Digidexo.com

Ernæring for High Blood Sugar

Ernæring for High Blood Sugar


God ernæring, del kontroll av mat, vekt og trening kan ofte hindre høyt blodsukker fra snu i full blåst diabetes. Velge matvarer med lav glykemisk indeks vil sikre at du spiser den beste maten for høyt blodsukker. Ifølge Heritage Dictionary: glykemisk indeks er et system som rangerer matvarer etter hvor raskt deres karbohydrater blir omdannet til glukose i kroppen; et mål på effekten av mat på blodsukkernivået.

Porsjonskontroll

Kanskje du har lagt merke til hvor mye mat blir servert i restauranter i dag, og de store delene som lander på tallerkenen din. En del størrelsen er hva du velger, og en servering størrelse er satt av den amerikanske regjeringen. De fleste merkede matvarer inneholder hva en servering størrelse er med ernæringsmessige komponenter. Bruk kopper og skjeer å måle matinntaket, og kanskje holde en nøyaktig dagbok over hva du spiser for å sikre riktig porsjonsstørrelsen. Når du spiser ute sørge for å få en doggie bag for en god del av måltidet.

Sunn snacks

Når du har sunne valg av snacks tilgjengelig er det mer sannsynlig å nå for dem når sult treff. Kuttet opp grønnsaker med lav-kalori dips laget av yoghurt, lav glykemisk frukt som bær, honningmelon og fersken, en bit av lav-fett ost eller kalkun, og rå nøtter lage sunn snacks å kontrollere blodsukkeret. Strø litt kanel på yoghurt, som også er bra for blodsukkerreguleringen.

Karbohydrater

Karbohydrater er en integrert del av vårt daglige kosthold. Unngå hvitt sukker, hvitt mel, hvite poteter og hvit ris som de er høy på glykemisk indeks. Stick med komplekse karbohydrater som brun ris, bønner, og hele korn korn og brød, som de er ikke bare næringsrik, men er lav på glykemisk indeks diagrammet. Husk at en porsjon er vanligvis 1/2 kopp mest kokt mat.

Protein og fett

Velg lav fett protein for måltider som for eksempel magert storfekjøtt, kyllingbryst uten hud og svinekam. Fisk er den mest næringsrike protein med omega-3 fettsyrer, og det er relativt lavt i kalorier. Egg hvite omeletter er stor for proteininnhold, og nesten ingen kalorier. Hold deg unna mettet og trans fett, og gjøre det til en vane å bruke olivenolje til matlaging og salater. Prøv noen av hjertet sunt sprer i stedet for smør.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker er alltid kloke valg for de fleste dietter, spesielt når du har høyt blodsukker. Leafy greener, tomater, selleri, squash, aubergine og paprika er bare noen få som er lav på glykemisk indeks. Høyere glykemisk grønnsaker som erter, mais, søtpoteter og squash bør spises i mindre mengder. Lav glykemisk frukt er bær av alle slag, druer, sitrus, honningmelon, epler og fersken.

Vektkontroll

Vektkontroll er en svært viktig faktor for de med høyt blodsukker. Handle mat og lage mat framover i flere dager, slik at du ikke blir fristet til å gjøre raske og usunne valg. Det er viktig å spise flere ganger om dagen som det holder blodsukkeret regulert hele dagen. Alkohol og sukkerholdige desserter bør være bare for spesielle anledninger som de pigge blodsukkeret og kan legge ekstra pounds.