Digidexo.com

Spinal Injury Treatment

Et halvt århundre siden, hvis en person hadde en alvorlig ryggskade, sjansene var svært høy at skaden skulle vise seg å være dødelig. Selv om alvorlige skader ryggmargen ikke kan reverseres, er det nå praksis og medisiner som er i stand til å redusere alvorlighetsgraden av enkelte ryggmargsskader.

Umiddelbar behandling

Hvis en rygg skade oppstår, er det viktig å få øyeblikkelig legehjelp. Dette kan bidra til å redusere noen langsiktige skader som kan være forårsaket av ulykken. Behandlingen for en ryggmargsskade må begynne øyeblikket ulykken inntreffer. Hvis en rygg skade oppstår, vil ambulansepersonell først arbeide for å forsikre deg om at halsen er immobilisert. Dette reduserer muligheten for ytterligere ryggskade. Dette gjøres vanligvis ved hjelp av en nakkekrage og en bærebrett.

Tidlig behandling

Etter å ha blitt tatt inn på sykehuset, begynner mer seriøs behandling. For noen behandling omfatter medisiner som Medrol. Denne medisinen viser tegn på å være i stand til å få til noen tegn til bedring dersom det gis innen åtte timer etter en skade. Det fungerer ved å redusere mengden av inflammasjon som forekommer i nærheten av skaden.

Kirurgi kan også noen ganger være nødvendig, avhengig av hvor alvorlig ryggskade er. Akutt operasjon kan utføres for å fjerne eventuelle beinfragmenter eller fraktureres virvler som kan komprimere ryggraden. I kirurgi, kan ryggraden også bli stabilisert for å hindre smerte eller misdannelse. Forskning har ikke vært i stand til å bevise når det beste tidspunktet for å utføre spinal kirurgi er. Noen leger mener det bør gjøres umiddelbart, mens andre mener det bør gjøres noen dager etter skaden.

Kontinuerlig behandling

En person som oss blir behandlet for en ryggskade bør forvente å bli på sykehuset i flere dager eller et par uker. Dette avhenger selvsagt av hvor alvorlig skade. Men når du forlater sykehuset, behandling stopper ikke. Det må fortsette hjemme.

Rehabilitering er nødvendig for de fleste etter å ha blitt utskrevet fra sykehuset. Etter at du blir sendt hjem, vil du bli bedt om å besøke en rehabilitering anlegget ofte å jobbe med å gjenoppbygge og styrke ryggraden. Vanligvis vil terapeuter gi deg aktiviteter å gjøre hjemme også. Du vil sannsynligvis bli oppmuntret av terapeuter for å gå tilbake til arbeid og til gradvis og sakte begynne å ta del i friidrett.

Konsekvent forbruk av medisiner kan være en annen del av behandlingen. Den slags medisiner som kan være en del av behandlingen kan omfatte medisiner som kontrollerer muskelspasmer og smerter. De kan også forbedre blærekontroll, tarmen kontroll og seksuell funksjonalitet. Noen kortsiktige medisiner som kontrollerer urinveisinfeksjoner kan også være nødvendig.