Digidexo.com

Leddgikt Relief Foods

Leddgikt Relief Foods


Ernæring er en viktig faktor i forvaltningen av leddgikt. Utover vekttap teknikker, kan forsiktig ernæringsmessige valg faktisk forbedre symptomene på leddgikt.

Betydning

Maten vi spiser er fulle av vitaminer og mineraler som påvirker måten kroppen vår funksjon. Velge matvarer som har vist seg å bidra til å redusere betennelser kan gi helsemessige fordeler for folk som lider av leddgikt. Diskutere eventuelle endringer i kostholdet med lege eller ernæringsfysiolog.

Omega-3 fettsyrer

I motsetning til det mange tror, ​​ikke alt fett er dårlig. Omega-3 fettsyrer og enumettet fett som olivenolje kan være bra for kroppen fordi de bidra til å redusere betennelse. Gode ​​kilder til omega-3 fettsyrer er fisk (spesielt laks, sild, sardiner og ansjos), linfrø (både som olje- og jord) og valnøtter.

Vitamin C og antioksidanter

Vitamin C-rik mat er en bedre måte å konsumere dette vitaminet enn gjennom kosttilskudd. Sitrusfrukter, jordbær, tomater, paprika, og til og med poteter er gode kilder til dette vitaminet. Som vitamin C er avgjørende for fremstilling av kollagen, som er til stede ikke bare i huden, men også i brusk, bør disse matvarene være tilstede i den daglige kosten for leddgikt.

Andre antioksidant rik mat inkluderer gulrøtter, greener, spinat og søtpoteter, matvarer rike på karoten.

Krydder Legg mer enn smaken

Kanel, ingefær og gurkemeie er krydder som har vist seg å gi anti-inflammatorisk fordeler. Hvitløk er en god kilde for selen også, noe som er viktig for riktig funksjon av immunsystemet. Legg disse krydder og smaker til kosthold ved å inkludere revet ingefær i supper og salater, og legger til hvitløk eller tumeric til kjøtt og grønnsaksretter, og forbereder te og desserter med kanel.

Rå eller kokt

Mange lurer på om de helsemessige fordelene de kunne få fra sine matvarer blir ødelagt under matlagingen. Heat gjør ødelegge vitamin C, så de matvarer bør ideelt sett skal konsumeres rå. Som for de andre matvarene som er omtalt her, har matlaging liten effekt på vitamin, mineral og anti-inflammatorisk fordeler, så det er opp til deg om du spiser dem rå eller kokt, men kjøtt og fisk bør tilberedes for å unngå parasitter og bakterier som kan være skadelig.