Digidexo.com

Symptomer på herpes virus betingelser

Det er åtte herpesvirus som kan føre til sykdom hos mennesker (HHV-en gjennom HHV-8). Disse virus fører til et bredt utvalg av symptomer; noen herpesvirus fører til sykdom først og fremst hos personer med svekket immunforsvar.

Herpes Simplex virus

Herpes simplex virus (HHV-1 og 2, også kjent som HSV-1 og 2) føre til forkjølelsessår og genital herpes. Begge forholdene føre til rødt utslett med blemmer sammen med en brennende eller kløe følelse i området før et utbrudd.

VZV

VZV (varicella-zoster virus, HHV-3) er viruset som forårsaker vannkopper, en tilstand preget av kløende rødt utslett og blemmer. En gjentakelse av VZV fører til helvetesild, som forårsaker potensielt alvorlig smerte sammen med rødt utslett og blemmer langs banen av nerve der viruset er aktiv.

Epstein-Barr

Epstein-Barr-virus (EBV, HHV-4) forårsaker mononukleose når kontrahert av unge voksne. Symptomer inkluderer svakhet og tretthet, sår hals og hodepine, feber og hovne lymfekjertler, mandlene og milt.

Cytomegalovirus

Cytomegalovirus (CMV eller HHV-5) fører til misdannelser ved overføres fra mor til barn. Det kan også føre til retinitis, en tilstand som kan føre til blindhet hos personer med AIDS.

Roseola

HHV-6 og HHV-7 føre til roseola, en vanlig barnesykdom. Symptomer inkluderer en plutselig og høy feber etterfulgt av en rosa utslett som starter på stammen av kroppen og kan spre seg, sammen med tretthet, irritabilitet, diaré og hovne øyelokk.

Kaposis Sarkom

HHV-8 er en vanlig virusinfeksjon som ikke forårsaker sykdom hos mennesker med sunt immunforsvar. Hos personer med AIDS, kan det føre til Kaposis sarkom, en hudkreft preget av lilla lesjoner.