Digidexo.com

Makulaødem Treatment

Makulært ødem er en av en rekke forskjellige øyesykdommer som vanligvis er forbundet med diabetes. Makula er en del av netthinnen. I makulaødem det er en endring i blodårene i øyet, noe som kan føre til hevelse i makula og en væskelekkasje som kan føre til delvis eller fullstendig synstap. Behandlinger for makulaødem varierer fra medisiner til laserkirurgi.

Assessment

Hvor makulært ødem behandles avhenger av en rekke faktorer. Din alder og relative helse blir tatt hensyn til, samt omfanget av skaden ødem har forårsaket til din netthinnen. Hvordan du reagerer på spesielle medisiner og legens prognose for utviklingen av andre øyeproblemer å fastslå løpet av behandlingen.

Fordi du merker makulaødem bare når du mister synet ditt, er det svært lite du kan for å avverge det. Men hvis du har diabetes, sørg for at du holde blodsukkeret i sjakk for å unngå makulære og andre visjon komplikasjoner.

Medisiner

Det første skritt i behandling av makulaødem er gjennom anti-inflammatoriske medisiner som kortison eller indometacin. Leger normalt gi disse medikamentene som øyedråper, men de kan også administreres via injeksjon inn i munnen. Diuretika kan få ned hevelsen i makula.

Glass Gel Surgery

I noen tilfeller av makulær ødem glasslegemet gel som fyller øyet kan forårsake trekke makula. Når dette er tilfelle, kan kirurgi fjerne noe av gelen, redusere trykket. En saltløsning erstatter glasslegemet gel.

Laser Surgery

Fordi makulaødem er ofte et resultat av blodårene blir betent og lekker, laser kirurgi ikke bare krymper den unormale blodkar i problemområdet, men forsegler området hvor det er lekkasje.

Prognose

I visse tilfeller makulaødem vil gå bort av seg selv og synsproblemer kan være selvkorrigerende. Hvis du fange skade tidlig, er sjansen stor for at tap av syn kan være helt snudd. Hvis du ikke klarer å ta seg av problemet tidlig, derimot, kan skaden være permanent. På dette punktet, er det opp til deg å kontrollere de faktorene - i dette tilfellet, høyt blodsukker - til som førte til ødem i første omgang sørge for at tilstanden ikke oppstår på nytt. Regelmessige besøk hos øyelegen er et must.