Digidexo.com

Menneskelig respirasjon problemer fra overdose

Menneskelig respirasjon problemer fra overdose


Mange fysiske problemer kan skyldes en overdose, det verste som er døden. En overdose oppstår når en person tar mer enn riktig mengde av et stoff, enten ved et uhell eller med vilje. En av de mest farlige bivirkninger av en overdose er pusteproblemer. Det er viktig å gjenkjenne tegn på luftveisproblemer forårsaket av en overdose narkotika, og vite når du skal søke medisinsk hjelp.

Luftveiene

Det luftveiene er et komplekst system som er avhengig av flere forskjellige kroppsfunksjoner. Ytre krefter, som traumer, eller interne krefter, for eksempel en overdose, kan forstyrre dette nøye koreograferte prosessen. Det autonome nervesystem, som ligger dypt i hjernen, styrer pusteprosessen. Pustemuskulaturen, som membranen og brystkasse muskler, arbeide sammen for å utvide lungene. For å innhalere og puster riktig, luftrør og lunger selv må være uten hindringer og væsker.

Langsom pusting

Overdoser på medikamenter som barbiturater, beroligende midler eller phenothiazine kan hemme områder av hjernen som styrer puste. For voksne er den normale respirasjon 12 til 20 pust per minutt. Bradypnea er unormalt langsom pust, med en hastighet på 10 eller færre pust per minutt. Bradypnea kan være livstruende som kroppen ikke klarer å få nok oksygen. Pasienter med bradypnea er overdrevent trøtt eller bli bevisstløs og kan slutte å puste helt.

Fast Breathing

Tar en overdose av legemidler som aspirin eller analeptic legemidler (brukes til å stimulere sentralnervesystemet) kan føre til hyperventilering, også kjent som "over puste." Når en person hyperventilates, er det kjemiske endringer i blodet som karbondioksidnivået drop. Dette reduserer mengden av blod går til hjernen og kan føre til besvimelse, forvirring og en følelse av å være ute av stand til å puste.

Respirasjonsstans

Respirasjonsstans skjer når åndedrettsstans for mer enn fem minutter. Dette er en livstruende tilstand, og fører til uopprettelig skade på hjernen og andre organer. En overdose av legemidler kan påvirke sentralnervesystemet og nevromuskulær prosess. Høye doser av heroin kan bremse og til slutt føre til en fullstendig opphør av åndedrett. Overdreven nikotin bruk kan også føre til respirasjonsstans ved å lamme musklene som arbeider for å utvide og trekke sammen lungene.

Grunne pust

Grunne pust betyr langsom og ineffektiv inhaling og exhaling. En overdose av legemidler som virker på sentralnervesystemet nevroner som kontrollerer puste prosessen kan ha denne effekten. Overdoser av opiater som morfin, kodein og heroin kan føre til grunne pust. En overdose metadon kan også føre til grunne pust.

Lungeødem

De fleste opiat-baserte overdoser vil utløse en opphopning av overflødig væske i lungene. Heroin er det stoffet som oftest assosiert med narkotika-indusert lungeødem. Men kokain og "sprekk", darvon, metadon, Nubain, Subutex, Narcan og kodein overdoser har alle blitt forbundet med lungeødem. Tegnene på lungeødem er skummende rosa sekreter og problemer med å puste.