Digidexo.com

Legemidler som forårsaker lavt antall blodplater

Innledning

Tilstanden lavt antall blodplater kalles trombocytopeni, om tilstanden er forårsaket av en helsetilstand som leukemi, for eksempel, eller narkotika. En blodplatetall mellom 150, 000 og 350 000 per mikroliter blod er normalt. En blodplatetall i henhold til 100.000 blodplater per mikroliter blod er grunn til bekymring; 20 000 til 30 000 blodplater pr mikroliter blod kan være livstruende. Symptomer på trombocytopeni inkluderer en økning i blåmerker og lett blåmerker, langvarig blødning fra kutt, instant blødninger fra nese og tannkjøtt, blodig urin eller avføring, menstruasjonsblødning som er tyngre enn vanlig, og mye blødning under kirurgiske inngrep. Den vanligste typen av trombocytopeni er forårsaket av medikamenter som er foreskrevet for forskjellige forhold. Disse stoffene kan inkludere antimalaria, antiviral, cellegift og antibiotika narkotika.

Kjemoterapi narkotika

Kjemoterapi narkotika forårsake lave blodplatetall ved å undertrykke benmargsproduksjon. Når dette skjer, er benmargen ikke like stand til å produsere nok blodplater. Hvis tilstanden er alvorlig nok, kan pasienten kreve en blodplate infusjon eller må innlagt på sykehus inntil blodplatetallet er nærmere normal. Mens i sykehus, hvis det er et stoff som forårsaker den lave blodplatetall i de fleste tilfeller vil pasienten bli tatt av medikamentet. Vanligvis vil dette bringe blodprosent opp igjen. I noen tilfeller vil en platetransfusjon gis for å få opp antall blodplater.

Kinin

Kinin er et antimalariamiddel, men det er også i noen matvarer som tonic vann og soda. Kinin ødelegger blodplater, og dette kan føre til lave blodplatetall hos noen mennesker som er følsomme for stoffet.

Heparin

Heparin er en blod-tynning stoffet som brukes for å gjøre blod mindre tilbøyelige til å koagulere. Imidlertid, i visse tilfeller, øker heparin-klumpdannelse, og blodplater kan gå ned, fordi kroppen bruker opp så mange blodplater. Når kroppen bruker mye blodplater for å gjøre propper, er disse blodplater ikke regnet under platetallet. Bare de som ikke blir brukt til å lage propper blir talt, og testen vil vise en redusert telling.

Penicillin

Hos noen pasienter, penicillin forårsaker blodplater til å klumpe seg sammen, og dette kan produsere et lavere antall blodplater.

Diuretika

Diruretics kan forårsake lave blodplatetall ved å bremse ned produksjonen av blodplater. Diuretika langsom blodplateproduksjon ved å undertrykke benmargen evne til å produsere blodceller som blodplater er én type.

Dilantin, Vancomycin, og Rifampicin

Dilantin, vancomycin, og rifampicin er alle antiseizure medisiner. I noen tilfeller, kan de forårsake en reaksjon hvorved kroppen er lurt til å ødelegge sine egne blodplater. Dette gir et lavt antall blodplater.