Digidexo.com

Hvordan gjør proteasehemmere arbeid?

Hvordan gjør proteasehemmere arbeid?

A Brief History of HIV / AIDS og behandlinger

Omtrent 33 millioner mennesker er smittet med HIV / AIDS over hele verden. Når sykdommen først kom inn på scenen, prognosen var dystre, og sykdommen ga sine ofre en dramatisk kortere levetid. Ikke bare gjorde det satt strenge begrensninger på levetid, men også forårsaket en utbredt epidemi av panikk, frykt, intoleranse og diskriminering.
Takket være medisinske fremskritt i de siste 20 årene, er nye og bedre behandlinger blir lett tilgjengelig for de som trenger dem. Innføringen av hemmere, (inkludert transkriptase, Fusion, Entry og integrasehemmere hemmere) har gitt dem som er rammet av viruset nytt håp. Et stort sprang i behandlingen ble gjort i 1995 da Center for Disease Control godkjent produksjon og distribusjon av proteasehemmere. Men for å forstå hemmere, en må først forstå protease.

Hva er Protease?

Protease er en naturlig digestive enzym som produseres av kroppen, og kan finnes i nesten alle levende celler. Formålet med protease er å kutte protein og hjelpe på fordøyelsen, så det er en nødvendig del av hver levende skapning. I et menneske infisert med HIV-virus, men det blir et fartøy for sykdommen som det viruset sprer seg gjennom hvert protein som den skjærer. Når en kjede av enzymer eller proteiner blir infisert, deretter viruset multipliserer eksponentielt, som alle av disse enzymer og proteiner vil fortsette å spre seg til friske celler.

Hva er en proteasehemmer og hvordan virker det?

Enkelt sagt, en proteasehemmer (PI) er et stoff som brukes i behandling og behandling av HIV / AIDS. Før innføring av PI-er, en rekke andre inhibitorer eksisterte. Disse hemmere servert ulike formål: nukleosid / nukleotid reverstranskriptasehemmere (NRTI) forstyrret virusets prosessen med å lage genetiske koden til å kopiere seg selv; Non-nukleosid reverstranskriptasehemmere (NNRTI) tjente samme formål bare innenfor cellene selv. Den tredje store inhibitor for å komme inn på scenen var en PI. Dette stoffet blokkerer protease og deaktiverer det passere viruset inn i friske celler og proteiner. Innføringen av disse hemmere hjulpet pasienter dramatisk, kutte ned på antall mennesker som døde eller ble syke av andre infeksjoner med 70%.

Bivirkninger og fremtiden for proteasehemmere

Det er grenser for fordelene med PI-tallet, men. De hemmere er mest effektive når det tas i kombinasjon med andre rusmidler. Som de fleste rusmidler, det er mulige bivirkninger til PI-tallet. Disse effektene inkluderer høyt blodsukker, diabetes, høyt kolesterol, vekttap, muskel tap og leversykdom. For de narkotika for å være effektiv, må pasientene forstår at det er en streng tidsplan for å følge når du tar narkotika. Stoffet kan også vise seg å være kostbart, og som de fleste behandlinger for HIV, har viruset en måte å bygge motstand mot PI.
Nye behandlinger blir utviklet hele tiden. PI-er og andre hemmere har betydelig økt levetid på HIV-pasienter, og gitt håp til millioner av mennesker over hele verden.