Digidexo.com

Patofysiologi av Lungebetennelse hos barn

Lungebetennelse er en sykdom som kan påvirke lungene og luftveiene for barn. I lungebetennelse, alveolene, små sekker i lungene som gir gassutveksling, bli betent og fylt med væske, og hindre dem fra å fungere ordentlig. Patofysiologien eller fysiske egenskapene til lungebetennelse vil bli vurdert i denne artikkelen.

Årsaker

Hos barn kan lungebetennelse har en rekke årsaker, det vanligste er bakteriell, viral eller soppinfeksjoner. Streptococcus pneumoniae, en bakterie, er ansvarlig for opp til 75 prosent av alle tilfeller av lungebetennelse. Det kan også være forårsaket av innånding eksponering for kjemikalier eller fysisk skade på lungene, slik som i aspirasjonspneumoni eller irritasjon forårsaket av intubasjon, plassere et rør i barnets hals for å hjelpe puste. Stasis, stagnasjon i strømningen av fluider i lungene, er en annen årsak, spesielt hos barn med cystisk fibrose.

Effekter av lungebetennelse

Vanligvis er lungebetennelse selvbegrensende hos barn. De med tilbakevendende tilfeller av lungebetennelse, bør vurderes for kroniske sykdommer som cystisk fibrose eller astma. Komplikasjoner av lungebetennelse kan omfatte fluid danner mellom lungen og brystveggen kjent som en pleural effusjon, lunge abscesser, septikemi, som er spredning av bakterier i blodet, og tilstedeværelsen av luft mellom lungen og brystveggen kalles en pneumothorax .

Den Stafes av lungebetennelse

Lungebetennelse forekommer i fire primære stadier; 24-timers lunger scenen, den røde Lungeskrumpning scenen, den grå Lungeskrumpning scenen og oppløsningen scenen. Hver viser spesifikke fysiske funn.

24 timers Congestion Stage

Den første fasen presenterer som kapillær seng brystspreng i alveolene med lekkasje av serøs væske inn i de alveolarområdene. Barnet kan klage om symptomer som feber, frysninger, brystsmerter eller hodepine, generell sykdomsfølelse og problemer med å puste. Barnet kan også produsere klar, vannaktig slim. En forhøyet antall hvite blodceller kan også være tilstede.

Red Lungeskrumpning Stage

I den røde Lungeskrumpning scenen, vil røde blodceller og fibrin begynner å gå inn i alveolene. Lungevev vises rødlig og fast. Barnet kan oppleve vanskelig eller rask pust.

Gray Lungeskrumpning Stage

Den grå Lungeskrumpning fasen er preget av fibrin og døende røde og hvite blodlegemer samle i alveolarområdene. Oppspytt produsert av hoste kan være farget med blod eller prurulent utflod. I løpet av denne tid, atelektase, en reduksjon i den tilgjengelige område i lungene for gassutveksling, kan også forekomme.

Oppløsning Stage

Under oppløsningen stadium, vil enzymene i lungen bryte ned materialene som forårsaker betennelse. Infeksiøse midler styres av hvite blodlegemer og eventuelt gjenværende materiale kan hostet opp. Dødt lungevev kan også være tilstede.