Digidexo.com

Hva er en lav karbohydrat diett?

En lav karbohydrat diett er en plan for vekttap der du redusere inntaket av karbohydrater til fordel for protein. Ekstremt populær på midten av 2000-tallet, er det flere varianter på grunnleggende plan. Det har ikke vært noen langtidsstudier av effekten av en lav karbohydrat diett på helse.

Fakta

En lav karbohydrat diett er en diett ment å føre til vekttap ved å redusere antall kalorier inntatt fra kilder til karbohydrater som brød, pasta og frukt og erstatte dem med kalorier inntatt fra kilder til protein og fett som kjøtt og egg. Karbohydrater fra bearbeidet mat og drikkevarer som inneholder overskytende mengder raffinert sukker er også redusert. Karbohydrater er begrenset til mindre enn 20 prosent av det daglige inntaket av kalorier.

Funksjon

Når du spiser karbohydrater, kroppen bryter dem ned til sukker. Disse sukker føre blodsukkernivået til å stige, noe som fører til at du insulinnivået til å stige. Peaking insulin nivåer føre til at kroppen til å lagre disse sukker som fett. Lav karbohydrat dietter er ment å reversere denne prosessen: ved å redusere karbohydratinntaket, reduserer du blodsukkeret og insulinnivået. Dette oppmuntrer kroppen til å forbrenne fett cellene for energi, noe som resulterer i vekttap.

Typer

Det finnes flere forskjellige lav karbohydrat dietter, inkludert Atkins diett, South Beach dietten og Zone dietten. The Atkins diett virker ved å redusere karbohydratinntak å senke insulinnivået til et punkt der ketose begynner og kroppen din forbrenner lagret fett i stedet for glukose for energi, fører til vekttap. The South Beach Diet gjør skillet mellom gode karbohydrater og dårlige, og gode fettstoffer og dårlig. Spise mat på god liste reduserer sult slik at du spiser mindre og gå ned i vekt. Sonen diett talsmenn spise karbohydrater, fett og proteiner i rasjoner av 30 prosent, 30 prosent og 40 prosent for å oppnå en metabolsk tilstand som sies å redusere sult og føre til vekttap.

Effekter

Lav karbohydrat planer fortsatt populære fordi de fører til merk innledende vekttap, mye av dette kommer fra den vanndrivende karakter av dietten. En lav karbohydrat diett legger færre restriksjoner på inntaket av kjøtt, ost og melkeprodukter enn et lavt fettinnhold, lavt kaloriinntak, noe som kan gjøre det enklere å følge for en lengre periode.

Hensynet

Selv om variasjoner på lav karbohydrat dietter har eksistert siden 1960-tallet, har det ikke vært noen langtidsstudier på effekten av økt proteininntak. Den Nutrition Committee of American Heart Association har uttrykt bekymring for at noen lave karbohydrat planer nesten eliminere frukt og grønnsaker fra kosten, en begrensning som reduserer inntaket av fiber og andre viktige kosttilskudd næringsstoffer.