Digidexo.com

Hvordan diagnostisere en endokrin lidelse

Diagnostisering enhver forstyrrelse i kroppen din kan være en hjerteskjærende og vanskelig oppgave. Det siste du ønsker å realisere, er at du har en livstruende eller obstruktiv helseproblem. En vanlig, men likevel alvorlig lidelse innebærer det endokrine systemet, den sentrale portalen for alle dine hormoner. Hormonene påvirker alle aspekter av kroppen din, og når de er ute av sync, kan du utvikle en rekke helseproblemer. Lær hvordan å diagnostisere en endokrin lidelse klokt og effektivt.

Hvordan diagnostisere en endokrin lidelse

•  Forstå hvor endokrine sykdommer og lidelser begynne. For eksempel, fungerer bukspyttkjertelen med ulike hormoner, som hvis er ute av kontroll, kan produsere svulster og andre misdannelser. Skjoldbruskkjertelen produserer også hormoner som kjører hele kroppen, og kan være et felles sted for kreftceller.

Legg merke til tretthet eller unormalt i din tilstand. Endokrine lidelser kan produsere et stort utvalg av symptomer, inkludert ekstrem tretthet, tap av appetitt, hurtig vekttap eller gevinst, eller smerter i kroppen.

Besøk din generelle practicioner på en jevnlig basis. Sørg for at din journal er oppdatert og at du er i god stand med din helseforsikring. Hvis du føler deg svak eller "off" La fastlegen din vet.

bli henvist til en endokrinolog. De er spesialister på det endokrine systemet og kan kjøre spesielle blodprøver og skanner for å finne din nåværende tilstand av velvære.

Ta hensyn til endrede hormonelle sykluser. Hvis du er en kvinne, holder nøye oversikt over dine menstruasjonssykluser og deres regularitet. Mange ganger kvinner med endokrine lidelser kan møte drastisk hormonelle ubalanser, noe som resulterer i unormalt lange sykluser eller ingen i det hele tatt. Hvis du har ekstreme smerter i løpet av syklusen, bør du oppsøke lege.

6. Finn ut om din familie har en historie med diabetes. Dette er hendene ned en av de vanligste endokrine lidelser, som påvirker millioner av mennesker i verden. Du bør bli testet for diabetes på en årlig basis, og bør se opp for symptomer, inkludert ekstrem tørste, vekttap eller gevinst, svimmelhet og tretthet.

Forskning ulike endokrine lidelser. En annen vanlig en er binyrene lidelse, som hindrer hvor mye kortisol eller kjønnshormoner kroppen produserer. Dette kan være et spesielt farlig forstyrrelse, som unormal vekst kan vokse som et resultat av denne sykdommen.

Hint

  • Alltid snakke med legen din om din tilstand og familiens helse historie. Da vil du være i stand til å foreta en informert beslutning om din helsetilstand.
  • Aldri diagnostisere deg for enhver lidelse. Du vil trenge medisinsk rådgivning og profesjonell behandling bør du ha en endokrin lidelse.