Digidexo.com

Vegetarmat vs ikke-vegetarisk mat

Vegetarmat vs ikke-vegetarisk mat


Å spise et vegetarisk kosthold har flere fordeler sammenlignet med å spise et kjøttbasert kosthold. Vegetarianere generelt bruker mindre mettet fett og kolesterol enn kjøttetere gjør, men de har problemer med å skaffe visse næringsstoffer gjennom kostholdet.

Fordeler

Folk som spiser et vegetarisk kosthold har en tendens til å ha lavere kolesterolnivå enn de som spiser kjøtt. Vegetariske dietter også vanligvis inneholder mer fiber enn ikke-vegetarisk kosthold.

Betraktninger

Den menneskelige kroppen trenger omega-3 fettsyrer og vitamin B12, stoffer som kun finnes i animalske produkter. Vegetarianere trenger å lete etter mat beriket med B12 og omega-3 for å sikre at de får nok i kosten.

Misforståelse

Folk uttrykker ofte bekymring for at vegetarianere ikke kan få nok protein. Vegetariske matvarer kan inneholde så mye protein som ikke-vegetarisk mat, skjønt. Kilder inneholde nøtter, bønner og noen korn.

Tilgjengelighet

Du trenger ikke lenger å gå til en spesiell markedet for å finne vegetariske matvarer. Frukt, grønnsaker og meieriprodukter er vanligvis lett tilgjengelig på supermarkedet, som er kjøtterstatninger, tofu og tempeh.

Advantage

Vegetarisk mat kan være mer miljøvennlig enn ikke-vegetarisk mat. Dyrke grønnsaker og frukt bruker mindre energi enn å heve et dyr for kjøtt.