Digidexo.com

Hvordan å gi Nursing Interventions for en pasient med ubalansert ernæring på grunn Cystisk fibrose

Hvordan å gi Nursing Interventions for en pasient med ubalansert ernæring på grunn Cystisk fibrose


Cystisk fibrose er en genetisk sykdom. Det påvirker celler som produserer slim, fordøyelsesenzymer juice og svette. Disse stoffer virker som smøremidler for ulike organ overflater i kroppen. I cystisk fibrose, i stedet for disse smøremidler være tynn og glatt, er de tykke og tette igjen kanaler og andre åpninger i legemet. Tilstopping av organer i fordøyelsessystemet slik som bukspyttkjertelen fører til mangelsykdommer hos pasienter med cystisk fibrose. Sykepleie forvaltning av cystisk fibrose innebærer å gjøre at at de berørte pasienten får tilstrekkelig ernæring, ifølge Mayo Clinic.

Hvordan å gi Nursing Interventions for en pasient med ubalansert ernæring på grunn Cystisk fibrose

Administrere pancreatic enzymer som bestilt av legen. I cystisk fibrose, er kanalene i bukspyttkjertelen blokkert slik at bukspytt trengs for fordøyelsen ikke utskilles. De inneholder enzymer som kroppen ikke kan bruke. Derfor gir pankreas enzymer til pasienten med cystisk fibrose hjelper til med fordøyelse og absorpsjon av næringsstoffer.

Administrere pancreatic enzymer med mat. Hvis pasienten er et lite barn som ikke kan svelge pankreatiske enzymer i kapselform, blande innholdet av kapselen med en liten bit av karbohydrat mat. Ikke bland medisinen med proteinrik mat som disse bryter ned enzymer og kan brenne barnets munn. Forvalte enzymer med små mengder mat for å sørge for at pasienten får all av medisinen.

Unngå å administrere pancreatic enzymer med melk eller formel. Enzymene curdle melk og formel, og cystisk fibrose pediatrisk pasient kanskje ikke får all den medisinen han trenger. Barnet kan også knytte melk med medisiner og nekter å ta det i fremtiden.

Overvåk pasientens avføring. En pasient som lider av cystisk fibrose produserer illeluktende avføring som er fet i naturen. Administrasjon av pankreas enzymer er rettet mot å få avføringen til å være normal, ikke stygg luktende. Observere pasientens krakk å sørge for at enzymer er effektive. Dersom avføringen er ikke normalt eller pasienten er forstoppet, gi flere pancreatic enzymer som instruert av pasientens lege. Dersom avføringen er normal, bør den aktuelle dosen opprettholdes.

Ikke begrense salt fra kostholdet ditt cystisk fibrose pasienten. Det er tapet av salt i cystisk fibrose, og dette kan sette pasienten i fare for elektrolyttubalanse. Sørg også for at pasienten spiser en diett som er høy i protein og kalorier.

Du kan administrere tube feedings som anvist av pasientens lege som noen barn ikke kan konsumere nok næringsstoffer muntlig.

Gi fettløselige vitaminer som bestilt av pasientens lege. Den fettløselige vitaminer - Vitamin A, D, E og K - ikke er tilstrekkelig absorbert i fordøyelsessystemet til en pasient med cystisk fibrose. Administrasjon av disse vitaminer er nødvendig på grunn av dette.

•  Vurdere suksess for sykepleien. Tilstrekkelig vektøkning er en indikasjon på at pasienten kan motta de næringsstoffene hun trenger. Derfor veie pasienten daglig for å se om hun er å få noen vekt og om dine intervensjoner har vært effektiv.