns / kolitt

Irritabel tarm syndrom er en tilstand som kalles spastisk colon eller nervøs mage. Det fører til forstoppelse eller diaré. Symptomer inkluderer oppblåsthet, magekramper, unormal konsistens av avføring, passering av slim, haster og følelsen av at du ikke har helt tømt tarmen. Behandling omfatter endringer i kostholdet og reseptbelagte medisiner for å slappe av intestinal muskler. Crohns sykdom er en autoimmun inflammatorisk tarmsykdom som er preget av diaré eller forstoppelse, magesmerter og kramper, oppblåsthet, feber og vekttap. Behandlingen inkluderer anti-inflammatoriske medisiner og immundempende. Ulcerøs kolitt er betennelse i tykktarm og endetarm, og det manifesterer symptomer på magekramper, diaré, blødninger, vekttap og feber. Behandling omfatter antibiotika og betennelsesdempende medisiner. Kirurgi for å fjerne deler av syke tarmen kan være nødvendig i noen tilfeller av Crohns sykdom og ulcerøs kolitt.

Polypper

Polypper er utvekster som danner på slimhinnen i tykktarmen eller endetarmen. De er en vanlig tilstand, og i de fleste tilfeller er de godartet. Det er vanligvis ingen symptomer, og de er vanligvis funnet under en rutinemessig koloskopi eller en x-ray av tarmen. Polypper er vanligvis fjernes under en koloskopi og deretter sendt for diagnostisk testing. Hvis de ikke blir fjernet, kan de bli kreft.

Rektal prolaps

Rektal prolaps er en tilstand i hvilken endetarmen er blitt strukket, ofte på grunn av en svak anale lukkemuskel, noe som resulterer i rektum som stikker ut fra anus. Det kan være forårsaket av fødsel eller mange års anstreng med avføring. Behandlingen innebærer vanligvis rektal eller laparoskopisk kirurgi abdominal kirurgi, avhengig av omfanget av tilstanden.

Avføringsinkontinens

Tarm inkontinens er vanskelig eller manglende evne til å kontrollere gass og avføring. Det er ofte forårsaket av skade på anal muskel eller anal nerve, og kan forekomme under en fødsel, skader til anus, eller som et resultat av anal kirurgi. Symptomer er diaré med haster og lekkasje av flytende avføring og gass. Behandling kan inkludere endringer i kostholdet ditt, medisiner som induserer forstoppelse, øvelser for å styrke anal muskler, kirurgisk reparasjon eller bruk av en kunstig lukkemuskel.

Kreft

Ifølge American Society of Colon og endetarms kirurger, er tykktarmskreft den nest største årsaken til kreftdød i USA, drepte ca 56 000 amerikanere hvert år. Det begynner vanligvis med en godartet polypp som fortsetter å vokse og blir ondartet. Symptomer inkluderer rektal blødning, diaré og forstoppelse. Vekttap og magesmerter kan vises sent i sykdomsforløpet. Den beste forebygging er rutineundersøkelser som omfatter tykktarmskreft screening.

Anatomiske betingelser

Noen medfødte anatomiske forhold forårsaker blokkert eller hindret tarmen. Disse inkluderer malrotasjon av tarm (i området ved enden av tynntarmen, og begynnelsen av tykktarmen ikke er plassert på riktig måte), tynntarmen og i tykk intussusception (en del av de tarm tunneler i et tilstøtende avsnitt), colonic atresien (den rørformede Formen av tykktarmen er lukket), tarmslyng (en del av tarmen blir vridd), og uperforert endetarmsåpningen (anal / rektal området er ikke dannes på vanlig måte eller ikke er fullt utviklet). Disse forholdene kan korrigeres med kirurgi.

Hva er behandlingen for Advanced endetarms kreft med Liver spredning?

Rektal cancer er en sykdom karakterisert ved vekst av ondartede celler inne i endetarmen. Flere behandlinger er tilgjengelig for avanserte tilfeller av sykdommen som har spredt (metastasized eller mets) til leveren.

Hoved Behandlinger

The National Cancer Institute siterer potensielle behandlinger for levermetastaser av endetarmskreft som omfatter systemisk eller lokal kjemoterapi, kirurgisk fjerning av svulsten med eller uten forutgående kjemoterapi og intern strålebehandling (brachyterapi).

Brachyterapi

Under brachyterapi, leger midlertidig implantere radioaktivt materiale på stedet av kreft, ifølge Mayo Clinic. Denne lokale implantering gir muligheten for å anvende høyere doser av bestråling som har færre bivirkninger på omkringliggende vev.

Limits of Surgery

Kirurgisk fjerning av store eller mange metastasized leversvulster kan ikke bevise mulig, melder American Cancer Society. I slike tilfeller kan legene velge mellom en rekke ekstra-kirurgiske alternativer for å ødelegge dem.

Kirurgiske alternativer

The American Cancer Society siterer flere kirurgiske metoder for å ødelegge metastasized leversvulster som inkluderer laser fordamping (fotokoagulasjon), varmeprogram (radiofrekvensablasjon) og frysing.

Betraktninger

Behandling ofte ikke klarer å kurere spredning endetarms kreft, ifølge American Cancer Society.

Liste over endetarm kreft behandlinger

Ifølge American Cancer Society, ble det anslått at mer enn 145.000 mennesker vil bli diagnostisert med endetarmskreft i 2005, mens mer enn 56.000 ville dø fra sin diagnose. Endetarmskreft er også kjent som kolorektal kreft, noe som betyr at det påvirker enten i kolon eller rektum. Selv om det er den tredje vanligste dødsårsaken blant begge kjønn, kan det behandles hvis symptomene er anerkjent tidlig nok.

Gjenkjenne symptomene

Dette er kanskje det viktigste skrittet for å motta behandling for kreft i endetarmen. Noen av de vanligste symptomene omfatter blødning fra endetarmen, endringer i avføringen eller vaner, å finne en klump i anal området og følelsen av smerte eller trykk i anus eller endetarm.

Diagnostisering Rectumcancerregisteret

Hvis du har opplevd noen symptomer på kreft i endetarmen, er neste skritt mot behandling diagnose. Dette begynner med et besøk til legen din, som vil spørre deg spørsmål om din medisinske og slektshistorie for å bestemme risikofaktorer, og utføre en fysisk eksamen. Han vil vanligvis bestille eksamener som en koloskopi og polypektomi å bekrefte diagnosen. Disse eksamener tillate fjerning av vev som kan bli undersøkt under et mikroskop; om kreftcellene er til stede legen din kan deretter fortsette å iscenesette din kreft.

Staging Kreft

Før en effektiv behandling plan kan være utformet, må stadium av kreft som skal bestemmes. Scenen av endetarmskreft forteller legen din om den har spredt seg, og hvor alvorlig det er.

Staging utføres et par forskjellige måter. Først en ultralyd kan utføres. Under denne testen, en svinger, eller sonde, er satt inn i rektum. Lydbølgene som sendes ut fra sonden ekko av dine organer, produsere bilder av endetarmen din. Dette vil vise størrelsen av tumoren, og om den har spredd seg.

En annen metode som brukes er en CT eller CAT, scan. Under denne prosedyren, er detaljerte bilder tatt av det berørte området fra forskjellige vinkler. Fargestoffer er vanligvis injisert inn i blodårene som synliggjør orgelet mistenkt for å inneholde kreft, slik at vevet til å dukke opp mer tydelig.

De Behandlinger

Det er tre typer av standard behandling brukes for endetarmskreft: Kirurgi, cellegift og stråling. Fordi endetarmskreft er en vanlig tilbakevendende kreft, er det viktigste målet for behandling for å hindre den fra tilbakevendende.

Det finnes to typer kirurgi som brukes til behandling: Lokal reseksjon og abdominoperineal reseksjon. Lokal reseksjon brukes vanligvis for de som har kreft har utviklet seg i den nedre del av endetarmen og har ikke spredd seg. I løpet av fremgangsmåten, vil svulsten sammen med minimale mengder av friskt vev som omgir den fjernes.

En abdominoperineal reseksjon er mer komplisert og brukes for dem som endetarmskreft er mer alvorlig. Fremgangsmåten fjerner anus, rektum og en del av tykktarmen via et snitt i buken. En utvidelse av tarmen (referert til som en stomi) blir deretter sydd fast på utsiden av bukhulen, slik at avfall kan ha en måte for utstøting fra kroppen, som blir oppsamlet i en engangspose som kalles en kolostomi pose.

Kirurgi er vanligvis kombinert med enten kjemoterapi eller strålebehandling; i noen tilfeller, blir alle tre benyttes.

Kjemoterapi er en kreftterapi som anvender medikamenter til enten å forhindre at delingen av kreftcellene eller drepe kreftcellene. De kan tas gjennom munnen eller injiseres i en vene; begge disse metodene levere medikament inn i blodstrømmen hvor den leveres til området av kreft. Dette er referert til som systemisk kjemoterapi.

Stråling bruker høy energi røntgenstråler for å drepe kreftceller. Under ekstern stråling, er en maskin som brukes til å lokalisere behandling på stedet av kreft fra utsiden av kroppen. I noen tilfeller er innvendig stråling som brukes. Dette innebærer å implantere radioaktive stoffer direkte inn i kreft området gjennom enheter som nåler, ledninger og katetre.

HIV og endetarmskreft behandlinger

De som har HIV sammen med endetarmskreft generelt har til å få lavere doser av anti-kreft narkotika under behandlingen enn pasienter som ikke er smittet med HIV. Dette er fordi terapien anvendes for å behandle kreft i endetarmen kan svekke den allerede skadet immunsystemet hos HIV-pasienter.

Forskjellen mellom Oral & Endetarms termometre

Forskjellen mellom Oral & Endetarms termometre


Det er tre hovedmåter å ta en temperatur - oralt, rektalt og axillarily. Dette gjøres ved å sette inn termometeret i munnen, anus eller under armhulen. En rektal termometer kan brukes muntlig og armhulen, men muntlige og axillaris termometre bør ikke brukes rektalt på grunn av en viktig forskjell i hvordan de er konstruert. Uansett konstruksjonen av termometeret, bør enhver termometer som har vært i en tarmen ikke benyttes oralt på grunn av risiko for sykdom fra gjenværende skadelige bakterier på termometeret.

Bulb Shape

Endetarms vev er delikat og lett revet. Rektale termometre har en kort, stump, lett avrundet spiss som reduserer risikoen for punktering eller oppriving av rektum. Termometre som er spesielt utviklet for oral bruk har lengre, tynnere spiss. Diameteren til termometre kan eller ikke kan være annerledes. Jo lenger spissen eksponering gir sensoren eller kvikksølv en større overflate for å lese fra, hvilket gir en raskere, mer nøyaktig resultat, slik det er best å bruke en oral termometer i munnen i stedet for en rektal en.

Color Coding

For å redusere sjansen for en bruker feil termometer, produsenter farge stammen slutten. Muntlige termometre er farget blå, mens endetarms termometre er farget rødt. Måten å huske dette er "rød" og "rektum" begge begynner med bokstaven "r". Forskjellen i farge sammen med formen på pæren bidrar til å hindre et rektalt termometer fra å bli forvekslet med en oral ene, eliminerer potensialet for spredning av fecal bakterier i munnen.

Temperaturmåling

En annen forskjell mellom rektal og oral termometre er plasseringen av linjen eller indikator som viser "normal" temperatur. Det er en 1 graders forskjell i de ideelle orale og rektale temperatur. Rektal temperatur bør være rundt 99,6 grader. Oral temperaturen bør være omtrent en grad kjøligere - 98,6 grader. Termometre dedikert for en bestemt bruk oppmerksom på denne forskjellen, slik at brukeren kan få det mest nøyaktige resultatet.

Hjem rette for en Kløe endetarm

Anal kløe, eller pruritus ani, er en intens kløe og irritasjon rundt den ytre åpningen av rektum, kalt anus. Anal kløe er et vanlig problem som har mange årsaker. Ifølge Drug Information Online, vanlige årsaker til anal kløe inkluderer tarmsykdommer, hudsykdommer, infeksjoner, hemorroider, rektal traumer, visse medisiner, og hudpleie. Anal kløe kan være ledsaget av blødning, svie og brenning på innsiden av anus eller rundt huden av anus. Huden rundt anus kan også bli skjellende og betent, forårsaker smerte og ubehag. Det er hjemme rettsmidler for å hjelpe roe kløende tarmen.

Self-Care og oppreisninger

Den type midler du kan bruke til å behandle anal kløe vil variere basert på årsaken til problemet. Den vanligste behandlingsforløp er egenomsorg, over-the-counter kremer og salver, eller endringer i kostholdet ditt, ifølge Mayo Clinic. Når den er riktig behandlet, anal kløe går som regel bort i ca en uke. Vaske grundig og unngå ting som kan føre til at anus blir irritert kan hindre anal kløe.

Å behandle en kløe anus eller endetarm, vaske området flere ganger om dagen, blant annet etter hver avføring. Rengjør du området forsiktig med baby våtservietter eller varmt vann og en ren vaskeklut. Unngå å bruke deodorant såpe og body wash. Alltid tørke området med et rent håndkle eller klut for å fjerne fuktighet. Etter vasking og tørking anus og rektum, bruke vaselin til området for midlertidig lindring. Vaselin vil umiddelbart rolig og berolige kløe og irritasjon.

Endring av type toalettpapir som du bruker kan også hjelpe anal kløe, sier Mayo Clinic. Ofte kan toalettpapir bli for slipemiddel for anus. Bytte til et bad vev som er mykt, uparfymert, og inneholder ingen fargestoffer. I stedet for å bruke tørr toalettpapir, våt vev med varmt vann for å rense anus etter bruk av badet. Alternativt kan fuktet baby eller baderoms våtservietter også brukes på sensitiv hud.

Unngå iført trange klær, undertøy og strømpebukse som kan holde på fuktigheten. Bruk alltid løs, bomull undertøy når du opplever anal kløe. Bomull er et pustende stoff som wont felle fuktighet ved endetarmen.

Prøv å begrense eller unngå alkohol, brus, krydret mat, og mat og drikke som er rik på vitamin C. Disse tingene kan ytterligere irritere anus. Også unngå matvarer som kan gi deg diaré eller får deg til å ha overdreven avføring.

Ikke skrap rektum eller anus når det klør. The Mayo Clinic sier, "skrape videre irriterer huden og fører til vedvarende betennelse." I stedet for å skrape området, bruke en ren, fuktig klut til å lindre kløe. Ta et varmt bad er også effektive.

Drug Information Online foreslår å bruke en "beaded eller mesh pute" når du planlegger å sitte i en lengre periode. Disse putene kan bidra til å redusere anal svette og fuktighet, og hindrer ytterligere irritasjon.

Advarsel

Med unntak av vaselin, kremer og salver som kjøpes over-the-counter bør ikke brukes til å behandle anal kløe mindre foreskrevet av lege. Hvis kløe i anus og endetarm vedvarer i flere uker eller forverres, må du kanskje søke medisinsk hjelp for å fastslå om det er en mer alvorlig understrekninger problem.

Kolon og endetarms Disorders

Tykktarmen er en stor bidragsyter til eliminering av avfallsstoffer fra kroppen. Når det kommer til denne eliminering prosessen, har kolon mange forskjellige roller. Det bærer avfallsstoffer ut av kroppen i form av avføring, absorberer elektrolytter og vann fra ufordøyd mat og butikker ufordøyd mat som tynntarmen var ute av stand til å fordøye. I tillegg til alt dette, er den tykktarmen også ansvarlig for absorpsjon av vitaminene, å opprettholde en sunn væskebalanse, og den har også til å behandle fiber, som er en ufordøyelig materiale. Gjennom fordøyelsesprosessen, utvikler feces gjennom blanding av vitaminer, fibre, vann, slim og bakterier som danner i tykktarmen. Ofte er denne prosessen motvirkes av tilstedeværelsen av lidelser som kan finne sted i kolon og rektum.

Kreft

Cancer er en av de vanligste sykdommer i verden. Det kan finne sted i kolon og rektum. Når det fremkommer i tykktarmen, den foregår i den øvre del av tykktarmen, og når den finner sted i endetarmen, er det plassert i tykktarmens siste 6 inches. Ifølge American Cancer Society, er mer enn 150.000 mennesker diagnostisert med kolon og endetarmskreft hvert år.

Prolaps

Rektal prolaps er en tilstand som rammer flere kvinner enn menn. Når det skjer, ender endetarmen opp hengende ned fra anus på grunn av det blir strukket ut. Dette er ofte på grunn av en svak anal lukkemuskel. En lekkasje av slim og avføring kan ses når rektal prolaps vises.

Forstoppelse

I løpet av tiden, har tykktarmen en tendens til å bli støttet opp med avføring og slimaktig plakk, noe som fører til forstoppelse. Dette kalles også en påvirket kolon. Ofte er dette et resultat av å spise en diett som er høy i fett, lite fiber og lite vann. Når forstoppelse er til stede, kan det føre til irritabilitet, magesmerter og hemoroider.

IBS

Irritabel tarm syndrom er en tilstand der musklene i tykktarmen ikke fungere skikkelig. Dette fører til at maten blir presset sammen for fort eller for sakte. Sluttresultatet er vekslende utbrudd av diaré, forstoppelse og magekramper. Denne lidelsen kan behandles ved å eliminere visse matvarer som stimulerer tykktarmen som kaffe, sjokolade og fetende mat.

Divertikulitt

I løpet av tiden, folk har en tendens til å utvikle små poser på tykktarmen fôr som kalles diverticula. Når de bare dukke opp der og ikke skape noen problemer, er en tilstand som kalles diverticulosis stede. Når disse posene bli infisert og betent, er det da kalles divertikulitt.

MRSA endetarm Symptomer

MRSA står for meticillinresistente Staphylococcus aureus. Denne bakterien har blitt resistente mot antibiotika som vanligvis brukes til behandling av staph infeksjon. Bakteriene er gjennomført på huden og nesen - og hos noen pasienter endetarmen - uten å vise noen symptomer. Bakteriene gevinster innreise til kroppen gjennom et kutt eller slitasje i huden. Symptomer ofte til stede som en hudinfeksjon.

Funksjoner

Symptomene på MRSA i endetarmen kan starte med kviser eller byller. Endetarmen kan være hoven og betent med infeksjon. Små støt på huden kan fort bli til smertefulle abscesser som kan kreve drenering av en lege.
Om lag en tredjedel av befolkningen har staph infeksjon på huden eller andre områder av kroppen, inkludert endetarmen. Personer som har staph infeksjon, men ikke viser noen symptomer er kolonisert og kan passere smitte videre til andre.
MRSA som finnes i endetarmen utgjør en alvorlig helserisiko dersom huden blir ødelagt på grunn av hemorroider eller andre sår på huden i denne regionen.

Identifikasjon

Byller og humper i endetarmen som faktisk MRSA hudinfeksjon må diagnostiseres av en lege å avgjøre om tilstanden er faktisk MRSA. En vevsprøve av det infiserte området er analysert for å verifisere om motstandsdyktig stamme av staph er ansvarlig for infeksjon.

Forebygging

Forebygging av symptomene på MRSA av rektum er et spørsmål om å holde bakteriene fra å komme i kontakt med en slitasje eller kutt. For å unngå å bli smittet med MRSA-infeksjon i endetarmen, ikke dele personlige elementer som håndklær og klær.
Hold sår dekket for å hindre at MRSA-bakterier infiserer et åpent sår.

Betydning

Symptomene på MRSA er raskt blitt en krise i det medisinske miljøet. Hold et øye med sår og hudinfeksjoner i endetarmen og få behandling så snart som mulig. MRSA er i dag mulig å behandle, men det kan bli resistente mot medisiner som brukes nå. Noen infeksjoner har allerede vist tegn til motstand mot de nyeste antibiotika.

Advarsel

Endetarmen er et følsomt område og kan være utsatt for huden sår og sår for de som lider av anal sprekker og hemorroider. MRSA som er tillatt å gå inn i kroppen i dette området kan infisere blod og bein hvis den forblir ubehandlet. Lungebetennelse forårsaket av MRSA-infeksjoner er en alvorlig komplikasjon og meget vanskelig å behandle.

Hva er behandlingen for metastatisk endetarms kreft?

Endetarmskreft innebærer kreft i slutt par inches av tykktarmen, ifølge Mayo Clinic. Dette og andre typer kreft kan spre seg fra sin opprinnelige plassering til andre kroppens vev, en kvalitet National Cancer Institute definerer som metastatisk. Behandlinger for metastatisk endetarmskreft kan omfatte kjemoterapi, stråling eller kirurgi for å drepe kreftceller eller hindre deres produksjon.

Colorectal Cancer

The National Comprehensive Cancer Network (NCCN) sier at leger kan diagnostisere kreft som Stage IV, eller metastatisk, ved første oppdage kreft eller på et senere stadium av behandlingen. Blodprøver eller biopsi kan bekrefte kreft i andre organer.

Kirurgi

Kirurgi kan behandle eller til og med kurere noen metastatiske rektalkreft hvis metastase forblir begrenset til leveren eller lungene, i henhold til NCCN.

Stråling

Hvis operasjonen ikke kan kurere kreft, kan stråling fokusert på bekkenområdet drepe noen av kreftceller.

Kjemoterapi

Kjemoterapi følger ofte stråling som behandling for å drepe kreftceller og bremse sykdommen er spredt.

Målrettet Approach

Enkelte behandlinger fokusere på de prosesser som støtter tumorvekst i stedet for de tumorer, selv inhiberende proteiner eller blodkar som mater kreft, i henhold til den NCCN.

Hva Kroppsdeler er kontrollert av sakrale regionen?

Hva Kroppsdeler er kontrollert av sakrale regionen?


Den sakrale område eller sacrum, er plassert på baksiden av bekkenet, og består av fem sakrale ryggvirvlene som er smeltet sammen i voksent menneske. Den danner den bakre veggen av bekkenet, og er koblet til halebenet ved sin nedre ende. Fire par av åpninger er plassert på hver side av sacrum for å tillate passasje av de sakrale nerver. Noen grener av de sakrale nerver sammen med noen av de lumbale nerver bli med å danne den sakrale plexus og isjiasnerven.

Sakral Plexus

Den sakrale plexus og hoftenervene gi både sensoriske og motoriske nerver for en del av bekkenet, baksiden av lårene, den nedre del av benene og føttene. Området mellom den siste lumbar vertebra og sacrum opplever en mye belastning på grunn av vridning og bøyning av kroppen, som alle hengsler på dette området. Dette kan føre til en brokk av platen, noe som legger press på nerve forårsaker ekstrem smerte i noen av de områdene som er kontrollert av det, og er ofte kalles isjias. Personer som lider av osteoporose eller fra revmatoid artritt er mer utsatt for stress og tretthetsbrudd i sacrum, og dermed til isjias.

Rektal Funksjon

Kontrollen av de rektale musklene påvirkes av pudendal nerve, en av de sakrale nerver. Når rektum mottar avfallsmateriale fra tykktarmen, komprimerer det den til en fast masse som kalles en krakk. Når endetarmen er full og klar til å bli tømt den sender et signal til hjernen ved hjelp av sakrale reseptorer. Når kroppen er klar til å evakuere avføring, blir et signal sendt til den anale lukkemuskel, som normalt virker som en plugg. Sphincter musklene er avslappet og endetarms musklene tvinge avføring ut av kroppen. Når det er problemer med de sakrale nerver de kan forårsake skoliose eller hemorroider.

Blærefunksjon

Nerven styrer også funksjonen av blæren på omtrent samme måte som den for de rektale organer. Blæren mottar avfall fra nyrene ved hjelp av de to urinlederne. Når blæren blir fylt opp oppblåsthet stimulerer strekk reseptorer, som sender et signal til hjernen via de sakrale nerver. Urin later blæren gjennom urinrøret, som har to sphincter som vanligvis er lukket på samme måte som den anale lukkemuskel gjør med rektum. Når den er klar hjernen sender et signal via de sakrale nerver til å slappe av sphincters, tømme blæren.

Pudendal Nervesmerter

Nerven leverer også både mannlige og kvinnelige ytre genitalia, og ved seksuell klimaks er av ruten som følelsen av orgasme hos begge kjønn blir overført til hjernen. En vanskelig fødsel eller det handler om å sykle kan komprimere dette nerve, noe som gir en forbigående tap av funksjon. Penil ereksjon er også forårsaket av somatisk stimulering av de sakrale nerver, og skade på eller presset på en sakral nerve antas å være en mulig årsak til erektil dysfunksjon.

Hva er måter å fortelle Temperatur?

Hva er måter å fortelle Temperatur?


Selv om en feber, noen temperatur over 98,6 grader, kan være skremmende for foreldre til små barn, feber generelt ikke indikere en alvorlig medisinsk tilstand hos ellers friske barn; Det er imidlertid alltid nyttig å overvåke en feber ved å ta en temperatur. De vanligste måter å ta en temperatur omfatter i øret, under tungen, i rektum, og på undersiden av armen. Ved rapportering feber til en lege, alltid inkludere metoden som brukes til å ta barnets temperatur.

Ear Temperatur

En måte for å ta en temperatur på er å bruke et trommehinnetermometer i øret. Termometeret fungerer ved å lese de infrarøde varme måter trommehinne utgivelser. For å ta temperaturen, trekke øret litt bakover og stikk termometeret spissen rett innenfor øregangen. Denne metoden er ideell for små barn, som de vanligvis krever en liten mengde av samarbeid og ikke forårsaker ubehag; Men tromme termometre er vanligvis dyrt og noen ganger gi en unøyaktig lesing.

Oral Temperatur

En annen måte for å ta en temperatur på er å bruke et termometer under tungen. Denne metoden krever et barn å holde termometeret presses godt under tungen med munnen lukket i to til tre minutter. Denne fremgangsmåte for måling av temperatur er ideell for eldre barn som er i stand til å samarbeide mens termometeret er i munnen. Unngå å gi barnet noe varmt eller kaldt å drikke 30 minutter før du tar temperaturen, da dette kan føre til en unøyaktig lesing.

Rektaltemperaturen

Den mest nøyaktige måte å ta en temperatur på er å bruke et termometer i endetarmen. Vanligvis vil en lege anbefale å ta endetarms temperaturer for barn under 3 år for å få det mest nøyaktige resultatet. For å ta en rektal temperatur, bruke vaselin på termometeret og på endetarmen. Ligg barnet ned på magen og sett termometeret 1 tomme inn i rektum. Etter to til tre minutter, ta ut termometeret for å se lesing.

Armhulen Temperatur

Du kan også ta en temperatur ved hjelp av et termometer under armhulen. Selv om denne metoden gir minst nøyaktig lesing, er det ideelt for lite samarbeidsvillig barn. Før du tar temperaturen, sikre underarm området er tørt. Plasser tuppen av termometeret under armen og holder armen nær den side i omtrent fem minutter.

MS tarmsymptomer

MS tarmsymptomer


Multippel sklerose er en progressiv degenerativ sykdom i hjernen og ryggmargen der myelin skjede og axoner nevroner (nerveceller) er så skadet at nervene bære impulser sakte eller ikke i det hele tatt. Du kan utvikle svakhet, lammelse, syn og nedsatt hørsel, talevansker, problemer med vannlating, vertigo og kroniske smerter. Når nervecellene som styrer tarmene blir svekket, kan du få problemer med eliminering.

Forstoppelse

Normale avføring bør skje i det minste to ganger ukentlig, men det kan ha færre, noe som resulterer i forstoppelse, som er den mest vanlige tarm problemer assosiert med multippel sklerose. Forstoppelse kan forekomme for noen av flere grunner: Fordi mat beveger seg sakte gjennom tarmen på grunn av skadede nerver; fordi du har en utilstrekkelig kosthold; og på grunn av mangel på mosjon relatert til svakhet eller lammelser.

Else

Når forstoppelse er kroniske, forblir avføring i tarmen i lengre perioder, og at tarmen fortsetter å absorbere væske fra avføringen til avføringen danner en hard tørr masse (else) som blokkerer tarmen og kan være for stor for å utvise, spesielt hvis musklene er svake. Du kan føle trang til avføring og kan ha smerter og press i magen og / eller endetarms området. Den økte rektal press kan forårsake smertefulle hemorroider.

Diaré

Diaré er mye mindre vanlig, men kan forekomme, særlig hvis du er følsom for bestemte matvarer. Mer vanlig er diaré (spesielt vassen) et tegn på at du har en forstoppelse. Den flytende avføring i tarmen over else bygger på trykk og lekkasjer rundt toppelse.

Inkontinens

Fekal inkontinens (lekkasje av avføring) kan oppstå hvis du mister følelse eller kontroll over musklene som kontrollerer avføring på grunn av nerveskader, men fekal inkontinens ofte oppstår på grunn av gjentatte forstoppelser. Trykket forårsaket av forstoppelse forstyrrer din muskelkontroll. I tillegg, hvis du bruker avføringsmiddel for å kontrollere din forstoppelse og hindre forstoppelser, kan du vakle mellom diaré og forstoppelse, noe som gjør det vanskelig å kontrollere avføringen.

Strategier

Du må kanskje bruke et avføringsmiddel eller selv har en klyster hvis du er sterkt forstoppet eller påvirket, men kronisk bruk av avføringsmidler øker forstoppelse over tid, så du bør prøve å unngå å bruke dem. En bedre strategi er å rutinemessig bruke avføring myknere og / eller fibertilskudd, legge fiber (fra kilder som kli, frukt og grønnsaker) til kostholdet ditt, kan du prøve å trene og drikke mye væske.

Hvordan diagnostisere Cauda Equina syndrom

Hvordan diagnostisere Cauda Equina syndrom


Cauda equina syndrom er en alvorlig tilstand som innebærer kompresjon av nerverøtter som finnes i ryggmargen. Cauda equina syndrom kan være forårsaket av flere ting - traumer til ryggmargen, svulster, spinal infeksjoner eller en herniated disk. Cauda equina syndrom kan forårsake permanent skade tarmen og lammelser hos pasienter. Hvis du mistenker at du har cauda equina syndrom, bør du oppsøke lege med en gang.

Hvordan diagnostisere Cauda Equina syndrom

•  Legg merke til smerter i ryggen og bena. Du føler smerte spesielt i korsryggen. Smerten i bena normalt sender ned fra korsryggen.

Undersøk dine andre symptomer. En person med cauda equina syndrom har også urinveisproblemer og forstoppelse. Du kan også legge merke nummenhet i bekken og endetarms områder av kroppen.

Ring legen din med en gang. Hvis du har store smerter og oppleve flere andre tegn på cauda equina syndrom, må du få legehjelp umiddelbart. Hvis legen din ikke er tilgjengelig, kan du gå til legevakten.

La legen å vurdere symptomene dine. Legen vil først gjøre en fysisk eksamen for å teste dine reflekser og din evne til å føle smerte.

Få radiologi studier gjort. Røntgen og MRI brukes til å sjekke nerverøttene og finne de som blir komprimert. Legen bruker disse resultatene for å gi deg en definitiv diagnose og planlegge behandling.

Hint

  • Det er andre mulige årsaker til symptomene forbundet med cauda equina syndrom. Oftere, er pasienten diagnostisert med en herniated disk eller spinal stenose.
  • Du ønsker å få cauda equina syndrom diagnostisert i løpet av en dag eller to av symptomene dukker opp. Dette øker din sjanse til å gjøre en full gjenoppretting.

Hvordan stoppe rektal blødning hos barn

Rektal blødning hos barn er en vanlig foreteelse som kan skje for en rekke grunner. Det kan utvikle seg til et alvorlig problem for barnet ditt. Hvis du oppdager blod i avføringen eller klær til barnet ditt, her er noen metoder for å stoppe rektal blødning.

Hvordan stoppe rektal blødning hos barn

•  Kjøp en over-the-counter salve eller stikkpille som behandler rektal blødning. Noen selskaper kan tilby barneversjon, men en voksen versjon kan også brukes. Kontroller retning for å se om dosen varierer eller anvendelse for barn.

Har barnet ditt drikke 8 til 10 glass vann hver dag. Dehydrering kan være en årsak til rektal blødning. Hvis dette er tilfelle, kan en jevn tilførsel av vann i flere dager kurere barnets problemer. Normalt tar kroppen mange dager til fullt rehydrere. Være vedvarende og pasient med denne behandlingen.

Bade barnet ditt regelmessig. Mange abscesser og åpne sår på endetarms området kan tilskrives dårlig hygiene. Ved å vaske med såpe og vann minst en gang annenhver dag, vil du øke ditt barns sjansene for helbredelse disse områdene uten ytterligere blødning.

Påfør vanlige mengder is til endetarms området. Ice vil ta ned eventuelle betennelser som kan siver, og dermed redusere barnets sjanse for blødninger. Endre isen så snart det smelter.

innlemme en stor mengde fiber inn i barnets kosthold. Mange ganger blødningen er intern snarere enn fra rektum selv. Legge fiber gjennom et kosttilskudd kan bidra til å regulere noen sterke passasjer i kroppen.

Om årsakene til rektal blødning Uten tarmfunksjon

Rektal blødning, også kalt hematochezia, kan finnes i avføringen etter avføring, eller det kan vises på egen hånd. Fargen og mengden av blødning hjelper legene til å oppdage årsaken.

Funksjoner

Fordi endetarmen er den siste delen av tykktarmen som ender ved anus, er det stedet hvor blødning fra enten eksterne eller interne kilder kan bli funnet.

Blod i avføringen kan stamme fra mange steder i din mage-systemet. Det kan for eksempel indikere ulcerøs kolitt eller Crohns sykdom. Blodig avføring er ofte svært mørk rød eller svart. Av og til vil det bety tilstedeværelse av en svulst i tykktarm eller endetarm.

Effekter

Som kilden til blødning beveger seg nærmere endetarmen, blod vanligvis en lysere røde. Ved rektal blødning er mindre, og forekommer i fravær av avføring, er den mest vanlige kilden hemorroider. Disse er forårsaket når venene i anus blir betent og hoven. Kløe og svie er vanlige symptomer, og lyse rødt blod kan bli funnet på toalettpapir etter tørke. Hemoroider kan være merket som intern eller ekstern, men er generelt behandlet på samme måte.

Anal sprekker er en annen vanlig årsak til rektal blødning. Disse sprekkene kan utvikle seg som vev rive med belastningen av å utvise hard avføring. Blodet fra disse er vanligvis lyse rødt. Anal sprekker forårsake smerte som øker betydelig i løpet av arbeidet med å defekt.

Identifikasjon

For å finne kilden til rektal blødning, vil legen gi deg en grundig fysisk undersøke. Avskraping av hudceller kan tas fra din anal området og sendt til et laboratorium for å finne ut om du har en infeksjon. Og legen din kan bestille en koloskopi for å være sikker på at blødningen ikke er forbundet med et kolon svulst eller polypp. Legen kan også bestille en Hemocult, som kan identifisere blod i avføringen som ofte ikke er synlig.

Hvis legen mistenker en anal fissur, kan han bestille en endoskopisk evaluering, så den indre delen kan sees å identifisere plasseringen av sprekken.

Forebygging / løsning

Hvis rektal blødning er fra hemorroider, er behandlingen som oftest en over-the-counter salve eller krem, selv om disse i hovedsak behandle symptomer som kløe eller svie.

For anal sprekker, starter behandling med en høy-fiber diett for å legge bulk til avføring og lar det passere lettere. Aktuelt anestetika kan være foreskrevet til nummen anal regionen under avføring, og steroider kan legges for å redusere betennelse. En sitz bad anbefales å bidra til å slappe av kramper i lukkemuskelen, som så ofte følger en anal fissur. Medikamenter og kirurgi er alternativer hvis konservativ behandling ikke virker.

Advarsel

Hvis du opplever rektal blødning, gjøre en avtale for å se din lege. Du kan bare ha hemoroider, men blødningen kan også være et tegn på en mer alvorlig medisinsk tilstand.

Langsiktige fysiske effektene av alkoholmisbruk

Langsiktige fysiske effektene av alkoholmisbruk


Forbruk av alkohol regelmessig, spesielt i store mengder, har vært knyttet til en rekke helseproblemer, både følelsesmessige og fysiske. Alkohol har en spesielt alvorlig virkning på visse organer slik som leveren, men det kan også føre til hematologiske sykdommer og med kreft.

Betydning

Den mest kjente langsiktige effekten av alkohol kan være den byrden det legger på leveren. Stordrikkere er en risiko for å utvikle fatty leversykdom, eller FLD, kronisk leversykdom, skrumplever og alkoholisk hepatitt. Avhengig av mengden alkohol og hvor lenge personen har vært en drinker, kan symptomer på leversykdom variere fra trøtthet og gulsott å fullføre leversvikt.

Betraktninger

Studier publisert av American Journal of Epidemiology og andre vitenskapelige tidsskrifter viser at langvarig bruk av alkohol kan føre til problemer med hjernens utvikling, som igjen øker risikoen for slag og andre spørsmål knyttet til nervesystemet. På den annen side, eksperter tror at alkohol kan bidra til å redusere risikoen for demens og Alzheimers sykdom når forbrukes i moderate mengder, er definert som ikke mer enn syv drinker per uke.

Funksjoner

Langsiktige drinkers er mer utsatt for lider av kronisk gastritt, og gallestein og galleblæren sykdom, så vel som andre sykdommer i fordøyelsessystemet. Det er ikke uvanlig for langsiktige drinkers å få vekt rundt livet, et problem forårsaket av toppene insulin produsert av sukker og karbohydrater i drinker. På sikt kan dette føre til diabetes hvis ikke adressert ordentlig.

Expert Insight

Langsiktig alkohol drinkers har en høyere risiko for å utvikle diabetes. Dette gjelder særlig i kvinner, som de er særlig mottagelige for insulinfølsomhet. Mens alkohol i seg selv ikke føre til kreft, kan det øke risikoen for kreft i munnhule, spiserør og tykktarm og endetarm.

Advarsel

Mens moderate drikkere, de som drikker mer enn ett glass om dagen, har en redusert risiko for koronar hjertesykdom, koronar vaskulær sykdom og perifer arteriell sykdom, kan alkoholmisbruk føre til høye triglyserider, som igjen vil føre til høyt kolesterol, høyt blodtrykk trykk og en økt risiko for hjerteinfarkt.

Hvordan stoppe blødninger fra endetarmen

Mens alarmerende, kan rektal blødning være et tegn på bare mindre problemer, slik som sprekker, hemorroider, polypper eller infeksjon. Ved hjelp av over-the-counter produkter, som for eksempel fibertilskudd og salver, kan den blødning og ubehag stoppes. Det er også viktig å følge en diett full av fiber-rik mat som bekjempe forstoppelse og gir mulighet for regelmessig avføring. I mer alvorlige tilfeller, er det viktig å oppsøke lege umiddelbart for riktig diagnose og behandling.

Hvordan stoppe blødninger fra endetarmen

•  Prøv å ta over-the-counter fiber kosttilskudd. Kjøp fiber kapsler eller et pulver som kan blandes med væske, og ta bare så ofte som anvist på pakken. The fiber hjelper mykne avføring og reduserer sjansen for blødninger på grunn av forstoppelse. Drikker opptil åtte glass vann daglig i tillegg til kosttilskudd hjelper produsere regelmessig avføring og reduserer sjansene for å utvikle sprekker eller hemorroider.

Få 25 til 35g fiber hver dag fra matvarer. Matvarer med høyt fiberinnhold inneholder bønner, artisjokker, hel-hvete pasta, bringebær, epler, kli muffins og kikerter. Fiber hjelpemidler med fordøyelsen og bidrar til å hindre diverticulosis, som kan føre til blødning fra endetarmsområdet.

Bruk medisinert kremer for å berolige området. En rekke salver og stikkpiller er tilgjengelig i drugstores som er laget for å beskytte og helbrede hemorroider. Også holde endetarms området rent og tørt. Ikke lenger irritere området ved hjelp av grov toalettpapir eller tørke for hardt.

Start antibiotikabehandling. Rektal blødning kan være et resultat av å spise forurenset mat. Ta antibiotika for hele tiden er foreskrevet, for å eliminere infeksjon og stoppe blødningen.

Vent det ut. Noen ganger vil blødningen gå bort av seg selv, på grunn av kroppens naturlige helingsprosess. Tiden vil hjelpe eventuelle sprekker - som er små rifter i anus - lukke opp og stanse blødningen. Etter noen dager, bør det ikke være mer blod.

Oppsøk lege. Din fastlege kan tilby behandlingstilbud, eller kan sende deg til en spesialist, for eksempel en gastroenterolog, for å fastslå årsaken til rektal blødning. Diagnosen dikterer riktig behandling, som for eksempel kirurgi eller cauterization gjennom koloskopi.

Hint

  • Hvis blødningen er tung eller ledsaget av smerter, oppsøke lege umiddelbart.

Hva er årsakene til Fistulas?

En fistel er en åpning mellom to områder av kroppen som ikke er normalt koblet, slik som i rektum og vagina eller i en arterie og en vene. Årsakene til fistler avhenge av deres plassering og omfatter blant annet skader, kirurgiske komplikasjoner og visse kroniske sykdommer. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic og National Library of Medicine om årsakene til fistler.

Fødsel

Hvis du levert barnet vaginalt, kan du utvikle en fistel mellom rektum og vagina som følge av skade under levering.

Episiotomi

Å ha en episiotomi å forstørre din skjedeåpningen under fødsel kan føre til en fistel, spesielt hvis snittet tårer, eller blir infisert.

Hysterektomi

Kirurgisk fjerning av livmoren (hysterektomi), kan føre til at du utvikler en fistel mellom rektum og vagina etter operasjonen.

Kreft

Hvis du har kreft i tykktarm, endetarm, livmor, livmorhals eller vagina, kan du utvikle en fistel som følge av fjerning av svulster, eller fra strålebehandling.

Divertikulitt

Divertikulitt er en medisinsk betegnelse for betennelse i små områder av tarmen, noe som kan resultere i komplikasjoner som fistler.

Crohns sykdom

Crohns sykdom er en type kronisk tarmbetennelse som kan resultere i en fistel i løkkene på tarmen.

Kirurgi

Operasjonssnittene hvor som helst i kroppen kan føre til en fistel mellom en arterie og vene, som kan være en livstruende tilstand.