Digidexo.com

Fakta om røyking for barn å forstå

Røyking kan være en forvirrende problem for barna å forstå. Voksne advare barna at røyking er dårlig, men likevel så mange folk røyker. Å få fakta rett er den beste måten for deg å realisere den sanne farene ved røyking.

Fryktelig helseproblemer

Røyking øker en persons sjansene for å få lungekreft og andre kreftformer, luftveissykdommer som astma og emfysem, hjerteinfarkt og slag. Nesten 450.000 mennesker dør av røykerelaterte sykdommer i USA hvert år.

Risiko for ikke-røykere

Inhalere røyk fra noen andres sigarett øker oddsen for sykdom hos ikke-røykere, og risikoen gå utover sykdom. Ifølge PBS Kids, blir 1500 barn drept hvert år i boligbranner forårsaket av sigaretter.

Det er Gross

Røykere utvikle gule tenner og negler. Dårlig ånde er vanlig, og hår, hud og klær ofte har en stygg lukt.

Retten til å si nei

Peers som presser deg til å røyke, til tross for alle de kjente risikoer, er egentlig ikke vennene dine. Nesten 80 prosent av alle voksne røykere startet før fylte 18; ikke la deg selv bli en av dem.

Avslutte er Vanskelig

Røykeslutt er svært vanskelig, og noen mennesker blir aldri vellykket. Den nikotin i sigaretter som forårsaker røykere til å bli avhengige av dem er veldig kraftig. Hvis du aldri røyke, vil du aldri trenger å bekymre deg for å slutte.