Digidexo.com

hvilke faktorer påvirker respirasjonen

Hvilke faktorer påvirker Alcohol Abuse i Teenage Girls?

Hvilke faktorer påvirker Alcohol Abuse i Teenage Girls?


Ifølge Mental Health Channel, DSM-IV sier at alkoholmisbruk fører til en betydelig periode med nød tydelig av tilbakevendende juridiske problemer, manglende evne til å oppfylle en forpliktelse, kjøring nyrefunksjon eller vedvarende sosiale hensyn. Hvilke faktorer som bidrar til unge jenter misbruker alkohol, er både internt og eksternt, og kan forbedre gjennom rådgivning og overvåket atferd.

Depresjon

Ifølge US Department of Health and Human Services, depresjon kan utløse høyere misbruk av alkohol hos unge jenter. Jenter har en tendens til å innrømme å bruke alkohol for å flykte fra emosjonelle problemer som stammer fra familie og peer grupper. I en tilstand av mild eller alvorlig depresjon, kan den unge jenta slå til alkohol for å forbedre hennes humør.

Peer Pressure

Betydelig press for å passe inn med venner finnes for en tenåringsjente. Alkohol kan fungere som en sosial smøring for å hjelpe jenta føler seg mer komfortabel i sine omgivelser. Ifølge US Department of Health and Human Services, kan jenter drikker for det formål å være som hennes venner mens guttene er ikke like sannsynlig å drikke for disse grunner. Når jenta begynner å drikke for å hjelpe henne i sosiale situasjoner, kan hun trenge mer og mer alkohol for å føle seg trygge i sine omgivelser.

Eldre Boys

Mange tenåringsjenter bli involvert kjærester eller fysisk med eldre gutter, som kan være over 21 og i stand til å drikke. Derfor kan han ta sin tenårings kjæresten til partier som involverer drikking. Da hun begynner å føle seg komfortabel i disse omgivelsene, kan alkoholmisbruk forekomme.

Vekt Bekymringer

Ifølge National Center på avhengighet og rusmisbruk ved Columbia University, en jente som anser seg selv overvektig er mer sannsynlig å misbruke alkohol. En jente som har positiv selvtillit når det kommer til vekten hennes er ikke like sannsynlig å misbruke alkohol. Mediene presenterer jenter som drikker alkohol som sexy. Vektige jenter har en tendens til å ønske en kropp og liv som ligner på kvinnen drikker alkohol som hun ser på TV eller i blader.

Hvilke faktorer påvirker folks dietter?

Hvilke faktorer påvirker folks dietter?


Diet påvirkes av mange faktorer. The Centers for Disease Control and Prevention i Atlanta forteller at disse faktorene påvirker den nåværende epidemien av fedme som har 66 prosent av landets overvektige eller fete. Den grunnleggende årsaken til overvekt og andre avvikende vekt mønstre er energi ubalanse mellom kalorier forbrukes og kalorier brukt. Men et bredere titt på kostholdet tar hensyn til de sterke påvirkninger av personlige metabolisme, gener, kultur, miljø, adferd og sosioøkonomisk status.

Gener og metabolisme

Genetiske lidelser kan føre til fedme eller disponere noen til å være overdrevent tynn eller overvektig, bekjempe forsøk på å følge et sunt kosthold. Noen arvet tendenser sette en person i fare for vektubalanse, men krever eksterne faktorer, som for eksempel mangel på mosjon og for mye mat, for å utløse problemet. Sykdommer, som Cushings sykdom, kan føre til fedme. Også noen medisiner, som steroider kan føre til uvanlig vektøkning. Metabolisme bremser med alderen, men kan forbedres med regelmessig mosjon og sunne matvaner. Legge fett brenner mat til en diett kan bidra til å øke stoffskiftet. Et kosthold med mye grønnsaker og frukt forsyner kroppen med forbindelser som regulerer og øke stoffskiftet.

Kultur og sosioøkonomisk status

Kultur pålegger forventninger om kroppstype og ønskelig matvaner som kan være på kant med sunne kosthold valg. Ideell tynnhet som avbildet i filmer og blader og på TV, er det manglende samsvaret mellom det virkelige liv med ekte mat og idealiserte, ekstremt tynne kropp typer spesielt skadelig for jenter og kvinner, ifølge en studie publisert i Wesleyan Journal of Psychology. Yale University forskning sett på etniske grupper som emigrerte og ved endringer i sosioøkonomisk status og bemerket at japanere som spiste en typisk diett lav på fett, mettet fett og kolesterol hadde lav forekomst av koronarsykdom. Men når disse menneskene eller deres etterkommere flyttet til USA og vedtatt en typisk amerikansk diett, sine priser av koronarsykdom piggete kraftig oppover. Det samme holdt for distriktene kinesere som handlet sine enkle, plantebaserte dietter for høy fett amerikansk mat og fått høyere forekomst av hjertesykdom i tillegg.

Miljø og Behavior

Et utrygt nabolag eller en uten fortau kan føre til at noen unngå å gå til butikken. Et fravær av grønne markeder eller frisk, sunn råvarer kan begrense tilgjengelige mat valg for en hel samfunnet. Et hjem med TV alltid på og måltider gumlet foran det vil ikke oppmuntre til en sunn diett. Skoler og arbeidsplasser som holder folk sitter på pulter hele dagen uten mulighet for intens fysisk trening påvirker matvaner og fettforbrenning. Hva omgir deg, og hvordan dine kompanjonger og rollemodeller håndtere kosthold er en prediktor for ditt forbruk - sunt eller ikke.

Utdanning

Den Harvard School of Public Health har utviklet sin egen mat pyramide og et nettsted for å gi pedagogiske ressurser om kosthold og mosjon. En rekke andre universitets helsestasjoner har lignende nettsider og samfunnet oppsøkende programmer. Teorien bak offentlig utdanning er at kunnskap om mat gir makt over kosthold valg. I en fast food, skole lunsj kultur med hele familier overscheduled og snacking på rømmen, blir verdifull informasjon om kosthold oversett. Å forstå hvorfor og hvordan du velger visse matvarer er et første skritt for å bygge en livslang sunt kosthold.

Hvilke faktorer påvirker hvordan UV-stråler påvirker mennesker?

Hvilke faktorer påvirker hvordan UV-stråler påvirker mennesker?


Alle liker friluftsliv. Soleksponering, men kan være skadelig for huden og med føre til hudkreft og andre hudsykdommer eller lidelser. Det er tre typer av ultrafiolett eller UV, stråler: UVA (langbølge UV-stråler som forblir konstant i løpet av dagen), UVB (solbrenthet stråling som er mest intens utpå formiddagen), og UVC. (Kortbølge UV-stråler skapt gjennom naturlige og kunstige midler) Alle kan være skadelige for mennesker etter langvarig eksponering. Det er faktorer, derimot, som forårsaker disse UV-stråler for å påvirke noen mennesker mer enn andre.

Hudtype

Rase, etnisitet, øye og hårfarge og tendensen til dannelse av fregner og nevi (fødselsmerker og føflekker, for eksempel) er de vanligste faktorene som påvirker hvordan UV-stråler påvirker folk. Den kanadiske Senter for helse og sikkerhet, eller CCOHS, kategoriserer seks hudtyper av mennesker, alt fra de som alltid brenne og aldri brunfarge som Type I enkeltpersoner til Type VI enkeltpersoner, som alltid tan og aldri brenne.

Medisinering

Økt UV-ray skader kan oppstå ved bruk av enkelte medisiner, sier CCOHS. Disse omfatter systemisk antibiotika, høyt blodtrykk medisin, blodfortynnende, p-piller og diuretika. I tillegg er en rekke aktuelle medisiner, for eksempel kjemisk peeling og salver som brukes til å visne brune flekker, føre til mottakelighet for skadelige UV-stråler.

Genetikk

Visse genetiske lidelser også faktor i UV ray mottakelighet, sier CCOHS. For eksempel, xeroderma, en vanlig tørr hud tilstand, og albinisme, en pigmentering lidelse, innebærer større risiko for soleksponering.

Tanning Beds

Solarium utsette huden for UVA, de såkalte "tanning stråler," Tanning senger, hoewever, inneholder også UVB stråler (kjent som "brennende stråler"). Solarium utgjør risiko som UVA-lys penetrerer huden dypere enn UVB-stråler, ifølge American Osteopathic College of Dermatology. Solarium utgjøre større risiko fordi de inneholder UVA og UVB stråler.

Age-Related

Alderen til et individ kan bli korrelert med faktorer som påvirker følsomheten overfor UV-stråling. Hudkreft er knyttet til alvorlig solbrenthet så langt tilbake som i barndommen, sier CCOHS. Mange ganger, de atferdsmessige holdninger ungdom forårsake langvarig eksponering ut i solen uten tilstrekkelig beskyttelse eller langsiktige konsekvenser. Til slutt, som mennesker alder, begynner huden å tynne forårsaker en høyere mottakelighet for overeksponering av UV-stråler i en kortere tidsperiode.

Yrkeshygienisk

Folk som jobber utendørs i lengre perioder øke risikoen for UV-skader, den CCOHS sier, samt personer som arbeider med kull tjære, bek, kreosot, arsenforbindelser eller radium.

Sykdommer

Det finnes også mange ervervede sykdommer som gjør huden mer mottakelig for UV-stråler, ifølge US Department of Health & Human Services. Disse sykdommene inkluderer lupus erythematosus og Soleksem, som begge er immunologiske sykdommer. Paradokset av soleksponering er at vitamin D fra solen hjelper immunologiske sykdommer, men overeksponering kan føre dem.

Hvilke faktorer påvirker Fysisk fostring?

Hvilke faktorer påvirker Fysisk fostring?


Byggesteinene i fysisk utvikling inkluderer krypende, leke med leker og turgåing. Fysisk utvikling, utvikling av fine og grovmotoriske ferdigheter, begynner i barndommen og fullt utvikler i en alder av syv.

Finmotorikk

Motoriske ferdigheter innebære bruk av små muskler. Kutte papir og gripende en ball er eksempler på aktiviteter som bruker finmotorikken.

Brutto motoriske ferdigheter

Grovmotoriske ferdigheter innebærer bruk av store muskler. Milepæler i fysisk utvikling, som å lære å krype og gå, er eksempler på grovmotoriske ferdigheter.

Kultur

De viktigste prinsippene for fysisk utvikling, som for eksempel å lære muskelkontroll, er universelle. Imidlertid er hvor fin og grovmotoriske ferdigheter utnyttes variabel til kultur. For eksempel i USA spiller liten League baseball er en vanlig bruk av fine og grovmotoriske ferdigheter, mens i andre land idretter som fotball og rugby kan være mer vanlig.

Miljø

Tilgang til både innendørs og utendørs miljøer er en viktig del av fysisk utvikling. Å gi et barn muligheten til å utforske ulike miljøer tillater barnet å lære nye fin og grovmotoriske ferdigheter, som å sykle og svømme.

Begrensninger

Fysiske begrensninger skapt av funksjonshemninger vil ha en hindering innvirkning på fysisk utvikling. Funksjonshemninger kan forsinke eller hindre utviklingen av visse fin og grovmotoriske ferdigheter.

Andre faktorer

Andre medvirkende faktorer til fysisk utvikling inkluderer genetikk, ernæring, koordinering og persepsjon. Oppfatte avstander nøyaktig er viktig for sikkerheten.

Hvilke faktorer i miljøet påvirker den voksende barnet?Vi er, som det gamle ordtaket vedlikeholder, et produkt av både næring og natur. Mens en del av helse og utvikling er strukturert av sosiale forhold, miljømessige faktorer også påvirke voksende barnet i fysiske, psykiske og sosiale vilkår. Mens flere eksponeringer miljø påvirke barndom vekst, forskning utført av Center for Barnas Environmental Health ved Columbia University antyder at visse faktorer er mer innflytelsesrike enn andre.

Luftforurensning

Luftforurensning påvirker barndommen vekst ved å skape luftveisproblemer og bidra til astma. Som Center for Barnas Environmental Health påpeker, barn i mors liv er spesielt sårbare for luftkvalitet, som det direkte påvirker fosterets utvikling. Luftforurensning finnes ikke bare i det ytre miljø, men også i boliger og skoler i form av dårlig ventilasjon, røyk fra matlaging, og passiv røyking.

Passiv røyking

Forskning gir overveldende bevis for skadene ved passiv røyking på det voksende barnet. Passiv røyking bidrar til luftveisproblemer, som hoste og tungpustethet, utarmer immunsystemet, og potensielt begrenser tilgjengeligheten av frisk oksygen som barn trenger for å vokse. I tillegg, barn født av mødre som røyker lide en høyere risiko for helseproblemer, og er generelt ikke så sunt som babyer født av mødre som ikke røyker.

Lead

The Center for Barnas Miljørettet helsevern hevder at "det er ikke sikkert nivå av bly." For barn, kan selv en liten eksponering ha ødeleggende helsemessige konsekvenser, som for eksempel forsinkelse tale, hørselstap, hjerneskade og senket IQ. Selv om bly maling har vært lovlig begrenset fra hjemmebruk siden 1978, er det fortsatt finnes i mange eldre bygninger. I tillegg rør som fører drikkevann ble oftest laget av bly gjennom 1980-tallet, og dermed i eldre anlegg føre forurensning er fortsatt en miljørisiko.

Plantevernmidler

Kjemiske plantevernmidler er en viktig funksjon i moderne jordbruk som har mange negative effekter på helse. For barn, plantevernmidler negativt påvirke vekst og utvikling i form av direkte kontakt, luftforurensning fra spray, og oftest gjennom mat. Plantevernmiddel eksponering har vært knyttet til dårlig motorisk koordinasjon og forsinkelser i kognitiv utvikling.

Mold

Barn kommer i kontakt med mugg gjennom pustesporer i miljøet, rørende flater dekket med mold, eller spise mugne matvarer. I hjemmet, de fleste former er forebygges, men noen ganger de er et resultat av dårlig vedlikeholdt eller eldre konstruksjoner. Muggsopp kan forårsake utslett og allergier, provosere astma og også føre til utvikling av kronisk utmattelsessyndrom.

Grønne Spaces

Mens visse miljømessige eksponeringer har en skadelig effekt på det voksende barnet, andre faktorer nytte utvikling. Barnas Miljøer Research Group fremmer sunn barndom utendørs lek i miljømessig trygge områder. Mens luftforurensning kan skade en sårbar kropp i utvikling, tilgang til rent naturområder kan fremme vekst, stimulere kognitiv utvikling og forbedre motoriske ferdigheter.

Hvilke faktorer som påvirker Study Vaner av sykepleierstudenter

Hvilke faktorer som påvirker Study Vaner av sykepleierstudenter


Å studere er et krav av sykepleier programmer som studentene har en enorm mengde kunnskap de må få i en kort periode. Dette krever lagring av medisinske termer, beregning av medisindoser, diagnostisering av symptomer og mer. En rekke faktorer kan påvirke studievaner av disse sykepleierstudenter og deres samlede suksess i sykepleierutdanningen.

Lærevansker

De fleste sykepleie klasser har en eller flere personer med lærevansker som kan negativt påvirke studenta € ™ s evne til å lære og studere. Ita € ™ s viktig at sykepleier instruktører identifisere elever med lærevansker og arbeidet med disse elevene for å sikre at de får den nødvendige informasjonen og ferdigheter. Dette kan kreve ytterligere instruksjon eller klargjøring av informasjonen som presenteres i klassen.

Personlige liv

Sykepleierstudenter er ikke unntatt til stress og problemer møtt av den gjennomsnittlige person. Mange sykepleierstudenter har jobber, familier og andre forpliktelser utenfor skolen. Disse faktorene kan påvirke mengden av tiden de er i stand til å studere samt intensiteten av deres studere hvis distraksjoner er til stede mens de prøver å lære.

Lab Tilgang

Studenter i sykepleie er pålagt å ha den kompetansen som trengs for å fullføre sykepleieroppgaver og prosedyrer. Mens instruksjon er gitt i klasserommet for å undervise disse prosedyrer og teknikker til studenter, er åpen lab nødvendig tid til å gi elevene tid til å praktisere disse ferdighetene på utstillingsdukker. Unnlatelse av å gi tilstrekkelig lab tilgang for sykepleierstudenter kan negativt påvirke sine studievaner og fremgang i sykepleierutdanningen.

Utilbørlige studie vaner

Ikke alle sykepleierstudenter har utviklet effektive studievaner etter når de kommer inn i programmet. Noen kan ha breezed gjennom sine high school og forutsetning sykepleie kurs med bare minimal studere. Plutselig sykepleierutdanningen krever dem til å studere, og de aren € ™ t sikker på hvordan du gjør dette effektivt. Dette kan føre dem til å tilbringe timer å studere ved hjelp av dårlig studieteknikk eller vaner. Disse studentene kan ha nytte av å besøke collegeâ € ™ s faglige ressurssenter for å få hjelp til å lære effektive studievaner.

Hvilke faktorer synes å påvirke daglige kaloriinntaket?

Hvilke faktorer synes å påvirke daglige kaloriinntaket?


Du kan finne det vanskelig å konsekvent telle kalorier på en daglig basis, fordi noen dager kan du bli sultne, mens andre dager kan du få av med litt mat. Den gode nyheten er at det er ikke alt i hodet ditt - det meste av det er fysiologisk. Din hormonnivået, genetisk sminke, søvn og fysisk aktivitet spiller en rolle. Ved å få nok lukket øynene, opprettholde et sunt kosthold og delta i regelmessig fysisk aktivitet, kan du spise mer mat og opprettholde en sunn vekt.

Fysisk aktivitet

Når det kommer til hvor mye du kan spise på en dag, er fysisk aktivitet den faktoren med mest variasjon. Ifølge Dr. Barbara Bushman, en fyr med American College of Sports Medicine, kan dette beløpet være 15 prosent av total energi brukt for stillesittende individer og kan nå så høyt som 80 prosent for idrettsutøvere. Frekvens, intensitet og varighet av treningen også bidra til hvor mange kalorier du trenger for den dagen. Jo oftere du trener, jo høyere pulsen øker og jo lenger du engasjere seg i fysisk aktivitet, jo flere kalorier forbrenner du og jo mer kalorier du trenger for å opprettholde vekten.

Hva du spiser

The Centers for Disease Control og Prevention sier at energitettheten av mat er knyttet til hvor mange kalorier du forbruker på en gitt dag. Energitettheten er kalorier per gram i vekt i en bestemt mat. Matvarer med lavere energitetthet vanligvis har et høyt vann og fiberinnhold og en lav-fett innhold, for eksempel grønnsaker og frukt. Høy fett matvarer har en tendens til å ha en høy energitetthet. Når du spiser en diett rik på frukt, grønnsaker, hele korn, magert kjøtt og magre meieriprodukter vil du kontrollere sult, føler fornøyd og senke de totale kaloriinntaket. De fleste drikker er lav energitetthet, men ikke fremme metthetsfølelse, så hold deg til vann og andre lav-kalori drikker.

Sleep

Det kan være lurt å slå inn litt tidligere for natten hvis du er ute etter å hindre overspising og vektøkning. Når du ikke får en tilstrekkelig mengde søvn, hormonnivået endres, noe som er forbundet med vekt og energibalansen. En studie publisert i 2012 i tidsskriftet "Sleep" delt menn og kvinner inn i en søvn fratatt gruppe og en gruppe mottar ni timer søvn per natt. Sove ute menn hadde større appetitt og søvn fratatt kvinnene følte mindre full, betyr sove ute gruppen forbrukes mer kalorier enn gruppen som fikk en hel natts søvn.

Andre faktorer

Ifølge College of the Canyons, menn og høye folk har en tendens til å ha høyere kalori behov. Som du alder, naturlig graviterer kroppen din mot mer fett og mindre muskelmasse, noe som betyr en nedgang på 75 til 100 kalorier hvert tiår de siste 30 årene. De syke med feber, unge og gravide kvinner, folk som bor i et kaldt klima og menstruerende kvinner trenger flere kalorier. De med naturlig lave nivåer av skjoldbruskkjertel hormon og leptin, et protein som regulerer stoffskiftet, trenger færre kalorier.

Hvilke legemidler påvirker PSA nivåer?

PSA står for prostataspesifikt antigen. Det blir ofte brukt som en screening test for å oppdage prostatakreft. PSA nivåer kan også være forhøyet på grunn av en tilstand som kalles benign prostatahyperplasi eller på grunn av visse aktiviteter, som sykling. I tillegg kan PSA nivåer bli påvirket av ulike medisiner.

Finasteride

En medisiner som kan påvirke PSA nivåer er finasterid, som går under merkenavnet Proscar eller Propecia. Denne medisinen kan føre til at PSA nivåer til å bli redusert.

Dutasterid

Dutasterid, også kalt Avodart, er et medikament for benign prostatahyperplasi. Det kan resultere i lavere enn normale PSA nivåer.

Cyklofosfamid

Cyklofosfamid er et alkylerende middel som brukes til å behandle visse typer kreft. Høye doser kan endre PSA nivåer, forårsaker dem til å være forhøyet.

Metotreksat

Metotreksat er en kjemisk forbindelse som ofte brukes for å undertrykke immunsystemet for å behandle visse typer kreft og for transplantasjonspasienter. Det kan også føre til endrede PSA nivåer.

Viagra og Cialis

Viagra og Cialis, mens ikke direkte påvirker PSA nivåer, gjør fremme seksuell aktivitet. Nylige ejakulasjon (innen 48 timer etter testen) kan forårsake PSA nivåer for å være forhøyet.

Hvilke faktorer bestemmer USDA pyramide?

Hvilke faktorer bestemmer USDA pyramide?


USDA Pyramid er satt av United States Department of Agriculture og er grunnlaget for ernæring etikettene finnes på de fleste matvarer. USDA nylig sluppet en oppdatert versjon av 1992-pyramiden og refererer til denne nye informasjonen som mypyramid. USDA sier at mypyramid gjenspeiler den mest up-to-date faglig forskning, og er designet for å være den viktigste komponenten i maten veiledning system ved å tilby forbrukerne en personlig tilnærming til å spise sunt.

Kilder

2005-utgaven av Dietary Guidelines for amerikanerne er informasjonen om hvilke føderale ernæringspolitikk er basert på. The United States Department of Agriculture og helse-og omsorgs publisere Dietary Guidelines for amerikanerne. Den første publikasjonen ble utgitt i 1980 Reviderte utgaver ble publisert i 1985, 1990, 1995, 2000 og januar 2005 en 2010 versjon av Dietary Guidelines for amerikanerne ble nylig lansert, og det er tilgjengelig på healthy.gov. Prosessen for å oppdatere pyramiden ble samordnet med aktivitetene i Dietary Guidelines Advisory Committee, men denne komiteen ikke var ansvarlig for revisjon av Food Guide Pyramid (mypyramid.gov).

Interessekonflikt

Den reviderte ernæringsmessige pyramiden ble utgitt og godkjent av Landbruksdepartementet. Tilsvarende anbefaler pyramiden høyt antall porsjoner involverer hvete og korn-baserte produkter. Den mypyramid unnlater å inkludere enkeltpersoner som praktiserer en vegansk livsstil. I tillegg har bekymringer vært reist om at faktorene i pyramiden ble påvirket av næringsmiddelindustrien lobbyister heller enn ernæringsforskning. Den nye pyramiden tar til orde for flere porsjoner med karbohydrater, som er motstridende til forskning taler for en høy-protein, lav-karbohydrat diett.

Formål

The United States Department of Agriculture har vært ansvarlig for å gi kostholdsveiledning i løpet av de siste 100 årene. Den nye mypyramid har som mål å gi forbrukerne verktøy og råd som hjelper dem å opprettholde en sunn livsstil og gjøre valg som vil gagne deres helse på lang sikt. Disse verktøyene gir tilpassing og informasjon på forespørsel. USDA Nettstedet gir flere plakater og utskrifts offs for skolene å bruke og beregninger for personlige ernæringsmessige resultater.

Forskning

Før du slipper den nye pyramiden, United States Department of Agriculture testet flere utførelser - pyramideformede design, pyramide-lignende design og ikke-pyramide design - i fokusgrupper. Flere runder med forbrukertesting ble brukt til å identifisere anken av ulike design og å avgrense elementer av topp rangering design. Den oppdaterte pyramide opprettholder den eldre versjonen opprinnelige form, men inneholder fysisk aktivitet som en del av sine kriterier.

Retningslinjer

Dietary Guidelines for amerikanerne gir forskningsbasert rådgivning for å fremme helse og forebygge kroniske sykdommer gjennom kosthold og fysisk aktivitet. Anbefalingene i Dietary Guidelines for amerikanerne (2005 og 2010 versjonen) er skrevet for den generelle befolkningen over 2 år gammel. Dietary Guidelines er grunnlaget for føderale mat, ernæring utdanning og informasjonsprogrammer.

Hvilke Scents påvirke hvilke følelser?

Hvilke Scents påvirke hvilke følelser?


Forskning har vist at dufter påvirker følelser på måter som kan variere betydelig fra en person til den neste. Hvordan noen reagerer følelsesmessig til en bestemt lukt ofte avhenger av vedkommendes tidligste erfaringer med duft. Lukten av kanel kan fremkalle varme barndomsminner av nybakte kaker for én person, men likevel utløse kvalme for en annen som tilsvarer det med ubehagelig sykehusmedisin. Men studier viser at enkelte dufter resultere i nesten universelt positive følelser.

Vanilje

Duften av vanilje blir ofte sett på som den mest behagelig for mennesker uansett alder eller kulturell bakgrunn. I forsøk der en lukt universelt ansett som "behagelig" er nødvendig, har vanilje vært et standard valg for psykologer og medisinske forskere i flere tiår. Vanilla kan også ha en beroligende effekt, som dokumentert av en studie ved Tübingen University i Tyskland som fant at vanilje duft reduserer skremme-refleks.

Peppermynte

Forskere ved Wheeling Jesuit University i West Virginia har funnet ut at peppermynte kan være forfriskende, som det øker hjerneaktiviteten som fører til årvåkenhet. The Wheeling forskning viser en sammenheng mellom peppermynte og bedre kondisjon, som deltagerne kjørte raskere og gjorde flere push-ups når de utsettes for duften.

Jasmine

I en egen studie, Wheeling forskere funnet ut at lukten av jasmin i soverommet fører til en mer fredfylt natts søvn. Deltakerne i studien utsatt for jasmin rapporterte bedre søvnkvalitet og føler seg mer uthvilt neste dag enn de som sov uten duft. Når deltakerne våknet, de som pustet jasmine utført kognitive tester raskere.

Sitron

Duften av sitron kan gjøre folk føler seg mer rettferdig og gavmild, ifølge en University of Toronto studien. Enkelte forsøkspersonene ble plassert i unscented rom mens andre ble plassert i rom parfymert med sitron. Gitt $ 12, måtte de bestemme hvor mye du vil beholde og hvordan du kan gi til en partner mye. De i sitronluktende rom ga tilbake i gjennomsnitt nesten dobbelt så mye som de fra unscented rom.

Hvilke faktorer bestemmer prisen av helseforsikring premiene?

Hvilke faktorer bestemmer prisen av helseforsikring premiene?


Helseforsikring kan være den høyeste regningen du betaler hver måned. Ofte premier for en plan kan rival kostnadene ved boliglån. Noen planer koster mindre, imidlertid, og noen mennesker betaler mindre for deres forsikring. Det er fordi spesifikke faktorer er beregnet inn i kostnadene for helseforsikring. Hver type plan varierer også i dekning.

Plan Type

Administrerte omsorg planer koster mindre enn erstatning, tradisjonelle planer. Det er fordi dekningen er mer restriktive. Hvis du har en helse vedlikehold organisasjon, eller HMO, den billigste av de fleste planer, kan du bare gå til helsepersonell på listen hvis du vil ha dekning. Disse planene er forhåndsbetalt helseforsikring. Foretrukne leverandør organisasjoner, eller PPO, og Point of Service, eller PSO, planene er mer liberale med delvis betaling for leverandører utenfor planen. Den mest liberale er den tradisjonelle plan hvor du går til en leverandør du velger. Disse planene koste mest.

Egenandeler eller copays

Kostnaden for helseforsikring varierer etter egenandel du velger. Egenandelen er beløpet du betaler før forsikringsselskapet betaler noen regninger. Administrerte omsorg planer har også copays hver gang du bruker tjenesten. I likhet med egenandel, jo mer du betaler, jo billigere plan premie.

Coinsurance

Når du betaler egenandel eller copay, de fleste forsikring planer har en coinsurance seksjon med maksimalt ut av lommen beløp. For eksempel, hvis politikk leser 80/20 til 10.000, betaler du 20 prosent av regningen etter at du betaler egenandelen og forsikringsselskapet betaler resten. Når du treffer den maksimale ut av lommen beløp, betaler du ingen flere egenandeler eller coinsurance beløp. Jo høyere coinsurance og maksimalt ut av lommen, jo mindre premie.

Alder

Eldre mennesker har en tendens til å ha høyere medisinske regninger enn yngre mennesker gjøre. På grunn av dette, premiene øke etter hvert som du blir eldre.

Kjønn

Kvinner har en tendens til å ha høyere medisinske kostnader enn menn gjøre. Dette betyr at kvinner betale høyere premie enn menn gjør for helseforsikring. Menn dør før slik at de betaler høyere livs forsikringspremier.

Geografi Og Cost of Services

Kostnaden for medisinsk behandling varierer etter plassering. Større byer har en tendens til å ha høyere kostnader enn mindre byer og de kystnære områdene har en tendens til å koste mer for omsorg enn Mellom-Amerika.

Dekning

Ikke alle helseplaner er like. Noen planer har tak på hvor mye de betaler for spesifisert dekning. Disse planene koste mindre hvis beløpet de betaler er lav. Noen planer bare refundere deg for en bestemt mengde daglig og betraktet supplerende forsikring planer. Disse planene koste mindre. Dessuten, jo høyere levetid forsikring, desto dyrere plan.

Selskapet Erfaring

Selskapene også justere sin betaling basert på krav fra året før. Gruppe planer øke hvis de ansatte hadde høye mengder av krav. Individuelle planer også øke i pris hvis forsikringstakerne hadde høyere krav. Dersom selskapet hadde høy driftskostnad eller lav avkastning på investert penger, det øker premien. Dersom selskapet hadde høy driftskostnad eller lav avkastning på investert penger, det øker premien.

Hvilke faktorer bidrar til innendørs luftforurensning?

Selv om det ikke er ofte anerkjent som en stor helse bekymring, kan innendørs luftforurensning faktisk øke den enkeltes risiko for å bli syk. Med amerikanerne å bruke mer av sin tid inne, er renslighet av innemiljø raskt blitt viktigere. Ifølge Environmental Protection Agency, kan innendørs luftforurensing nivåer ofte være høyere enn de som finnes utenfor. Det er mange faktorer som bidrar til innendørs luftforurensning, og vite årsakene kan bidra til å redusere nivået av forurensning i en bygning.

Utendørs forurensninger

Miljøgifter kan stamme fra en rekke utenfor steder og gjøre veien inne. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, utenfor luft som inneholder pollen, forurensninger fra nærliggende industriområder, støv, radon, plantevernmidler, kan utslippene fra biler og eksos fra andre bygninger siver inn i bygningen og forårsake forurensning. Av disse miljøgiftene kan gå inn gjennom HVAC system, sprekker og andre utettheter. Disse kjemiske og biologiske forurensninger kan forårsake allergiske reaksjoner hos mange individer.

Utstyr og rekvisita

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, kan kontorrekvisita som inneholder løsemidler, ammoniakk og andre flyktige organiske forbindelser forårsake forurensning. Utstyr som brukes på daglig basis som kopimaskiner, skrivere og datamaskiner kan avgi skadelige giftstoffer i tillegg. Uten et skikkelig ventilasjonsanlegg på plass, kan det utstyr som brukes på daglig basis i et kontor bli en helsefare. Department of Health and Human Services i North Carolina sier at husholdningsartikler som hobby forsyninger, stoff tilsetningsstoffer og renses klær kan også bidra til innendørs luftforurensning.

Menneskelig Origin

Menneskelig aktivitet fører til en stor mengde av luftforurensning funnet inne. Uhellsutslipp igjen uten tilsyn rasen bakterievekst, og kjemikalier fra generell rengjøring og vedlikehold opphold i luften uten skikkelig ventilasjon. Ny maling, nye møbler og ombygging kan også forurense luften. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, selv menneskelige aktiviteter som røyking, matlaging eller bare bruker parfyme kan la forurensing flyter rundt.

Uhygienisk miljø

Uhygieniske forhold etterlatt uten tilsyn i bygninger kan forårsake en rekke mikrobiologisk vekst og la forurensende stoffer i luften. Dette inkluderer ubetjent vannskader fra flom, stående vann, kondens og kloakkgass fra tørre feller. Ta seg av eventuelle uhygieniske forhold umiddelbart. The North Carolina Department of Health and Human Services sier at fuktproblemer i hjemmet kan også føre til helseproblemer som astma, allergi og andre luftveisinfeksjoner.

Dårlig ventilasjon

Mange bygninger har ikke en oppvarming, ventilasjon og air condition-systemet, ellers kjent som en HVAC system, som møtes bygningens spesifikke behov. En HVAC-systemet omfatter alt utstyr som brukes til å skikkelig filtrere luften under oppvarming eller avkjøling. The Environmental Protection Agency anbefaler justering av HVAC-systemet i henhold til det antall personer, og formålet med bygningen. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, bør en velfungerende HVAC system fjerne forurensninger gjennom filtrering, avtrekksvifter og trykkontroll mens distribuere en tilstrekkelig mengde luft til alle områder på en behagelig temperatur. Sørg for at ditt hjem har en skikkelig ventilasjonsanlegg og skifte luftfiltre på en jevnlig basis for å hindre at allergener fra å komme inn.

Hvilke faktorer er viktige å vite når du kjøper helseforsikring?

Helseforsikring kan være kostbart, men det er nødvendig for folk flest. Hvis jobben din ikke tilbyr helsemessige fordeler eller du er selvstendig næringsdrivende, kjøpe helseforsikring på egen hånd kan være det eneste alternativet. Sammenligning helseforsikring planer kan være tidkrevende og vanskelig som du veie alle dine valg, men å vite hva du skal se etter kan gjøre prosessen litt enklere.

Plan Typer

Helseforsikring planer er ikke alle skapt like. Ulike typer planer har fordeler og ulemper som du bør vurdere nøye når du skal avgjøre hvilken plan er best for deg. HMO (helse vedlikehold organisasjon) planer involverer typisk et nettverk av deltakende leger og helsesentre, som du er begrenset til. Du velger en primær omsorg lege, og må få en henvisning fra legen for å se en spesialist i de fleste tilfeller. Andre helseforsikring planer kan du fritt velge hvilke leger og spesialister du besøker.

Dekning

Hvor du kan søke behandling, og hvilke behandlinger og medisiner er dekket, er svært viktig å vite når du kjøper helseforsikring. Noen forsikringsselskaper planer tillate pasientene å se leger bare innenfor et begrenset geografisk område, med mindre det foreligger særlige forhold som er involvert. Andre planer kan kreve at du å utlevere informasjon om dine tidligere medisinsk historie og livsstilsvaner, for eksempel om du røyker, før de vil avgjøre om du er kvalifisert og dekning. Helse forsikringsselskaper tilbyr mange ulike tjenester, og mange planer inkluderer ikke dekning for visse ting, for eksempel fødselsomsorgen.

Folk shopping for helseforsikring bør bestemme hva slags behandling og medisiner de fleste ønsker å ha dekket og vurdere bare de planer som gir denne dekningen. Mange planer har også årlige og / eller levetid begrensninger på visse typer behandling, slik at potensielle kjøpere bør gjennomgå disse grensene også. Studere all informasjon gitt av et selskap før du kjøper en helseforsikring plan er ekstremt viktig slik at du vet nøyaktig hva som er og hva som ikke dekkes.

Kostnader

Kostnaden for en helseplan er et stort problem for mange mennesker når du handler for forsikring. Premien er betalt gebyr for bare å ha forsikring og er vanligvis en månedlig betaling. Mange helseforsikring planer har også egenandeler, som er hvor mye penger en pasient må tilbringe ut av lommen før refusjon begynner. Noen planer har unntak fra fradragsberettiget. For eksempel kan en egenandel gjelder for sykehusinnleggelse, men ikke for et visst antall rutinemessige legebesøk per år.

Co-betalinger er en integrert del av mange helseforsikring planer også. Pasienter kan betale en flat avgift for legebesøk eller reseptbelagte legemidler, og helse forsikringsselskapet dekker resten av kostnadene. Planer vanligvis varierer i pris hvis du legger til en ektefelle eller barn, så sørg for at du forstår hva du skal betale for.

Hvilke faktorer mener du når du bestemmer om ikke å bruke vitamintilskudd?

Hvilke faktorer mener du når du bestemmer om ikke å bruke vitamintilskudd?


Vitaminer er viktige næringsstoffene kroppen din bruker for biologiske prosesser, for eksempel fordøyelsen og nerve funksjon. De fleste får nok vitaminer fra mat, men noen mennesker tar vitamintilskudd for å sikre at de får nok næringsstoffer. Vitamintilskudd kan ikke erstatte et sunt kosthold - spise næringsrike frukter og grønnsaker er alltid sunnere enn å ta kosttilskudd - men de kan forbedre helsen din.

Din Fare for næringsmangel

Hvis du ikke er sikker på om vitamintilskudd er riktig for deg, bør du vurdere om du er i faresonen for næringsmangel. For eksempel, hvis du spiser en vegetarisk eller vegansk kosthold, kan du ikke spiser nok jern eller B-vitaminer. Hvis du er gravid eller kan bli gravid, er det viktig å få nok folsyre. Hvis du er over 50, kan du ikke få nok B-12.

Spise et sunt kosthold

Hvis du spiser et sunt kosthold med mye frukt og grønnsaker, har du sannsynligvis får nok vitaminer og mineraler. Hvis du sjelden spiser frukt eller grønnsaker, kan vitamintilskudd forbedre helsen din, men de er ikke like effektive som hele frukter og grønnsaker, som reduserer risikoen for hjertesykdom og slag og forbedre fordøyelsen helse. Forbedre din diett er ikke så enkelt som å svelge en pille, men det gjør en mye større forskjell.

Få ditt legens råd

Snakk med legen din om å ta vitamintilskudd. Hun vil vite om du har noen næringsstoffer mangler, og kan også diskutere mulige bivirkninger og risiko for vitamintilskudd med deg. Vitaminer og andre kosttilskudd kan forårsake bivirkninger, spesielt hvis du tar reseptbelagte legemidler eller velge mega-dose vitaminer. Det er også viktig å fortelle legen din om alle kosttilskudd du tar før å ha kirurgi.

Velge den riktige vitaminer

Ikke alle vitamintilskudd er skapt like. Hvis du kommer til å ta et vitamintilskudd, er en multivitamin sannsynligvis det beste valget, ifølge Harvard School of Public Health. Ikke ta mega-dose vitaminer eller spise mega-dose matvarer. Unngå kosttilskudd som gjør ekstreme helsepåstander, og produkter som selges på internett og på TV.

Hva er de faktorer som påvirker Urin pH?

Hva er de faktorer som påvirker Urin pH?


Urin pH tester måle syreinnholdet i urinen din. En urin pH som er for høy eller for lav indikerer en rekke sykdommer, som for eksempel nyrestein, urinveisinfeksjoner, nyresvikt eller sepsis, ifølge MedlinePlus. Urin pH-verdier også hjelper legen din avgjøre om du trenger en ny medisin diett, avhengig av om testresultatene er alkaliske eller sure. Å vite hvilke faktorer som påvirker denne type test er nøkkelen til å oppnå nøyaktige resultater.

Sleep

Teste din pH først i morgen vil resultere i en mer syrlig prøven enn på noe annet tidspunkt i løpet av dagen. Dette er på grunn av den prosess som kalles nedsatt lungeventilasjon, bemerker "The Textbook of Therapeutics:. Drug and Disease Management" Som lunge ventilasjon bremser under søvn, blir åndedrett surere, påvirker første morgenurin.

Nyre-og urin Helse

Helsen til nyrene påvirker din urin pH-nivå. Urin pH-verdier kan variere for friske nyrer mellom 4,5 og 8.0, med konsekvent testing varierer utenfor disse normene som indikerer et problem. Hvis rekkevidden ofte overstiger 7.0, kan du ha en urinveisinfeksjon. Sørg for å informere de som tester urinen hvis du vet om en sykdom eller skade som påvirker nyrene som kan påvirke pH-test.

Etter måltider

Etter måltider, er det ikke uvanlig at urinen din til å bli mer basisk. Derfor er testing urinen din på dette tidspunktet kommer til å gi en potensielt unøyaktig pH lesing generelt. Advise din lab-tekniker hvis du nettopp har spist et måltid før du gir en urinprøve.

Testing Forsinkelser

Du kan ha utmerket nyre helse, unngå måltider før du gir en urinprøve og med gi prøven under midt på dagen, men hvis lab tekniker gjør at urinprøven til å sitte i en lengre periode før testing sin pH-nivå, dette kan påvirke resultatet. Urin pH som ikke er testet umiddelbart vil slå alkalisk.

Visse medisiner

Visse medisiner også påvirke din urin pH. MedlinePlus stater kalium citrate, sodium bicarbonate og acetazolamide er tre medikamenter som kan øke en persons urin pH. Før å ha din urin pH testet, forteller teknikeren hvis du er på disse medikamentene eller spørre legen din om det er greit å slutte å ta dem før den planlagte testen.

Diet

Spis en balansert diett i flere dager før testen. En diett overbelastet med noen av disse matvarene eller matvaregrupper --- sitrus, grønnsaker, melkeprodukter, kjøtt, grønnsaker eller tyttebær --- vil forskyve testresultatene, sier MedlinePlus.

Hva er de to faktorene som påvirker Hvilke typer planter vokser i en Biom?

Hva er de to faktorene som påvirker Hvilke typer planter vokser i en Biom?


Biotiske og abiotiske faktorer påvirker hvilke typer planter som vokser i en biome. Biotiske faktorer inkluderer effekten av de levende komponentene i biome som konkurranse fra andre planter, overbeiting av dyr og angrep av insekter og sykdom. -Biologiske faktorer som er et resultat av effekten av de nonliving deler eller komponenter av biome, inkludert temperatur, fuktighet og jordblanding.

Sykdommer og Insekter

Plantevekst kan hindres ved virkningen av sykdommer, ofte er et resultat av aktiviteten av mikroorganismer som bakterier og sopp. Sykdommen virkning på anlegget er avhengig av type av sykdomsfremkallende organisme, og graden av spredning. Tegn på angrep inkluderer rot rot, blad flekker, forkrøplet vekst, wilts, farsotter og død. Disse sykdomsfremkallende organismer har størst innvirkning på plantene når det er en høy grad av fuktighet og overbefolkning i biome. Insekter som midd og gresshopper påvirker også plantevekst ved stripping dem av deres løvverk. Noen insekter legger eggene sine inne i plantene, og larver av slike insekter lever av plantene når de dukker opp.

Beiting og konkurranse

Når andre dyr i biome overgraze eller beiter på plantene, de kan også ha en negativ effekt på overlevelse av slike anlegg. Når mennesker strippe planter av bladene, de negativt påvirke evnen av plantene for å gjennomføre fotosyntesen, som fører til dårlig vekst. Planter også konkurrere seg imellom om ressurser som næring og fuktighet. Når plantene i en biome er overbefolket, vil næringsstoffene i jorda ikke være i stand til å opprettholde alle av dem, noe som fører til dårlig vekst.

Temperatur

Temperaturen spiller en viktig rolle i plantenes vekst. Alle planter har optimale temperaturer som de vokser beste. Når det ikke er noen vesentlig variasjon i temperaturen, det påvirker evnen av plantene å vokse. Noen av effektene av endringer i temperatur omfatte manglende evne til å spire i første omgang, dårlig vekst eller manglende evne til å blomstre og bære frukt.

Fuktighet og Jord Sammensetning

Planter trenger vann for å vokse og trives. Når det er noen reduksjon i tilførselen av vann, vil dette reflektere over plantene. Noen av tegnene på effekten av begrenset fuktighet inkluderer visner, gulnede blader, hemmet vekst eller til og med direkte død. Også, når jorden mangler de nødvendige næringsstoffer for å opprettholde plantene, vil dette føre til dårlig vekst i plantene.

Faktorer som påvirker Mat Selection

Faktorer som påvirker Mat Selection


Mat utvalg spiller en avgjørende rolle i generelle helse. Riktig ernæring forenkler utvikling og vekst for spedbarn og barn. Voksne som spiser sunt kosthold nyte mer energi og vitalitet som de gamle. Usunn mat valg og utilstrekkelige alternativer kan føre til hjertesykdom, overvekt eller usunn vekttap. Individuelle valg og miljøfaktorer påvirker mat valg. Mens mange mennesker velge matvarer basert på personlige preferanser, miljøfaktorer kan sterkt påvirke eller begrense mat valg for visse grupper av forbrukere.

Inntekt og matvarepriser

2004-studien "Fattigdom og fedme: The Role of Energy Tetthet og energikostnader," utgitt av The American Journal of Clinical Nutrition, rapporterer at lav inntekt enkeltpersoner uforholdsmessig forbruke høy energi mat som mangler tilstrekkelig næringsinnhold. Eldre som eksisterer på faste inntekter er spesielt sårbare for dårlig mat valg basert på inntekt. Imidlertid ikke høyere inntekt ikke alltid oversette til mer næringsrik mat valg. Studien konkluderte med at husholdningenes inntekt og matvareprisene var viktige faktorer i matutvalg.

Convenience

Praktisk og enkelt forberedelse spiller en viktig rolle i mat valg. Praktisk tilgang til dagligvarebutikker er nevnt som en faktor i mat valg i rapporten "Healthy Foods, Sterke fellesskap." Rapporten, som ble publisert av National Housing Institute, også uttalt at mer praktisk tilgang til hurtigmat etablissementer tilsvarer mer fast food forbruk. Familier som føler rushed på grunn av arbeid og fritidsaktiviteter velger oftere for lettere mat, som for eksempel preprepared mat og microwavable måltider.

Media

Ifølge rapporten "Food Marketing til barn og unge: Trussel eller mulighet ?," barn og unge er det primære fokus for markedsføring utført av nærings- og nytelsesmiddelindustrien. Reklame påvirker barns og unges matpreferanser utover merkevaren lojalitet; det også påvirker hvilke typer mat de velger eller forespørsel. Barn i alderen 2-11 var den mest sterkt påvirket i maten deres valg etter å ha sett TV-reklame som fremmer høy-kalori og lav nærings drikker og matvarer.

Sosiale og kulturelle

Mat utvalg er sterkt påvirket av sosial og kulturell opplevelse. Barn påvirkes tidlig av deres husholdning miljøer, ofte etterligne matutvalg av andre medlemmer av familien. Folk som holder seg til strenge religiøse skikker kan utelate eller inkludere visse typer matvarer for å hedre sin tro. Bekymring for dyrs rettigheter fører mange forbrukere å eliminere kjøtt og animalske matvarer fra sine matvalg.

Faktorer som påvirker Fotosyntese, slik som PH

Faktorer som påvirker Fotosyntese, slik som PH


Fotosyntese er en kjemisk reaksjon som hjelper planter omdanne karbon-dioksyd og vann til oksygen og næringsmidler, med klorofyll og sollys som virker som katalysatorer. Mange faktorer påvirker frekvensen av fotosyntesen. En økning eller reduksjon i disse nivåene påvirker fotosyntesen.

Major faktorer

De viktigste faktorene som påvirker fotosyntesen er lette, karbonkonsentrasjon, temperatur, klorofyll og vann. Eventuelle endringer i disse nivåene påvirker fotosyntesen. De optimale nivåer av disse faktorene føre til de beste fotosyntese priser. Denne kunnskapen er ofte brukt for å øke avlingsnivå i veksthus.

pH Balance

En av de andre faktorer som påvirker foto er pH-balansen. pH er måling av alkaliteten eller surheten av en løsning. En pH-verdi på 7 er nøytralt. En pH-verdi under 7 viser en sur natur; over 7 indikerer alkalisk natur.

PH-nivåer har en innvirkning på karbon transport under fotosyntesen. En forskningsstudie av William A. Dodd II og RGS Bidwell fra Institutt for biologi, Queens University, Kingston, Canada, har vist at pH balanserer påvirke flyten av karbon til de ulike fotomellomprodukter. Noen av fotosyntesemellom berørt av pH-balanse er glysin, sukrose, glykolat og serin.

Ved høyere pH-verdier høyere mengde karbon angitt de mellomliggende baner. pH-verdier på 7,6 og 7,7 ble funnet å være optimale nivåer ved hvilke maksimal hastighet på fotosyntesen ble observert. Ved høyere pH-områder ble det funnet at karbonnivået i mellomproduktene var stort sett de samme som chloroplast nivåer.

Nivåer av oksygen

En lignende studie ved Forsknings School of Biological Sciences, Australian National University, studerte påvirke av pH sammen med oksygen på foto reaksjoner. En økning eller reduksjon i nivåene av oksygen ikke gjøre stor forskjell for prosessen med fotosyntese når karbon-dioksid nivåene var ved metningspunkt. Men det ble observert at tilstedeværelse av oksygen hemmet fotosyntese, når det var økningen i pH-nivåer.

PH-verdien ble øket til nå 8 med tillegg av bikarbonat. Det ble observert at oksygenutvikling under foto ble påvirket av et fall på 30%. Dette ble hjulpet av tilstedeværelsen av ikke-fotosyntetiske oksygen. En økt oksygenkonsentrasjon ført til redusert oksygen evolusjon under fotosyntesen. Lignende eksperimenter med en syre base viste at adenosin tri-fosfat (ATP) nivåer ble ikke påvirket av oksygen.

En studie i Skottland studerte påvirke pH i vannplante fotosyntese. Det ble observert at meget lave pH-verdier påvirkes de foto nivåer av vannplanter. Frekvensen av fotosyntese falt drastisk ved pH-grensene for 1.5 og nedenfor.

Fysiske faktorer som påvirker barns utvikling

Fysiske faktorer som påvirker barns utvikling


De utallige fasetter av menneskelig utvikling kan gjøre tenkt foreldre utfordrende. Fordi medisinsk vitenskap og psykologi er alltid å lære mer om hvordan barns utvikling fungerer, vil veikart til barns utvikling trolig fortsette å endre seg de kommende år og tiår. Det er imidlertid mange fysiske faktorer i barnets utvikling som er godt etablert.

Ernæring

Ernæring spiller en avgjørende rolle i barns utvikling. Å få de riktige mengder av protein, kalsium og vitaminer påvirker hjernen, skjelettet og sensorisk utvikling. Barn trenger vitaminene A, C og D for immun systemutvikling, kalsium for bein utvikling og protein

for hjernen og muskelutvikling. Jern er viktig for riktig blodutvikling og er en av de næringsstoffer som babyer rundt om i verden er mest mangelfull. Et bredt spekter av næringsstoffer vil støtte alle de kroppslige systemer barn vokser og utvikler seg. Mangler i en bestemt næringsgruppe eller generell underernæring kan være svært skadelig og føre til utviklingsmessige forsinkelser og atferdsvansker som hyperaktivitet, humørsvingninger og oppmerksomhet lidelser.

Touching

Holding, rørende og hengivenhet er også avgjørende for et barns følelsesmessige og nevrologiske utvikling. Tallrike studier, inkludert de av Dr. James Prescott ved Institutt for Humanistisk Science, viser at barn som ikke får tilstrekkelig fysisk kontakt og hengivenhet lider utviklings tilbakeslag. Prescott arbeid understreker at mangel fysisk bonding produserer en unbonded barn som er utsatt for å bli asosial, voldelig, sosiopatisk og psykopatisk som en ungdom og voksen.

Movement

Barn er født med hjerner som ikke er fullt utviklet. Etter hvert som de blir eldre, deres nervebaner bli belagt med myeline - en lipid-basert elektrisk leder som gjør det mulig for nevral energi til å overføre fra den ene del av hjernen til en annen. Når myelinisering oppstår, barn utvikler nye evner - kognitive og fysiske. Mens mange faktorer påvirker mylelination, er bevegelse blant de viktigste. Babyer trenger tid sprellende på magen for å hjelpe utløse myeline utvikling nødvendig å gjennomgå. Gjennomgangen i sin tur utløser hjernen til å starte prosessen med myelinisering å tillate gang. Å sørge for at barna har tid og frihet til å bevege seg riktig på deres utviklingsstadiet hjelper videre utvikling.

Prematur fødsel

Premature babyer kan begynne med utfordringer fordi de kommer ut av mors liv før deres svangerskaps prosessen er fullført. Premature babyer utvikler ofte langsommere enn babyer som ble fraktet til termin. I tilfeller av ekstrem prematuritet, kan babyer trenger ergoterapi for å lære å die og selv bedre å kunne utvikle sin evne til å holde halsen og crawl.

Faktorer som påvirker Longevity

Faktorer som påvirker Longevity


Alderen dine foreldre levde til kan ikke være din egen skjebne. En rekke faktorer påvirker levetid, inkludert kosthold og mosjon, røyking og alkoholbruk, mentale øvelser og å få venner. Velg en godt avrundet tilnærming for å øke antall år du bor og din generelle helse i løpet av levetiden.

Genetikk

Ikke overraskende, spiller genetikk en rolle i å bestemme levetid. Det er levetid gener i det menneskelige genom som forutsier, til en viss grad, det antall år en person vil leve; er imidlertid klart genetikk ikke den eneste faktor. Uttrykket av genene våre er påvirket av vår livsstil og vårt miljø.

Trening

Øvelse ikke bare for kortsiktig vekttap og helsemessige fordeler, men å legge år til din levetid. Trening har langsiktige fordeler og bidrar til å øke levetiden. Trening hjelper folk å opprettholde en sunn body mass index (BMI), som reduserer risikoen for fedme, høyt blodtrykk og andre sykdommer som fremskynder dødelighet. Gå til gym øker også kardiovaskulær funksjon, senke risikoen for hjerte- og karsykdommer. Det reduserer stress, forårsaker en reduksjon i stress-indusert hormon som dårligere blodårene og kan bidra til psykiske lidelser som depresjon. Regelmessig mosjon hindrer også tap av muskelmasse, mens økende benmasse. Det hjelper deg å sove bedre om natten og forbedrer fordøyelsen helse.

Ernæring

Spise sunn mat bidrar til en økning i levealder. Spise en diett lav på fett og kolesterol reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer, hjerneslag og kreft. Spis magre meieriprodukter for å opprettholde kalsiumnivået og bidra til bein styrke. Helse og statlige organisasjoner foreslår å spise fem porsjoner med frukt og grønnsaker om dagen for å bedre fordøyelsen helse og for å redusere risikoen for kreft. Mengden mat du spiser er også viktig. Overspising unngå å opprettholde en sunn kroppsvekt, og for å redusere risiko for fedme, og hjertesykdommer.

Ikke-røyk

Ikke røyke har både kortsiktige og langsiktige fordeler. Røykeslutt (eller ikke starter) reduserer risikoen for kreft, hjertesykdom, hjerneslag og lungesykdommer.

Social Support

Å ha et sterkt sosialt nettverk av familie eller venner legger år til livet ditt. Positive relasjoner bidra til å redusere stress og forebygge psykiske lidelser som depresjon. De øker også kognitiv funksjon og kan føre til andre sunne beslutninger, som for eksempel å spise riktig eller trener. Å ha et par sterke relasjoner har mer positive helsemessige fordeler enn å ha mange svake vennskap eller bekjente. Bli med i en klubb eller ringe en venn for å høste fordelene av god sosial støtte.

Mental aktivitet

Gjøre aktiviteter som gjør at du tror forbedrer kognitiv funksjon, økende levealder. Hjerneceller vokser hele livet, så å trene sinnet kan øke funksjon av disse cellene. Lær en ny ferdighet, studerer et språk, spille et kortspill eller lese avisen for å styrke din mentale aktivitet og forlenge livet ditt.

Drikking

Sett ned glasset for å øke levetiden. Redusere alkoholforbruk kan redusere risikoen for leversykdom og noen kreftformer. Substitute alkoholholdige drikkevarer med mye vann, som kan øke organ funksjon og fordøyelsen helse.