Digidexo.com

Hva vitamin er bra for håret?

Nutrition er en viktig del av å ha sunt hår. Ifølge Dr. Obikoya av vitaminer-nutrition.org, "metabolske kravene i cellene i hårsekken må være oppfylt eller tilstrekkelig og optimal hårvekst vil ikke forekomme." Det finnes en rekke av vitamintilskudd du kan ta som vil sikre dine metabolske kravene er oppfylt.

Vitaminer

Betakaroten og vitamin B-komplekset har vært kjent for å stimulere hårvekst og bidra til å skape den skinnende utenfor laget av hårsekken. De fleste helsekost og vitamin butikker lager et hår, hud og negler multivitamin som inneholder beta-karoten og vitamin b-kompleks samt biotin. Dr. Obikoya forskning har vist at vitamin C, vitamin E og en daglig dose av magnesium, svovel og sink er også viktig for sunn vekst hår.

Fordeler

Å ta de riktige kosttilskudd har flere fordeler enn estetikk. Problemer med hår, samt hud og negler, kan ofte bety at kroppen mangler vitaminer. Ved å ta et supplement, vil håret vokse sunnere og så vil kroppen din. Mange av vitaminer som er avgjørende for hårvekst, for eksempel biotin, også forbedre hår og negler. Forbedringene av hår, hud og negler vil eliminere behovet for spesialskjønnhetsmidler som bare maskere problemet.

Fakta

Tar vitaminer kan hjelpe kroppen i å produsere sunnere og optimal hårvekst, men håret ikke typisk vokse mer enn en halv tomme per måned. Hvis du ikke er mangelfull i noen av de nevnte vitaminer, vil kroppen din ikke absorbere dem, og det er lite sannsynlig at du vil oppleve sunnere hår eller raskere hårvekst.

Betraktninger

Før du kjøper en rekke kosttilskudd som kan hjelpe håret vekst, bør du vurdere din diett og mosjon. Mens du tar kosttilskudd kan løse en del av problemet, utvikle en vane å spise sunn mat som er rik på næringsstoffer håret trenger er et klokere valg. Betakaroten finnes i matvarer som søtpotet, gulrøtter og spinat. Eggeplommer inneholder biotin, og sitrus inneholder vitamin C. Trening, også en del av å leve sunt, forbedrer blodsirkulasjonen, noe som er avgjørende for hårvekst. En livsstil som inkluderer et sunt kosthold og trening er mye mer naturlig enn en plate full av kosttilskudd hver morgen.

Advarsel

Langsom hårvekst eller usunn hår kan være en indikator på mer alvorlige helseproblemer. Se din helse-omsorg leverandøren før du starter noen kosttilskudd.