Digidexo.com

Langsiktige bivirkninger av kreatin

Studier på langsiktige bivirkninger av kreatin bruk har vært i stand til å produsere bare mindre negative effekter, for eksempel en liten vektøkning fra vann oppbevaring. De mest dramatiske negative bivirkninger kommer når du bestemmer deg for å slutte å bruke kreatin etter lang tids bruk. Til sammenligning er de positive bivirkninger av kreatinbruk godt kjent blant trenings-og sportsentusiaster.

Funksjon

Kreatin er blandet med en høy karbohydrat drikke og forbrukes 30 til 45 minutter før treningen. Kreatin vil forbedre treningen ved å gi økt energi som vil hjelpe deg å løfte noen ekstra pounds eller legge til at ekstra repetisjon til din vektløfting rutine. Denne økningen i treningen ytelse vil bidra til å akselerere din muskelvekst.

Effekter

Den vanligste negativ bivirkning av kreatin bruk er økt vannvekt. Innen de første 10 dagene av bruk, kan du få 2 til 4 pounds av vann vekt, som kan gjøre deg se ut som om du er litt oppblåst. Fordi kreatin øker ditt nivå av energi, når du slutter å bruke vil du oppleve en reduksjon i energinivået. Du kan også se en nedgang i muskel størrelse på grunn av reduksjon i trening ytelse.

Betraktninger

Vann vektøkning vil redusere synlig muskel definisjon som du kan søke etter i fitness rutine. Selv om både langsiktige og kortsiktige kontrollerte studier har vist minimale negative bivirkninger knyttet til bruk av kreatin, bør supplement bruk av noe slag diskuteres med en kvalifisert lege.

Misforståelse

Det er påstander om at langvarig bruk av kreatin medfører økt sårbarhet for revet eller trukket muskler, muskelkramper og muskelspasmer. Men ikke langsiktige forskningsstudier ikke støtter disse påstandene. Sammenligning studier over en fireårsperiode rapportert av tidsskriftet "Medicine and Science in Sports og Exercise" har ikke vist noen økning i kramper eller trukket muskler ved kreatin brukere over ikke-kreatin brukere som deltar i samme idrett.

Expert Insight

Eksperter anbefaler ikke bruk av kreatin utenfor et godt treningsprogram eller regelmessig fysisk aktivitet. Dine resultater vil ikke være mye mer enn en gevinst i vann vekt på grunn av væskeansamlinger. Siden en kjent bivirkning av kreatin bruk er et økt nivå av energi, dra nytte av denne økningen i energi ved å delta i en sunn treningsprogram og forbedre din helse.