Digidexo.com

Low-Fat og lav-karbohydrat dietter

Low-Fat og lav-karbohydrat dietter


Å følge en diett plan kan være en effektiv måte for en person å gå ned i vekt og øke sin generelle helse. Det finnes mange forskjellige typer dietter, og mange mennesker er forvirret over hvilke en ville være best for dem. To av de mest populære vekt-tap dietter er lav-fett diett og lav-karbohydrat diett.

Low-Fat Diet

En diett lav på fett kan ha mange helsefordeler. Overflødig fett i våre matvarer kan være en medvirkende årsak til hjertesykdom og overvekt. De fleste lav-fett diett planer foreslår å kutte ned på mengden av fett som forbrukes, men ikke eliminere den helt. Lav-fett dietter understreke unngå matvarer som har trans fett og mettet fett. Dette kan ha en svært positiv effekt på kardiovaskulær helse.

Negative til en lav-fett diett

Mens det er mange fordeler til en diett lav på fett, det er også noen ulemper. Noen selskaper som gjør produkter som er "lavt fett" erstatte fett med sukker. Dette kan føre til høye mengder av kalorier i matvarer, selv om de er lite fett. Lese etiketter er viktig å følge noen diett.

Noen mennesker kan også tenke at alt fett er dårlig og bør unngås. Fat, i begrensede mengder, er avgjørende for mineral og vitamin absorpsjon. En lav-fett diett bør inneholde sunt fett som omega-3 og umettet fett.

Lav-karbohydrat diett

Lav-karbohydrat dietter ble en rask kjepphest på grunn av populariteten til Atkins Diet. Planen ble ryktet å tillate alle av kjøtt og fettinntak en person ville, så lenge hun unngått stivelse og sukker. Dette var faktisk ikke tilfelle, men mange forbinder lav-karbohydrat dietter med å være usunn.

Karbohydrater er en form av sukker som finnes i mange matvarer. Lav-karbohydrat dietter fokuserer på kjøtt og nonstarchy grønnsaker, samtidig som den begrenser eller eliminere korn, bakevarer, pasta og sukker. Tanken er at begrensende karbohydrater vil føre til at kroppen til å brenne lagret fett. Noe forskning, spesielt ved Mayo Clinic (mayoclinic.com), har funnet ut at folk som følger en lav-karbohydrat diett faktisk bare ta inn færre kalorier.

Negative til lav-karbohydrat dietter

Mens kostholdet inneholder lite karbohydrater kan hjelpe folk til å gå ned i vekt, kan det være ulemper. Hvis du begrenser karbohydratinntaket altfor alvorlig, kan du oppleve hodepine, smerter i kroppen og tap av energi. Personer som følger en lav-karbohydrat diett kan unngå sunn mat som frukt og grønnsaker, og kan øke mengden av usunt fett som de forbruker. Dette kan ha en negativ innvirkning på den generelle helse.