Digidexo.com

Tap av håret på grunn av hormon endringer

Tap av håret på grunn av hormon endringer


For både menn og kvinner, kan håravfall negativt påvirke selvtillit. Mens det er mange faktorer som kan bidra til uforklarlig håravfall, er et hormon ubalanse en av de vanligste årsakene.

Thyroid

En overaktiv eller underactive skjoldbruskkjertelen kan føre til hormonelle endringer som resulterer i håravfall, spesielt for kvinner. En kvinnes hårsekkene og hodebunnen er avhengig av skjoldbrusk avledet hormoner for optimal helse og vekst.

Graviditet

Økt østrogen hormonnivået under graviditet betyr at en større andel av hårsekkene forbli i den første vekstfasen. Etter barnets fødsel, kaster hodebunnen de overflødige hår, noe som resulterer i det som synes å være overdreven hårtap.

Menopause

Som graviditet, endrer menopause hormoner i kroppen (for eksempel redusert østrogen) og ett resultat kan være håravfall. Hormonbehandling for overgangsalderen kan dempe hårtap problem.

Testosteron

Testosteron ubalanse er en av de viktigste årsakene til hårtap for menn. Et enzym i hårsekken konverterer testosteron til DHT (dihydrotestosteron), og store mengder av DHT (som følge av overdreven testosteronnivå) resulterer i mannlig mønster skallethet og håravfall.

Medisinering

Noen medisiner kan forårsake en hormon forandring i kroppen din, noe som fører til håravfall. Disse medikamentene er blodfortynnende, høyt blodtrykk og andre hjerte problem medisiner, overdreven vitamin A tilskudd, p-piller og antidepressiva.